"Новият ден" на 15 април с Мариела Димитрова

Снимка: pixabay.com

„Открито за съдебната власт“ бе мотото на Деня на отворените врати в Апелативен съд – Варна, по повод на Деня на Българската конституция, професионален празник на юриста и на 140 годишнината от приемането на първата българска Конституция. В навечерието на празника тази сутрин в 8.10 часа ще чуем председателя на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян. Ще дадем думата и на студенти от различни специалности от ИУ – Варна, които дискутираха със съдии за личното решение да избереш пътя на правото, за силата и компетентността да правораздаваш в името на закона.

„Подобри ежедневието си чрез технологии“ – хекатон започва днес в ТУ-Варна. Идеите си за създаване на интересен и иновативен проект, който би могъл да е полезен в ежедневието, ще премерят  през следващите 48 часа студенти от цялата Още за това различно съревнование ще разкажем в 8.40 часа с Розалия Кънева

Цяла седмица на правото започва в Икономически университет-Варна. 140 години конституционни устои на държавата е  основната тема. Цялата юридическа общност в града е обединена и ще участва във форума – по какъв начин тя влияе на обучението ще коментира доц.Андрияна Андреева – ръководител катедра „Правни науки“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" с Жоро Бекяров, 20 юли

Темите и гостите в предаването "Позиция" на 20 юли: Кой е председател на ГС на БСП във Варна след акцията на лидера на социалистите Корнелия Нинова в морската столица. Коментар на варненския депутат Красимир Янков. Кой подкрепя "Реформата Ананиев" или ще има ли позитивен резултат в здравеопазването след обявеното намерение за..

публикувано на 19.07.19 в 14:25

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 юли с Мартин Николов

Петър Райчев представя биографична книга за световноизвестния български диригент Руслан Райчев по повод 100-годишнината от рождението му; „В края на деня“ – изложба на Антон Антонов; Снимки и спомени от кабинета на Панчо Владигеров; Димо от P.I.F. за новата песен на групата "Понякога" и спектакъла „Тодор Колев - Фалшив Герой“; „Кинетична живопис“..

публикувано на 19.07.19 в 11:50
Chart

#550 ТОП 20 (19.07.2019-26.07.2019)

публикувано на 19.07.19 в 09:49

"Новият ден" на 19 юли с Емилия Николова

Един от най-четените испански ежедневници – El Pais, излезе със специален материал за България като туристическа дестинация. Водещите редове са посветени на историческата и духовна столица Велико Търново. С Борислав Йорданов от Туристическия-информационен център в Царевград Търнов правим своя сутрешен тур около старата столица.  Разказваме ранобудна..

публикувано на 19.07.19 в 05:59

НА СВЕТЛО на 18 юли със Светлана Вълкова

182 г. от рождението на Васил Левски Заседание на Общинския съвет в Балчик Експерти от Областна дирекция „Земеделие“ съдействат при кандидатстването по различни схеми за държавни помощи Обратно на село: Николай Кателиев, който има ферма в село Рудник Книга за братя Шкорпил излезе във Варна Програмата на Международния музикален фестивал „Варненско..

публикувано на 18.07.19 в 13:45
Картина, изобразяваща Васил Левски

"Новият ден" на 18 юли с Мариела Димитрова

За всеотдайността на Апостола на свободата към делото, което той приема като свой личен ангажимент и за факта, че и днес това провокира много хора да излизат зад неговото име - в 8.10часа разговор с историка Мариана Николова, ръководител на варненския Музей на Възраждането. По повод 182 г. от рождението на Васил Левски в 10.40 часа чуйте и..

публикувано на 18.07.19 в 07:00

"На светло" на 17 юли с Емилия Николова

След пробива в системата на НАП, има ли риск за други сектори в икономиката и коя е най-добрата защита срещу киберпрестъпления? Албена Спасова, председател на Международната академия за обучение по киберразследвания Варна стана дигитална – как се оцелява в дигиталната онлайн среда? Репортаж от фолклорния фестивал «Света Марина» в..

публикувано на 17.07.19 в 12:45