"Новият ден" на 15 април с Мариела Димитрова

Снимка: pixabay.com

„Открито за съдебната власт“ бе мотото на Деня на отворените врати в Апелативен съд – Варна, по повод на Деня на Българската конституция, професионален празник на юриста и на 140 годишнината от приемането на първата българска Конституция. В навечерието на празника тази сутрин в 8.10 часа ще чуем председателя на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян. Ще дадем думата и на студенти от различни специалности от ИУ – Варна, които дискутираха със съдии за личното решение да избереш пътя на правото, за силата и компетентността да правораздаваш в името на закона.

„Подобри ежедневието си чрез технологии“ – хекатон започва днес в ТУ-Варна. Идеите си за създаване на интересен и иновативен проект, който би могъл да е полезен в ежедневието, ще премерят  през следващите 48 часа студенти от цялата Още за това различно съревнование ще разкажем в 8.40 часа с Розалия Кънева

Цяла седмица на правото започва в Икономически университет-Варна. 140 години конституционни устои на държавата е  основната тема. Цялата юридическа общност в града е обединена и ще участва във форума – по какъв начин тя влияе на обучението ще коментира доц.Андрияна Андреева – ръководител катедра „Правни науки“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 23 април със Светлана Вълкова

Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата? Регионалният съвет на Национална мрежа за децата представи резултатите от годишния доклад „Бележник 2019” Как се премества къща? Архитектурният паметник на „Александър Рачински” 4 във Варна ще смени своето местоположение, заради разширяване на улицата Бебета в зоопарка на Добрич „Брегът на..

публикувано на 23.04.19 в 13:30

"Новият ден" на 23 април

Един избор по-малко, за да си купите билет за градския траспорт във Варна от началото на седмицата. Вече няма възможност да си купите онлайн билет за пътуване, след като общинската фирма Градски транспорт спря едностранно отношенията си с платформата TICKEY, която позволяваше на всеки със смартфон, свързан с интернет и банкова карта или..

публикувано на 23.04.19 в 08:07

НА СВЕТЛО в понеделник, 22 април

Пролетният празник на науката и образованието “Оранжево морето” се провежда във Варна в пространството около главния вход на Морската градина и Слънчевия часовник, пред и в Морско Казино - Варна. 40 детски организации представят на посетителите пъстрата палитра от възможности за обучение и развитие на техните деца - репортаж; Варненският зоопарк..

публикувано на 22.04.19 в 12:30

"Новият ден" на 22 април 2019 г. с Димитрина Дончева

Българската агенция по безопасност на храните започна извънредни проверки в цялата страна по повод празниците Великден и Гергьовден. За какво следят експертите и какво установиха до момента? Стотици пчелни семейства в област Добрич са умрели през последните седмици. Защо проблемът се повтаря и защо пчеларите трудно могат да..

публикувано на 22.04.19 в 06:00
Chart

#538 ТОП 20 (19.04.2019-03.05.2019)

публикувано на 19.04.19 в 18:37

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 април със Светлана Вълкова

„Монтажът на моя филм” – премиера във Варненския драматичен театър, адаптация по романа „Наръчник на оптимиста”, гостуват актьорите Станислав Кондов и Цветина Петрова Пожарът в Нотр Дам – как защитаваме паметниците на културата от подобни бедствия – проф.Петър Христов „Любовта никога не умира“ – премиерен мюзикъл от Андрю Лойд Уебър на варненска сцена –..

публикувано на 19.04.19 в 13:48

"Новият ден" на 19 април

Ще има или няма да има синя зона в центъра на Варна в делнични дни до 20 ч. и в почивни и празнични дни? Отговорът търсим с Даниела Стойнова. Предаването на Радио Варна „На село“ тази събота ни отвежда в Дъбравино. За интересните места там, за църквата в селото, историята, бита и фолклора му, както и разказите на местните слушаме в аванс от..

публикувано на 19.04.19 в 07:06