Загубите на вода в Добрич спадат

Спад на загубите на вода заради водния цикъл отчитат от Община Добрич и местното водно дружество. През месец февруари 2019 година те са 73%, като през същия месец миналата година загубите са достигали рекордните 86 на сто. Подобрено е и налягането на водоподаването, намалял е и броят на авариите.

Спад от 35% в подадените количества вода към Добрич са отчели от ВиК-дружеството през месец януари тази година, заяви кметът Йордан Йорданов: „През февруари спадът е още по-драстичен - 40 процента по-малко подаване на вода, като след приключването на водния цикъл очакваме още по-чувствителни цифри, тоест спад на загубите“.

Йорданов допълни, че благодарение на обратната връзка, от гражданите е станало ясно, че в редица проблемни участъци от града налягането вече се е нормализирало.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Брандирате автомобила си - плащат ви по 20 евроцента на километър

От лятото шофьорите у нас ще могат да печелят пари от реклама чрез брандиране на автомобила си Тогава в България започва да работи македонски стартъп. Той  позволява на шофьорите, докато карат колите си, да рекламират фирми и от това да печелят пари. Това съобщиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА изпълнителният директор и създател..

публикувано на 23.04.19 в 15:18

24 430 млн. лв е дългът на България за 2018 г.

Това прави  22.6 на сто от БВП, показват предварителни данни на Националния статистически институт. През 2018 г. институционалният сектор "Държавно управление" отчита бюджетен излишък от 2 149 млн. лв., или 2 на сто от БВП. Излишъкът в подсектор "Централно управление" е в размер на 1 900 млн. лв., или 1.8 на сто от БВП. Подсектор..

публикувано на 23.04.19 в 14:54
Володимир Зеленски

Обадете ни се!: Западът спешно търси контакт с новия украински лидер

Служители от Европейския съюз вчера трескаво се опитваха да се свържат по телефона с новоизбрания украински президент Володимир Зеленски, а западните сили гадаят дали телевизионният комик ще се вслуша в техните призиви да продължи реформите, които, както се надяват те, ще задържат страната твърдо извън хватката на Русия. Лидерите на..

публикувано на 23.04.19 в 14:50

Почистват Каварна на 1 май

Община Каварна организира тогава провеждането на общоградско почистване. Призовават се всички граждани, учреждения и фирми да вземат активно участие, като почистят прилежащите терени на жилищните и административните си сгради и междублоковите пространства. Събраните отпадъци трябва да бъдат оставяни в чували до контейнерите за твърди битови..

публикувано на 23.04.19 в 13:53

Започна записването за общинската програма за профилактика на женското здраве

В програмата могат да се включат жени, жителки на община Варна, без ограничения във възрастта, със или без оплаквания и симптоми от страна на органите в малкия таз. Целта на програмата е ранната и навременна диагностика на патологични изменения на яйчниците и матката. Правилната и навреме поставена диагноза е първата стъпка към..

публикувано на 23.04.19 в 13:50

3.31 е средният успех на държавата в грижата за децата

3, 31 е средният успех на държавата в грижата   за децата за изминалата година, показва новият Бележник на Националната мрежа на децата в България. Това е най-високата оценка за всичките 8 години, през които той се изработва. Докладът прави преглед на основните политики, насочени към благосъстоянието на децата у нас. 8 теми образуват..

публикувано на 23.04.19 в 12:44

Варненци ще могат да ползват булевард „Васил Левски” на Великден

Новият транзитен булевард „Васил Левски” ще бъде изцяло отворен за Великден-това съобщи заместник- кметът на община Варна Христо Иванов. Той допълни, че няма основание опасението на жителите на „Цветния квартал”,че ще останат изолирани от комуникацията с града. Иванов обясни, че се въвежда временна организация на движение, която обаче позволява..

публикувано на 23.04.19 в 11:56