"Новият ден" на 17 април с Мариела Димитрова

Снимка: Greenpeace

Ще бъдат ли спасени дюните в промените в Закона за Черноморското крайбрежие с гледни точки по темата в 7.45 часа Валери Великов, който ще продължи темата е предаването ни „Море и бряг” днес след 11 часа.

Презастрояването на централната градска част на Варна затруднява циркулацията на въздуха и повишава замърсяването, изтъкнаха експертите, които разработиха актуализирания план на община Варна за намаляване на емисиите и достигане на утвърдените норми за вредни вещества в атмосферния въздух до 2021 г. Според Веселин Шарлопов, ръководител на консултантската фирма, изработила плана Варна има огромен потенциал за намаляване на замърсяването с топлофициране и газифициране на домакинствата. Още от неговия коментар в 8.10 часа.

Днес във Варна започва европейски проект за младежки обмен. Той е част от проекта „Routes Of Our Future - Пътищата на нашето бъдеще“ и представлява велопоход от Варна до Прага. В него участват по петима представители на България, Холандия, Франция и Испания, които с велосипеди трябва да прекосят Европа до Прага. Представяме варненския участник Зравко Василев от велоклуб „Устрем“ в 8.40 часа.

Европейският парламент одобри правила за подобряване на качеството на питейната вода като по-евтина и достъпна алтернатива на бутилираната вода. Целта е да бъде насърчено използването на вода от чешмата. Според Европейската комисия достъпът до по-качествена вода би намалил потреблението на бутилирана вода със 17%. Окончателният текст на законодателството ще трябва да бъде договорен със Съвета по време на следващия парламентарен мандат.Междувременно каква е осъзнатостта за проблема сред варненски младежи и имат ли настройка да изоставят пластмасовите бутилки в полза на многократните? Чуйте в9.10 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разговори на тротоара: Дамян Николов

Той рисува денонощно - така описва в едно изречение това, с което се занимава поредният събеседник в рубриката "Разговори на тротоара". Казва се Дамян Николов и е преподавател в безплатното графити училище във Варна . Дамян е графити артист, който организира първото издание на фестивала "Графити Вселена" , провел се в подлеза на спирка "Дубровник" в..

публикувано на 19.10.19 в 15:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 октомври със Светлана Вълкова

Днес се прощаваме с Милчо Левиев „В отекването смисълът личи” – нова стихосбирка на Иван Овчаров „Залези и песни” – изложба живопис на Ангел Герджиков Младият поет Александър Габровски подготвя първата си книга „Палечка” – премиера в Държавен куклен театър – Варна Предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за..

публикувано на 18.10.19 в 13:45

"Новият ден" на 18 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

От стреса във Финландия до спокойния живот в село Кривня. Интервю със Синика Раудаскоски, която има къща /на снимката/  със съпруга си в селото. За живота в село Бързица, разказваме в анонс за предаването „На село”. По какво изборите приличат на риболова? Размисли на един варненски рибар. Информираме и за експедицията за..

публикувано на 18.10.19 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 17-ти октомври

Що е то ментална аритметика и как сработва при децата? Очаквайте интервю по темата след 8.00ч. с Красимира Маркова, която обучава по този метод; Недостигът   на  IT - специалисти в световен мащаб нараства, у нас липсват между 10 и 30 000, което не е малко. Ще ви срещнем с двама работодатели и студенти, които ще ни разкажат още след 9.00ч.;..

публикувано на 17.10.19 в 05:56

"На светло" на 16 октомври

Бъдещето на туризма е в краткосрочните почивки и пътувания. Още по темата накъде са ориентирани туристите от поколението Z (които разчитат предимно на технологиите и избират местата си за туризъм дигитално, като избягват класическите туристически агенции) от разговора на Дана Момчилова с Красимир Андреев от Асоциация на българските наемодатели..

публикувано на 16.10.19 в 13:37
Протестът на моряците от кораба

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 октомври

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба "Амсел". Това съобщи за "Море и бряг" адвокатът на моряците Христо Раев. Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм сумата и това бави изплащането на заплатите, въпреки че съдия-изпълнител е удовлетворил претенции..

публикувано на 16.10.19 в 09:15
rosa

"Новият ден" на 16 октомври с Мариела Димитрова

За какво да внимаваме при покупка на имот, какви са актуалните капани и каква е състоянието на пазара в момета? Коментираме в 8.10часа с адвокат Бисерка Маринова, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия ( УАСГ ) исобственик на агенция за недвижими имоти. Най-атрактивния демонстративен отбор по таекуондо, този на..

публикувано на 16.10.19 в 06:59