Галин Стоев и Камен Kалев с висши френски отличия за изкуство

Театралните и филмови режисьори Галин Стоев и Камен Калев бяха удостоени със степента Кавалер на Ордена за изкуство и култура. Те им бяха връчени лично от посланика на Франция Ерик Льобедел, обяви френското посолство в своя профил в "Туитър".

Орденът е висше държавно отличие във Франция. Сред останалите известни негови носители през годините са още писателят Рей Бредбъри и актьорът Доналд Съдърланд.

Галин Стоев, който в момента е директор на Националния театър в Тулуза, Франция, е носител на множество отличия и в България.

През 2009 г. филмът на Камен Калев "Източни пиеси" бе включен в програмата на филмовия фестивал в Кан.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"В кръг" на Стефан Командарев вече и във Варна

София, нощта на 9 срещу 10 ноември 2019 г. Докато страната се готви да празнува 30-годишнината от падането на Берлинската стена и промяната на режима в България, три полицейски патрулни коли обикалят улиците на спящия град. В кръговете на своите патрулирания, полицаите ни водят из улиците на едно общество, което все още търси..

обновено на 18.11.19 в 08:23

"Приятна жена в лоша компания" на Народния театър "Иван Вазов" гостува във Варна

Фестивален и конгресен център-Варна 18 ноември - зала 1 - 19 часа 7 декември - зала 1 - 19 часа "ПРИЯТНА ЖЕНА В ЛОША КОМПАНИЯ" Комедия от Андре Русен Превод Светлана Панчева Не се препоръчва за лица под 12 г Сценична версия и постановка Юрий Дачев Композитор Асен Аврамов С участието на: Емануела..

публикувано на 18.11.19 в 07:11

Група „Епизод” идва в Добри с новия си албум „Великите владетели”

Албумът е посветен на българските царе, оставили незаличими дири както в нашата, така и в европейската история. Музикантите ще представят песните от новия си албум и най-доброто от репертоара си. В албума са включени и две парчета, записани още преди 3 години, които са събрали близо 200 хиляди преглеждания в Youtube. Това са “Законите на Крум” и..

публикувано на 17.11.19 в 06:12

За първи път в град Варна - най-големите гайдарски школи на една сцена

Третото издание на народното веселие с кауза НосиЯ и Танцувай ще се състои тази вечер от 19 часа в Юнашки салон. Оганизаторите на събитието от Фондация БЪЛГАРИН са събрали на едно място най-големите гайдарски школи във Варна. НосиЯ и Танцувай е в подкрепа на даровити деца, изучаващи български фолклор. По традиция гостите на НосиЯ и Танцувай са..

публикувано на 16.11.19 в 09:28

Детски хор "Добри Христов" с концерт днес, преди турне в Гърция

Детски хор "Добри Христов" при Общински детски комплекс-Варна, ще сложи начало на своя 67-ми творчески сезон тази вечер, 16 ноември с концерт, озаглавен “Звукови багри“ - от 18 ч. в Аулата на Икономически университет. Под диригентството на Галина Станишева и клавирния съпровод на Биляна Енева, децата ще изпълнят произведения от български и..

публикувано на 16.11.19 в 07:22

Хитови спектакли и премиери на представления и книги в Нощта на театрите

"Ти променяш играта. Играта променя теб" е посланието на Нощта на театрите 2019 - популярната инициатива, която за седма поредна година обединява театри от 11  европейски държави. У нас участват 18 града с над 170 събития. Драматичен театър "Стоян Бъчваров"-Варна, Държавна опера Варна и Държавният куклен театър в града участват за пореден път,..

публикувано на 16.11.19 в 07:02

5-ият Международен салон за дигитална и принт арт фотография Варна отваря врати

Изложба на отличените творби от 5-ия Международен салон за дигитална и принт арт фотография Варна 2019 се открива на 14 ноември от 18 часа в Градската художествена галерия "Борис Георгиев ". Ще бъдат представени отличените творби и избрано от финалната селекция на принт секциите от конкурса. Международния салон се проведе под патронажа на трите най..

публикувано на 14.11.19 в 15:38