Променлива облачност ще има и утре

Снимка: БГНЕС

По-значителна ще е облачността над Североизточна България, а утре следобед и над Югоизточна. Главно през деня и главно във вътрешността на района са възможни изолирани краткотрайни превалявания от дъжд.

През нощта вятърът ще е слаб от южна четвърт, а през деня до умерен от югоизток и изток.

Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните между 13 и 18. По крайбрежието и в Добруджа температурите ще са малко по-ниски - между 11 и 14.

Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 11-13 градуса.

Във Варна очакваната минимална температура е 5 градуса, а очакваната максимална 13 градуса.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Чували ли сте за Варненския халколитен некропол? А да сте го виждали?

Няма варненец и дори българин, който да не е чувал за Варненския халколитен некропол. Знаят го и мнозина по света. Но на пръсти се броят хората, които наистина са го виждали. Мястото, на което преди 47 години беше намерено най-старото обработено злато в историята на човешката цивилизация в момента тъне в забрава. Затова студенти от Варненския свободен..

публикувано на 18.09.19 в 15:06
Премиерът Борисов с руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

Подписан е договорът за изграждане на българския участък от "Турски поток"

Договор за изграждане на българския участък от газопровода "Турски поток" беше подписан между "Булгартрансгаз" и консорциума "Аркад", в който участват саудитски фирми. Трасето на транзитния газопровод е от българо-турската до българо-сръбска граница и по него руски природен газ ще бъде пренасян към Западна Европа. Той е на стойност 1,102..

публикувано на 18.09.19 в 14:03

Парламентът отказа да задължи кметовете да приемат граждани

Парламентът не прие днес предложението киметовете да са задължени по закон да имат приемни дни за гражданите. С 18 гласа "за", 20 -"против" и 87 "въздържал се" депутатите отхвърлиха на първо четене проекта на Славчо Атанасов ("Обединени патриоти") в Закона за местното самоуправление и местната администрация да се запише, че кметът приема и изслушва..

публикувано на 18.09.19 в 11:28

С велосипед и пеша из Варна в Деня без автомобили

Инициативите „Върви с нас“ и "С велосипед из Варна"  канят за участие всички привърженици на безмоторното придвижване в градски условия по повод Европейския ден без автомобили, който по традиция се отбелязва на 22-ри септември. Организатори са Община Варна, велоклуб "Спартак", сдружение „Варна-Европейска младежка столица“. За събитието „С велосипед..

обновено на 18.09.19 в 11:13

Внимание: "Ало"-измамниците вече звънят и на деца!

След пенсионерите "ало"-измамниците вече се пренасочиха и към деца. 12-годишно момче от Добрич е станало жертва на телефонна измама.  Детето е било заблудено по познатата схема – съдействие на полицейски служител, съобщават от Областната дирекция на МВР. Около 15.30 часа вчера на домашен телефон се обадил непознат мъж, представящ се за служител на МВР...

публикувано на 18.09.19 в 11:03

Интерактивна площадка за пътна безопасност има вече в ОУ ,,Захари Стоянов“ във Варна

Интерактивна площадка за обучение по безопасност на движение по пътищата получиха в началото на учебната година първокласниците от ОУ ,,Захари Стоянов“ във Варна.  Мащабното съоръжение, което е предоставено от голяма енергийна компания, дава възможност на децата да се забавляват и да научат пътните знаци и правилата за движение. Обучението се..

публикувано на 18.09.19 в 10:52

Евродепутатите обсъждат днес ситуацията с Брекзит. Какво следва?

Евродепутатите ще обсъдят и гласуват днес проекторезолюция за актуалното състояние по оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз на пленарното си заседание в Страсбург. В дебата ще участват председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и главният преговарящ за Брекзит Мишел Барние. Засега датата, на която трябва да се..

публикувано на 18.09.19 в 09:54