24 430 млн. лв е дългът на България за 2018 г.

Това прави  22.6 на сто от БВП, показват предварителни данни на Националния статистически институт.

През 2018 г. институционалният сектор "Държавно управление" отчита бюджетен излишък от 2 149 млн. лв., или 2 на сто от БВП.

Излишъкът в подсектор "Централно управление" е в размер на 1 900 млн. лв., или 1.8 на сто от БВП.

Подсектор "Местно управление" е реализирал излишък от 145 млн. лв., а подсектор "Социалноосигурителни фондове" е реализирал излишък от 104 млн. лева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Чували ли сте за Варненския халколитен некропол? А да сте го виждали?

Няма варненец и дори българин, който да не е чувал за Варненския халколитен некропол. Знаят го и мнозина по света. Но на пръсти се броят хората, които наистина са го виждали. Мястото, на което преди 47 години беше намерено най-старото обработено злато в историята на човешката цивилизация в момента тъне в забрава. Затова студенти от Варненския свободен..

публикувано на 18.09.19 в 15:06
Премиерът Борисов с руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

Подписан е договорът за изграждане на българския участък от "Турски поток"

Договор за изграждане на българския участък от газопровода "Турски поток" беше подписан между "Булгартрансгаз" и консорциума "Аркад", в който участват саудитски фирми. Трасето на транзитния газопровод е от българо-турската до българо-сръбска граница и по него руски природен газ ще бъде пренасян към Западна Европа. Той е на стойност 1,102..

публикувано на 18.09.19 в 14:03

Парламентът отказа да задължи кметовете да приемат граждани

Парламентът не прие днес предложението киметовете да са задължени по закон да имат приемни дни за гражданите. С 18 гласа "за", 20 -"против" и 87 "въздържал се" депутатите отхвърлиха на първо четене проекта на Славчо Атанасов ("Обединени патриоти") в Закона за местното самоуправление и местната администрация да се запише, че кметът приема и изслушва..

публикувано на 18.09.19 в 11:28

С велосипед и пеша из Варна в Деня без автомобили

Инициативите „Върви с нас“ и "С велосипед из Варна"  канят за участие всички привърженици на безмоторното придвижване в градски условия по повод Европейския ден без автомобили, който по традиция се отбелязва на 22-ри септември. Организатори са Община Варна, велоклуб "Спартак", сдружение „Варна-Европейска младежка столица“. За събитието „С велосипед..

обновено на 18.09.19 в 11:13

Внимание: "Ало"-измамниците вече звънят и на деца!

След пенсионерите "ало"-измамниците вече се пренасочиха и към деца. 12-годишно момче от Добрич е станало жертва на телефонна измама.  Детето е било заблудено по познатата схема – съдействие на полицейски служител, съобщават от Областната дирекция на МВР. Около 15.30 часа вчера на домашен телефон се обадил непознат мъж, представящ се за служител на МВР...

публикувано на 18.09.19 в 11:03

Интерактивна площадка за пътна безопасност има вече в ОУ ,,Захари Стоянов“ във Варна

Интерактивна площадка за обучение по безопасност на движение по пътищата получиха в началото на учебната година първокласниците от ОУ ,,Захари Стоянов“ във Варна.  Мащабното съоръжение, което е предоставено от голяма енергийна компания, дава възможност на децата да се забавляват и да научат пътните знаци и правилата за движение. Обучението се..

публикувано на 18.09.19 в 10:52

Евродепутатите обсъждат днес ситуацията с Брекзит. Какво следва?

Евродепутатите ще обсъдят и гласуват днес проекторезолюция за актуалното състояние по оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз на пленарното си заседание в Страсбург. В дебата ще участват председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и главният преговарящ за Брекзит Мишел Барние. Засега датата, на която трябва да се..

публикувано на 18.09.19 в 09:54