Брандирате автомобила си - плащат ви по 20 евроцента на километър

От лятото шофьорите у нас ще могат да печелят пари от реклама чрез брандиране на автомобила си

Тогава в България започва да работи македонски стартъп.

Той  позволява на шофьорите, докато карат колите си, да рекламират фирми и от това да печелят пари. Това съобщиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА изпълнителният директор и създател на проекта Петър Христов.

PowerAD е онлайн платформа, която среща взаимните интереси на рекламодатели и собственици на автомобили.

Използваните мобилни приложения позволяват да се създаде огромна мрежа за разпространение на реклами чрез брандиране на автомобили.

Собствениците на колите печелят от движещата се с техния автомобил реклама, а рекламодателите и рекламните агенции получават в реално време данни за рекламните си продукти.

В София вече има 600 шофьора, които чакат проектът да започне работа у нас.

Предстои той да заработи и в няколко други балкански държави.

Стартъпът вече е активен в редица европейски държави, Азия и Африка, а шофьорите участващи в онлайн палтформата са над 55 хиляди. Тя е насочена към редовия водач на автомобил, а заплащането му зависи от бюджета, който съответната фирма е отделила за реклама и километрите, които трябва да измине.

Водачът се регистрира в мобилно приложение, кандидатства за рекламна кампания, а фирмата го одобрява. Брандирането на автомобила няма да е за сметка на шофьора. От условията на рекламната кампания ще зависи в кои райони на съответния град ще трябва да обикаля водачът и коя част на колата му ще бъде брандирана. Обикновено рекламодателите плащали минимално по 20 евроцента на километър. Водачът ще бъде следен дали спазва условията на кампанията чрез джипиес-а в телефона си. Автомобилът трябва да бъде след 2006 г. , а ако той е електрически, на шофьора ще му бъде плащано двойно.

Компанията има стремеж да се използват възможно повече екоавтомобили.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изборите от една секция в Хасково няма да бъдат отчетени

Изборите в 51-ва секция в хасковския квартал "Орфей" няма да бъдат отчетени заради непоправими грешки. РИК не може да свика отново членовете ѝ, за да започне ръчно броене. Останалите протоколи на Хасковския район тръгват към ЦИК, откъдето ще се произнесат, дали гласовете на 232-ма души в тази секция, ще бъде зачетен. РИК не може да отчете вота на тази..

публикувано на 27.05.19 в 17:07

Най-висока активност на евроизборите в Белгия

Не малка част от гласуващите у нас не вярват на политиците, а възможностите и нещата, които определя европейския парламент за тях се свързват предимно със скандалите с усвояването на европейските средства. Не гласувам, защото всичко е решено. В когото са парите той решава, обясни отказа си да гласува варненски пенсионер. "Ето вчера хлябът в..

публикувано на 27.05.19 в 16:40

Панаир на науките се проведе в МГ "Д-р Петър Берон" във Варна

Изключително интересни и иновативни проекти представиха десетки младежи по време на панаира на науките. Той се проведе в математическата гимназия в морската столица.   Събитието се състои за пета поредна година и в него участват ученици от цяла Варна. Разбира се, най-много от младите учени посещават математическата гимназия "Д-р Петър Берон"...

публикувано на 27.05.19 в 16:28
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Очакваме новини от преференциалния вот

Съвсем нормално е Сергей Станишев да се класира по-напред. При "Демократична България" инетересът е огромен, защото има огромен преференциален вот над 70 %, а на предишните евроизбори през 2014 г. точно с преференции те повишиха общия си резултат и Светослав Малинов изпревари Меглена Кунева. Това коментира за Радио Варна след евроизборите анализаторът от..

публикувано на 27.05.19 в 15:59
Ливиу Драгня (Liviu Dragnea)

Лидерът на румънските социалдемократи е осъден окончателно на 3,5 г. затвор

Лидерът на управляващите в Румъния социалдемократи Ливиу Драгня бе осъден окончателно на 3 години и 6 месеца затвор по дело за корупция, съобщиха местни медии. Днес Върховният съд на страната отхвърли жалбата на Драгня и му даде срок от 24 часа да се яви в полицията, за да започне да излежава присъдата си, отбелязва АФП.  Решението идва, след като..

публикувано на 27.05.19 в 15:22
Маргаритис Схинас

ЕК: Популистите не спечелиха евроизборите, въпреки всички пророчества

Говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас определи днес резултатите от изборите като „доказателство, че европейската демокрация е жива“. „Европейските избори са ясно доказателство, че европейската демокрация е жива и се чувства добре. Най-високото участие в тях от 20 години насам е свидетелство за активната ангажираност на..

публикувано на 27.05.19 в 15:20

Нинова предлага връщане на БСП в парламента и избор на нов председател на партията

"Утре ще има Национален съвет на БСП, на който ще внесем предложение парламентарната група на "БСП за България" да се върне в Народното събрание и да внесе отново Закона за КОНПИ, промени в Закона за съдебната власт - за избор на европейски прокурори и за правомощията на главния прокурор", заяви на пресконференция след изборите за Европарламент Корнелия..

публикувано на 27.05.19 в 15:18