Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова двупосочна улица ще отпуши трафика от Цветния квартал към Окръжна болница

Общинската администрация предлага ул. "Кюстенджа" (в района на ХЕИ) да стане двупосочна. Така по нея ще се осъществява връзката от ул. „Братя Бъкстон“ до ул. „Брегалница“ и обратно.

Съгласно Общия устройствен план на Варна, улиците „Подвис“ и „Брегалница“, които са перпендикулярни на бул. „Левски“, нямат директна връзка по между си. Връзката между тях ще се осъществява  чрез автоподлез, който свърза ул. „Подвис“ с ул. „Братя Бъкстон“. Пешеходците ползват съществуващия подлез, който е ремонтиран със средства по ОП "Региони в растеж". Предложените промени са заради премахването на светофарната уредба и затварянето на връзката между двете улици по бул. „В. Левски“.

В обратната посока движението ще се осъществява по автоподлез ул. "Царевец", който се намира на около 200 метра източно, преминава под булевард „В. Левски“ и обръща движението в другото платно. От дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ заявиха, че предстои рехабилитация на всички малки улици в района.

Комисията по безопасност на движението трябва да се произнесе по предложения от кметската администрация вариант.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Награда Варна

ОУ "Добри Чинтулов" и ОУ "Васил Априлов" с награда "Варна" за колектив на 2024-та

Две училища ще си поделят награда „Варна“ в категория „Колектив на годината“ в областта на основното образование. Това реши след дискусия Общинският съвет на днешното си редовно заседание. Престижното отличие ще получат ОУ „Васил Априлов“ , което през 2024 г. чества своята 115-та годишнина, и ОУ „Добри Чинтулов“ , чийто колектив през учебната..

публикувано на 25.04.24 в 13:04

С над 11,5 млн. лв. във Варна ще изградят и ремонтират две училища, три детски градини и общежитие

Над 11,5 млн. лева ще осигури Община Варна за проекти в областта на образователната инфраструктура. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за обезпечаване на част от средствата, необходими за изграждане и основен ремонт на две училища, три детски градини и едно общежитие в града. Варна има одобрени проекти по програмата на..

публикувано на 25.04.24 в 12:37

Нова детска градина отваря врати тази есен във Варна

Изцяло нова детска градина ще отвори врати тази есен във Варна. С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласието си за откриване на детското заведение на ул. „Хъшове“ №2. Строителството на градината, което започна преди няколко години, трябва да приключи през август и от новата 2024/2025 г. детското заведение ще започне дейността си, стана ясно на..

публикувано на 25.04.24 в 12:31

Птиците в две ферми в Добрич са засегнати от инфлуенца

26 случая на високо патогенна инфлуенца по птиците са регистрирани у нас от 2023 година до сега. 12 са случаите от тази година. 2 ферми в Добрич с птици са засегнати от болестта. В едноседмичен срок е необходимо да се проведат срещите по общини, стан а ясно на среща в Областна управа-Варна. В момента областта не е..

публикувано на 25.04.24 в 11:38

Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков, предаде БНР. Решението беше взето с 129 гласа "за" и 103 "против".  "Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към залата с думите: "Благодаря за доверието и недоверието, те са огледала на самооценката". "Всички..

публикувано на 25.04.24 в 11:27
Община Балчик

Потвърдиха избора на ликвидатор на общинското дружество "Търговски център - Кранево"

Общински съвет потвърди избора си на ликвидатор за общинското търговско дружество "Търговски център - Кранево". Решението беше върнато от областния управител за ново обсъждане с мотива, че предложеното лице не е в списъка на ликвидаторите, обявен от Агенцията по вписванията. На заседанието на местния парламент този..

публикувано на 25.04.24 в 11:24

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на ул. „Цар Симеон“,

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на  ул. „Цар Симеон“, където бе открита късноантичната стена на стария Одесос. За реализирането им ще бъдат използвани европейски средства по програма  „Развитие на регионите“ 2021-2027. Финансиране ще получат общо 12 проекта, а общата стойност на помощта е 43,8 млн. лева...

публикувано на 25.04.24 в 11:22