НЮАНСИ на 26 април

И тази година на Световния ден на авторското право, 23 април, се проведе Маратона на четенето. За 17-ти път, 17-та поредна година Регионална библиотека “Пенчо Славейков” призова своите приятели : „ Заедно да докажем колко много са четящите хора! А именно – многобройни като звездите!”

Децата от третите и четвъртите групи на Детска градина №8 „Христо Ботев” четоха заедно със своите учители, родители и автори на детски стихове и приказки. Те правиха илюстрации на любими приказки и разказваха свои, измислени истории, които възрастните записаха. Тези детски книжки ще бъдат изложени през месец май, в Средношколски отдел, за да могат децата, заедно със своите родители да посетят Библиотеката и да станат нейни приятели и почитатели.

В петък, на Разпети петък, в студиото на НЮАНСИ ще ни гостува Румяна Кирова. Тя е дългогодишен детски учител, преподавател по новогръцки език, автор на много книжки със стихове и разкази за деца . Детството й преминава в Созопол. Тя пише за детето и морето, които са нейните две вечни любови. С Румяна Кирова ще си поговорим за това: лесно ли е да се пише за деца в днешно време; четат ли съвременните деца и с какво могат да бъдат провокирани, за да не загубят интерес към езика и писаното слово. Ще я питаме и за това кога е добре да започне обучението по чужд език и защо българите нямаме афинитет към изучаване на езиците на своите съседи.

Бъдете с нас на 26.04., когато според традицията, трябва да се погрижим за обредните хлябове за големия празник – ВЕЛИКДЕН.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 18 октомври със Светлана Вълкова

Днес се прощаваме с Милчо Левиев „В отекването смисълът личи” – нова стихосбирка на Иван Овчаров „Залези и песни” – изложба живопис на Ангел Герджиков Младият поет Александър Габровски подготвя първата си книга „Палечка” – премиера в Държавен куклен театър – Варна Предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за..

публикувано на 18.10.19 в 13:45

"Новият ден" на 18 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

От стреса във Финландия до спокойния живот в село Кривня. Интервю със Синика Раудаскоски, която има къща /на снимката/  със съпруга си в селото. За живота в село Бързица, разказваме в анонс за предаването „На село”. По какво изборите приличат на риболова? Размисли на един варненски рибар. Информираме и за експедицията за..

публикувано на 18.10.19 в 06:00

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 17-ти октомври

Що е то ментална аритметика и как сработва при децата? Очаквайте интервю по темата след 8.00ч. с Красимира Маркова, която обучава по този метод; Недостигът   на  IT - специалисти в световен мащаб нараства, у нас липсват между 10 и 30 000, което не е малко. Ще ви срещнем с двама работодатели и студенти, които ще ни разкажат още след 9.00ч.;..

публикувано на 17.10.19 в 05:56

"На светло" на 16 октомври

Бъдещето на туризма е в краткосрочните почивки и пътувания. Още по темата накъде са ориентирани туристите от поколението Z (които разчитат предимно на технологиите и избират местата си за туризъм дигитално, като избягват класическите туристически агенции) от разговора на Дана Момчилова с Красимир Андреев от Асоциация на българските наемодатели..

публикувано на 16.10.19 в 13:37
Протестът на моряците от кораба

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 октомври

Около 1 милион долара за неизплатени заплати трябва да получат моряците от кораба "Амсел". Това съобщи за "Море и бряг" адвокатът на моряците Христо Раев. Корабът е бил продаден и парите са налични, но има трети лица, които предявяват претенции съм сумата и това бави изплащането на заплатите, въпреки че съдия-изпълнител е удовлетворил претенции..

публикувано на 16.10.19 в 09:15
rosa

"Новият ден" на 16 октомври с Мариела Димитрова

За какво да внимаваме при покупка на имот, какви са актуалните капани и каква е състоянието на пазара в момета? Коментираме в 8.10часа с адвокат Бисерка Маринова, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия ( УАСГ ) исобственик на агенция за недвижими имоти. Най-атрактивния демонстративен отбор по таекуондо, този на..

публикувано на 16.10.19 в 06:59
Заглавие в днешен английски вестник

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 15 октомври

Започваме с шегите на фейсбук-зевзеците след снощната съкрушителна загуба на нашия национален отбор. Ще коментираме и грубите и дори расистки нападки в английските вестници, които излизат със заглавия „Лъвовете - 6, Животните – 0” или „Лъвовете – 6, Расистите – 0”. Проблеми със СИК-овете и протоколите очаква Стоил Цицелков, който е..

публикувано на 15.10.19 в 15:47