Денят на радиоизненадите в СНИМКИ

На 7 май тази година никой не беше на традиционното си място в радиото, дори и събеседниците. Репортерите бяха звукорежисьори, музикалните редактори станаха новинари, новинарите - спортни коментатори…

Новият ден започна с репортера Даниела Стойнова и музикалния редактор Добромир Мързов. В 11.00 ч. "В ефир сте!" – слушателите се свързваха с Кремена Георгиева и Атанас Илиев. В запазеното време на музикалните редактори – Jam Session, от 12.30 до 14.00 ч. днес водещи бяха репортерите - Доротея Николова и Дана Момчилова. 

В следобедния блок "На Светло" водещи бяха музикалният редактор, най-добрият в областта на родния и балкански фолклор по тези географски ширини, Кристиян Неделчев и експертът по „Стара Варна“ Светлана Вълкова. Тандемът Вълкова – Неделчев застанаха пред микрофоните в 14.00 ч. и бяха в ефир чак до 17.00-т! 

Част от новинарските емисии на 7 май представи водещият на "Неделна наздравица" Христо Николов. А прогнозата за времето в хладния майски ден представиха главният инженер Румен Радев, звукотехникът Алексан Чубукчиян, експертите от отдел Реклама - Веселина Киричева и Христина Касабова и фоторепортерът на Радио Варна Румен Сарандев.

Спортните събития коментира Мариела Димитрова, микрофонът от 17.30 до 19.00 ч. запазихме за „най-скрития“ журналист в екипа ни – уеб редакторът на Радио Варна Росица Пенкова. 


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт в лятна вечер на входа на Морската градина (Снимки)

„Защо не организирате всеки месец концерт на открито с класическа музика? Толкова е хубаво и различно тази вечер в Морската градина!“. Това си пожелаха стотиците варненци, изпълнили алеите около входа на Морската градина по време на "Концерта в лятна вечер", който екипът на Радио Варна подари на жителите и гостите на морската столица...

публикувано на 20.06.19 в 15:53

"Концерт в лятна вечер" - красива музика под открито небе

„Концерт в лятна вечер” – на открито, на входа на Морската градина във Варна – това е нашият подарък за верните ни слушатели и приятели! През настоящата 2019 г. Радио Варна отбелязва своята 85-та годишнина с няколко концерта в различни жанрове. След великолепието на българския фолклор, представено от певицата Петя Панева през месец..

обновено на 14.06.19 в 12:39

"Нарисувай ми дъга" събра над 250 деца в Радио Варна

Над 250 пъстроцветни дъги,нарисувани от детски ръце,  "украсиха" дървото пред сградата на Радио Варна. Поводът е 1 юни - Денят на детето,  а Арт работилницата осъществиха нашите приятели от Сдружение Арт Визия. Благодарим на всички малки и големи деца, които се включиха и направиха деня още по-пъстър и весел с рисунките си. Какво споделиха за празника..

публикувано на 03.06.19 в 09:38

Цветно представление в Радио Варна

Пътешествие в Страната на цветята. Но не онези, които са откъснати и се използват за букети, които се подаряват по различни специални и не специални поводи. А в Страната на цветята, където те растат, цъфтят и за тях се грижат. Държавният куклен театър във Варна подари на варненските деца "Трите феи" - една вълшебна история, разказана от три красиви феи. А..

публикувано на 03.06.19 в 09:37

Група "Бумеранг" на живо и в ефира на Радио Варна (СНИМКИ)

Група "Бумеранг" представи новия си албум "Прозорец" в ефира на "От другата страна"   (с водещ Мартин Николов) и на живо пред публика в Концертното студио на Радио Варна. Групата е създадена в началото на 2010 г. в покрайнините на гр. Варна. Същата година участват на фестивала "RedRock 2010". Година по-късно записват първата си авторска песен -..

публикувано на 20.05.19 в 22:22

7 май - Ден на радиото! Ден на радиоизненадите!

В седмия ден на май тази година никой няма да бъде на традиционното си място в радиото, дори и събеседниците. В духа на Уди Алън, който „превърна“ импресионистите в зъболекари, днес ние също ще разменим местата си. Репортерите ще бъдат звукорежисьори, музикалните редактори ще станат новинари, новинарите - спортни коментатори… От 6 часа..

публикувано на 10.05.19 в 12:31

Да множите приятелите и слушателите си!

Честит празник, Радио Варна! Пожеланието е от  екипа на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" в Деня на радиото и телевизията, 7 май. Приятелите на РАДИО ВАРНА от библиотеката даже ни подариха автентичен документ за медията от 1941 година. Документът е потвърждение, че всеки варненец е можел да представи в ефира на радиото..

публикувано на 10.05.19 в 12:28