"Подводният свят на Черно море" идва в Радио Варна

| обновено на 17.05.19 в 09:34

„ПОДВОДНИЯТ СВЯТ НА ЧЕРНО МОРЕ” -- изложба подводна фотография на Тодор Димитров

Кадрите са заснети на свободно гмуркане из цялото Българско Черноморско крайбрежие. Ще бъдат показани 35 фотографии на магичният подводен свят на нашето море, представящи подводните обитатели, пейзажи, панорами, подводни модели и „over – under” композиции обединяващи два свята – над и под водата.

Изложбата "Подводният свят на Черно море" се откри в рамките на инициативата „Нощ на Музеите и Галериите“ 2019 на 17 май и ще продължи до 23 май.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт „С музиката на великите хуманисти – Бетовен, Берлиоз и Малер”

26 май, неделя, Концертно студио на Радио Варна, 11 часа Докоснете до музиката на великите Хуманисти – Бетовен, Берлиоз и Малер? На сцената ще бъдат:  Линка Стоянова – сопран, Ростислав Йовчев – пиано и струнен квартет „Колегиум Варна” с примариус Ангел Василев . В програмата рядко изпълнявани песни от Берлиоз и Малер и четвърти..

публикувано на 21.05.19 в 11:06

Проф. Розмари Стателова представя новата си книга "Естрада и социализъм. Проблясъци."

28 май, вторник, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа В рамките на 28-ия Международен музикален фестивал "Откритие", Варна 2019 проф. Розмари Стателова ще представи новата си книга "Естрада и социализъм. Проблясъци." В периода от началото на 50-те до 90-те години на ХХ век в България възникна и претърпя голямо развитие едно ярко явление в..

обновено на 20.05.19 в 08:11

Фотоизложба „С обич към Изтока” в Радио Варна (СНИМКИ)

Изложбата „С обич към Изтока” представя заснети от проф. Александър Федотов фотографии. Включва страни от Изтока, в които той прави последните си пътувания. Научните интереси на проф. дфн Александър Федотов бяха насочени към Изтока. Но към Изтока той питаеше и обич. Вдъхновяваше го неговата пъстрота, мъдрост, усет за изящното,..

обновено на 18.05.19 в 22:59

"LIGHTBOX" - изложба на осветителни тела на студенти от ТУ-Варна

"LIGHTBOX" - изложба на осветителни тела на студенти 3 курс от специалност "Индустриален дизайн" в ТУ-Варна.  Идейните решения са вдъхновени от идеята за опазване на животинското многообразие. Прототипите и макетите интерпретират физически или функционални характеристики на различни представители на животинското царство, техни характерни поведенчески..

обновено на 17.05.19 в 09:34

Камерен концерт организира Музикалната академия на Варна интернешънъл

7 юни, петък, 19:00 часа, Концертно студио на Радио Варна Музикалната академия на Варна интернешънъл Ви кани на камерния концерт, който бележи началото на серия от събития, част от програмата на академията. Ще може да се насладите на: Антонио Вивалди - Четирите годишни времена / зима / Густав Малер - “Адажието” из Симфония Н5 Антонин Дворжак - Серенада..

публикувано на 22.04.19 в 10:47

Латино вечери в Радио Варна и през 2019-а година

Няма по-добър начин да се разтовариш от проблемите от това да се пренесеш в света на танца, макар и за малко. Чрез него можеш да изразиш всичките си емоции при това красиво. Когато човек танцува, не мисли за друго, а просто се отдава на ритъма на музиката. Всеки танц носи уникално усещане, но има танци като латиното, които..

публикувано на 02.01.19 в 17:05