Околосветско пътешествие за две седмици, възможно е

Рали Венкова и съпругът й Живко, заедно с двете си деца Анабел и Рейн, са запалени пътешественици.

От Варна са, но живеят в Лондон.

Идеята им е да направят околосветско пътешествие.

Даниела Стойнова се срещна с тях, за да чуе мечтите им:

- За 2020-ста година сме планирали околосветско пътешествие с децата.

- С кораб ли?

- Не. Със самолет.

- Питам с кораб ли, защото се сетих за популярния малко сладникав сериал "Корабът на мечтите". Аз например не изпускам серия, за да гледам уникалните снимки. Иначе сюжетът е доволно елементарен, но така, с такъв луксозен круиз, си представям едно околосветско пътешествие.

- Това би било прекрасно, само че ние като работещи хора с деца, които са на възраст, в която трябва да бъдат на училище, не са студенти, за да бъдат малко по-свободни, сме ограничени  откъм време, така че трябва да го направим по по-лесния начин.

Снимка

- За колко време ще стане?

-За около две седмици, така сме го планирали.

-За две седмици става околосветско?

-Да, защото сме купили билети да пътуваме от Лондон до Тайланд, след това Нова Зеландия, Австралия, Таити, Френска Полинезия е мечтана дестинация за мен, след това Лос Анджелис и се прибираме в Лондон.

- Така звучи много бързо и кратко, обаче всъщност е едно голямо пътешествие.

- Голямо пътешествие е, води се околосветско, защото правим един голям кръг около земята. Ние обичаме да пътуваме, всичко сами си организираме.

Снимка

-  Истинските пътешественици така правят. Преди известно време говорих с Адриана Обретенова, която пътува сама и е обиколила 92 държави, прави точно така, не посещава някакви грандиозни туристически обекти. Ходи с една раница на гърба. Това са истинските пътешественици за мен, които не предприемат организирани пътешествия.

- Да, определено, това е по-големият адреналин. В организираните трябва да се съобразяваш с хора, докато ние си организираме и си набелязваме места, ако някъде нещо повече ни харесва оставаме за по-дълго време.

Ако сте любопитни да разберете кога започва пътешествието и да научите още подробности за пътуването като начин на живот, може да чуете цялото интервю в прикачения звуков файл: 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Александър Габровски: Представям си стихотворенията като цветове

Александър Габровски е на 17 години, ученик в Първа езикова гимназия – Варна. Освен че рисува, прави изложби, занимава се със съвременен танц, участва в кино-клуб, Александър пише и поезия. Той е един от двамата стипендианти по литература „С усилия към звездите“ на Фондация „Културни перспективи“. Негов ментор е писателят Георги..

публикувано на 20.10.19 в 10:11
Синика Раудаскоски

От стреса във Финландия до спокойния живот в българско село

Когато през 2003 година финландското семейство Раудаскоски идва за първи път в България, посещава курортните ни комплекси Златни пясъци и Албена. По време на една от почивките си у нас се разхождат в района на Балчик и остават впечатлени от красотата на България. Тогава решават да си купят къща в страната ни, в която да идват на почивка за..

обновено на 18.10.19 в 07:42

Рекордно малко кандидати за властта в Балчик

Двама кандидати за кмет и 8 листи за съветници със 121 кандидати да влязат в местния парламент, който се състои от 21 членове. Такава е картината на местни избори 2019 в община Балчик. От 1989 година насам не се е случвало битката за кметския стол в Белия град да е между двама. 2003 година например броят на кандидат-кметовете е бил 10, а листите за..

публикувано на 17.10.19 в 15:31

Богдан: Къде е Вашето ТАМ?

След 23 години в Америка Богдан получава зелена карта и се завръща в България за първи път. При първото си стъпване в родината заснема пълнометражния документален филм "Там", с който обикаля страната тази година. "ТАМ" показва България през моите очи, както я виждам за първи път след 23-ри години. Нарочно няма трейлър с кадри от България,..

публикувано на 14.10.19 в 17:43
Стела Кенфийлд

Стела Кенфийлд - между Бързица и Сиатъл

Между провадийското село Бързица и американския град   Сиатъл – така преминава животът на Стела Кенфийлд. Родом е от варненско, но става гражданин на света още през 1980 година. Срещнахме се в провадийското село Бързица, покани ни в къщата, в която живее – с голям двор, овощни дървета и зеленчукова градина. След близо 35 години в чужбина..

публикувано на 14.10.19 в 08:35

Улицата на готвачите (на колела) във Варна

Поредното издание на фестивала на храната, но с нова и по-голяма локация, ще зарадва варненци и гости на града от петък до неделя включително. Мястото е по-голямо от досегашните – в градинката на пл. "Севастопол" във Варна. Три дни вкусна храна и крафт бира, атрактивни каравани, сред които трансформирана пожарна кола и автобус. Повече в аванс разказва..

публикувано на 12.10.19 в 09:00

Петко Ковачев: Въвеждането на зелена енергия не беше направено за малките производители

Възможностите за участие на гражданите в управлението на средствата от еврофондовете 2021 – 2027 г. са тема на международния форум „Граждански пространства“ във Варна. Граждански активисти от България, Румъния, Унгария, Словакия, Полша и Чехия ще разкажат за предизвикателствата пред участието на граждански организации в оперативните програми в..

публикувано на 09.10.19 в 11:28