Околосветско пътешествие за две седмици, възможно е

Рали Венкова и съпругът й Живко, заедно с двете си деца Анабел и Рейн, са запалени пътешественици.

От Варна са, но живеят в Лондон.

Идеята им е да направят околосветско пътешествие.

Даниела Стойнова се срещна с тях, за да чуе мечтите им:

- За 2020-ста година сме планирали околосветско пътешествие с децата.

- С кораб ли?

- Не. Със самолет.

- Питам с кораб ли, защото се сетих за популярния малко сладникав сериал "Корабът на мечтите". Аз например не изпускам серия, за да гледам уникалните снимки. Иначе сюжетът е доволно елементарен, но така, с такъв луксозен круиз, си представям едно околосветско пътешествие.

- Това би било прекрасно, само че ние като работещи хора с деца, които са на възраст, в която трябва да бъдат на училище, не са студенти, за да бъдат малко по-свободни, сме ограничени  откъм време, така че трябва да го направим по по-лесния начин.

Снимка

- За колко време ще стане?

-За около две седмици, така сме го планирали.

-За две седмици става околосветско?

-Да, защото сме купили билети да пътуваме от Лондон до Тайланд, след това Нова Зеландия, Австралия, Таити, Френска Полинезия е мечтана дестинация за мен, след това Лос Анджелис и се прибираме в Лондон.

- Така звучи много бързо и кратко, обаче всъщност е едно голямо пътешествие.

- Голямо пътешествие е, води се околосветско, защото правим един голям кръг около земята. Ние обичаме да пътуваме, всичко сами си организираме.

Снимка

-  Истинските пътешественици така правят. Преди известно време говорих с Адриана Обретенова, която пътува сама и е обиколила 92 държави, прави точно така, не посещава някакви грандиозни туристически обекти. Ходи с една раница на гърба. Това са истинските пътешественици за мен, които не предприемат организирани пътешествия.

- Да, определено, това е по-големият адреналин. В организираните трябва да се съобразяваш с хора, докато ние си организираме и си набелязваме места, ако някъде нещо повече ни харесва оставаме за по-дълго време.

Ако сте любопитни да разберете кога започва пътешествието и да научите още подробности за пътуването като начин на живот, може да чуете цялото интервю в прикачения звуков файл: 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Доц. Илия Желев: Студени билкови чайове освежават през лятото

Доц. Илия Желев е на 39 години. Роден е в гр. Дулово. През 2003 год. завършва МУ-София, Фармацевтичен факултет. От 2006 г. до 2012 г. е асистент към катедра „Фармацевтични науки”, секция „Фармакогнозия” гр. Пловдив. От 2012 г. е асистент към Фармацевтичен факултет на МУ– Варна, Катедра “Фармацевтични науки”. Придобива специалност "Лечебни растения и..

публикувано на 24.06.19 в 16:32

Архитект Станчо Веков: Имам сграда - мечта!

До 28 юни 2019 г. в Дома на архитекта – Варна може да видите ретроспективната изложба на доц. д-р арх. Станчо Веков „Построено/Непостроено. 50:50“ . Тя е по повод 45-годишната му творческа дейност и неговата 70-годишнина. Отразява творческия път на автора в архитектурни табла с негови реализирани обекти и нереализирани проекти в..

публикувано на 24.06.19 в 10:56

Музиката е музика и няма нужда от обяснения

Под майсторската палка на маестро Грегъри Бухалтер от Метрополитън опера три поредни вечери варненската публика се срещна с духа на приказната Флоренция от 1298 година чрез оперите на Пучини - "Сестра Анджелика" и "Джани Скики". Диригент на оркестъра е маестро Грегъри Бухалтер от Метрополитън опера, който за втори път работи в България. За мен..

публикувано на 21.06.19 в 13:06

Майстор на късия разказ гостува във Варна

Сборникът с разкази “Техническа проверка“ e дебютна книга на Ангел Иванов, донесла му наградата за дебют "Южна пролет" 2019. Книгата съдържа текстове, писани през последните 12 години. В представянето на 20 юни от 18 ч. във Варна ще участват актрисата ИНА ДОБРЕВА и писателят ЛЮДМИЛ СТАНЕВ. Ангел Иванов е роден в Габрово през 1988 г...

обновено на 20.06.19 в 16:03
Ерик Уайнър в Античния театър в Пловдив.

Ерик Уайнър: Журналистиката не може да е абсолютно точна, но може да е 100% безпристрастна

Ерик Уайнър е автор на няколко книги, бивш журналист и чуждестранен кореспондент на Националното Обществено радио на САЩ, с репортажи от повече от 40 държави. Той беше един от основните говорители на 6-ия Световен конгрес на информационните агенции „Бъдещето на Новините“, който се проведе в София по инициатива на БТА. На тържествена церемония..

публикувано на 20.06.19 в 15:54
Ибрахим от Рибново

Валерий Пощаров: Фотографията може да накара времето да спре

Винаги съм смятал, че фотографията е сравнима с поезията. Тя е поезията на визуалните изкуства, защото при нея няма толкова техника. При нея си освободен от много условности, които откриваме в други жанрове на визуалните изкуства. Там има един директен прочит, особено що се отнася до документалната фотография, когато фотографът усеща света..

публикувано на 19.06.19 в 11:20

Атанас Киряков: Животът ми беше шарен, разнообразен и много интересен

Голямата награда на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми спечели бразилската лента „ТВОЙ РЕД Е“ на режисьорката Елиза Капаи. Според журито той е особено смел, майсторски, оригинален и въздействащ филм за осъзнаването на силата на социалния протест. 59 филма бяха включени в четирите конкурсни фестивални..

публикувано на 18.06.19 в 11:23