"Кармен" на варненска сцена

„Кармен“ на великия френски композитор Жорж Бизе ще бъде на сцена тази вечер във Варна. Опера в четири действия, ще бъде изпълнена на френски език с надписи на български и английски език. В нея ще участва и Варненската детско-юношеска опера. Диригент ще бъде Хирофуми Йошида, началото е от 19.00 часа в операта.

Основна сцена

Диригент Хирофуми Йошида
Режисьор Кузман Попов
Сценография Иван Савов
Костюми Лора Маринова
Хореография Боряна Сечанова
Диригент на хора Цветан Крумов

 КАРМЕН    Михаела Берова
ДОН ХОЗЕ  Георги Султанов  
ЕСКАМИЛИО  Свилен Николов 
МИКАЕЛА  Мария Кокарева
ЦУНИГА  Гео Чобанов
МОРАЛЕС  Теодор Петков
ФРАСКИТА    Галина Великова
МЕРЦЕДЕС   Силвия Ангелова
РЕМЕНДАДО  Пламен Долапчиев
ДАНКАЙРО   Теодор ПетковВИЖТЕ ОЩЕ

Китаристът Мирослав Иванов с трети самостоятелен албум

Преди почти две десетилетия свързвахме името на Мирослав Иванов с група Safo, чийто създател е китаристът. Днес той е част от голям брой български музикални проекти, сред които Обичайните заподозрени на Стефан Вълдобрев, групите Saint Electrics, Funkallero и Metaformoza, а освен това свири с имена като Камелия Тодорова, Васил Найденов, Графа и много..

публикувано на 13.11.19 в 07:57

Шуменският театър гостува с „Хора на древните професии”

„Хора на древните професии” от Данила Привалов Режисьор и музикална среда: Димитър Мартинов Костюми: Мариета Ценова С актьорите: Валентин Ченков, Джанер Якуб и Янислава Линкова В спектакъла звучи музика на Иво Папазов - Ибряма Системата отглежда приличащи си хора. Героите в пиесата са превърнати в същества, действащи само по рефлекс...

публикувано на 13.11.19 в 06:12

Георгий Михеев от НУИ "Д.Христов" с награда от Ротари клуб "Варна-Евксиноград"

За 12-и път Ротари клуб "Варна-Евксиноград" награди изявени средношколци. Церемонията се състоя на 11 ноември в Юнашкия салон във Варна. Раздадени бяха 16 отличия в 4 категории: обществени и хуманитарни науки; природо-математически и естествени науки; техника и изкуство.При изявени номинации във всяка категория се връчва Голяма награда..

публикувано на 12.11.19 в 09:49

„Сряда 5“ открива изложба във вторник

Трети съвместен проект представя Арт група „Сряда 5“. „Синя нишка“ е творческо изследване на отношенията, връзките, късане на връзките между отделните хора, между човека и природата. Артистите търсят вниманието на публиката и откриват своята изложба на 12 ноември от 18 часа в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ - Варна...

публикувано на 12.11.19 в 08:10

Нина Николина и Държавна опера Русе гостуват във Варна с „Традиция & Класика“

Съвместният проект на Нина Николина „Традиция & Класика“ с Държавна опера Русе е инспириран от Златните хитове на българския песенен фолклор, поднесен на световно ниво, с висока класа и неподражаем стил е с оркестрацията на Георги Милтиядов. В репертоара са включени песните от първия концертен албум на изпълнителката „Нина..

публикувано на 09.11.19 в 08:38

9-ти ноември е Ден на новите кинематографисти във Варна

"ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ" започва в 10:00 ч. в зала 5 на Фестивален и конгресен център Варна. Посетителите ще бъдат въведен в кино - изкуството, ще научат кои са изразните средства и как да ги използват. Оранизаторите от Artin Vision Film Academy ще разкажат какво е да си част от екипа на едни от най-гледаните български филми и сериали в..

публикувано на 09.11.19 в 07:55

Балетен спектакъл "Гето" в ДТ "Стоян Бъчваров"

Един спектакъл на световно известния италиански хореограф - Марио Пиаца. Дългогодишният асистент и съмишленик на Марио Пиаца Людовик Парти, който от началото на миналия сезон е репетитор на балета на Старозагорската опера, отново е главна фигура в работата по подготовката и осъществяването на атрактивното и вълнуващо заглавие. Изцяло екип на..

публикувано на 09.11.19 в 07:05