Местност Крушките с разбит път и без градски транспорт до последна спирка

Снимка: Владимир Недев

Вилна местност Крушките е забравена от властимащите според сигнала на слушателя на Радио Варна Драгомир Дачев.

Пътят е в окаяно състояние. И то от години.

Ангажимент за поддръжка на пътната мрежа имат кметство Аспарухово, което е  към община Варна и община Аврен. Кой си е свършил работата и кой не? И защо вече и шофьорите на автобуси на градския транспорт отказват да минават по този път? 

Репортерът ни Ваня Славова се опита да разбере.

Чуйте сигнала на Драгомир Дачев:


Това твърди Драгомир Дачев.

Наясно ли са в община Аврен за разбития пътен участък и ще вземат ли мерки, коментира кметът Емануил Манолов:


Кметът на Аврен Емануил Манолов.

Запознат ли е изпълнителният директор на фирма Градски транспорт-Варна, че автобус номер 55 не успява да стигне до вилната местност, ето отговора на Злати Златев:


Следващата седмица ще стане ясно дали се е осъществил диалогът между кмета на Аврен Емануил Манолов и изпълнителния директор на Градски транспорт Злати Златев, за да бъдат изрязани клоните надвиснали над и без това пътя с дупки, за да може автобус номер 55 да изпълнява нормално линията на маршрута си докрай.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изтича крайният срок за компенсация за природни бедствия

Днес е крайният срок, в който стопаните могат да подадат заявления, за да бъдат компенсирани за щети от природни бедствия. Държавна помощ за тази година е близо 2 млн. и 150 хил. лв, като с тези пари ще бъдат компенсирани само земеделци, които имат протоколи за 100% пропаднали площи. Земеделски производители, които не са застраховали..

публикувано на 15.10.19 в 08:14

Днес е Международният ден на белия бастун

Отбелязва се от 1969 г. по решение на Международната федерация на слепите с цел привличане на вниманието на международната общност към проблемите на хората с нарушено зрение. През 1921 г. Джеймс Бигс - фотограф от Бристол, Великобритания, ослепява след злополука. В района, в който живеел, имало силно пътно движение. Ето защо той боядисал..

публикувано на 15.10.19 в 06:58

Улица "Хан Севар" ще бъде затворена заради ремонт

Във връзка с полагане на асфалтова настилка от днес - 15-ти октомври за срок около седмица, ще бъде затваряна поетапно ул. „Хан Севар“ в следните участъци: между ул. „Вяра“ и детска градина „Моряче“, между детската градина и ледената пързалка, пред училище „Гео Милев“, между училището и бул. „Република“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и..

обновено на 15.10.19 в 06:50

"Една от най-отвратителните вечери във футбола" - реакции на расизма в София

Смущаващият и отровен спектакъл в София ще живее дълго в историята на спортния позор, пише кореспондентът на британския "Гардиън" след футболната среща между България и Англия на националния стадион "Васил Левски". "Трите лъва" спечелиха с 6:0, което е най-голямата българска загуба на собствен терен. Не това е фокусът на международните медии, след като..

обновено на 15.10.19 в 06:46

Топло и слънчево

Времето остава без промяна. И днес сутринта ще има ниска слоеста облачност, на отделни места ще е мъгливо, следобед облачността ще се разкъса и намалее, във вътрешността на района до слънчево. Ще е почти тихо, по Черноморието със слаб вятър от източна четвърт. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, по крайбрежието 20-23, за Варна..

публикувано на 15.10.19 в 06:37

Къде няма да има ток на 15 октомври

Неотложни ремонти оставят без ток няколко района във Варна днес. Така, от 9 до 13 ч. , без ток днес ще са в района на ул. "Антим" І, ул. "Братя Шкорпил", ул. "Драгоман", бул. "Съборни" и бул. "Мария Луиза". Временни смущения в електрозахранването са възможни между 9 и 10 ч. и между 13 и 14 ч. в районите на карето, заключено между бул. "Мария..

публикувано на 15.10.19 в 06:34

Как се пише рекламно послание, което работи

Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на директния маркетинг и реклама за последния четвърт век. Има 52 години практически опит в онлайн и офлайн маркетингa. През 2003-та година „Chartered Institute of Marketing” определя Дрейтън Бърд като един от 50-те специалисти в света, оформили развитието на съвременния маркетинг, затова..

обновено на 14.10.19 в 17:56