Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Антонтов: "Ще бягам на 85 км"

Автор:


Голям и много интересен ултрамаратон предстои в България. Става дума за „К3 ултра“, който ще бъде през септември в Златоград. За първи път презентация на маратона беше направена днес в радио Варна. Сред участниците беше и ултрамаратонецът Божидар Антонов. Той е човекът, който държи рекорда за пробяганото разстояние през зимата и лятото от връх Ком до нос Емине. Сега Божо ще бяха на 85 км на „К3 ултра“. Към ултрамаратоните спадат всички бягания над класическите 42,195 км. Ето какво ни казва Божидар.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезатели по спортно ориентиране се събират край Варна

Състезание по спортно ориентиране се провежда днес и утре в рйона на селата Яребична и Долище. Повече от 200 състезатели са заявили желание да се включат, а първият старт е днес от 13 часа. Треньорът по спортно ориентиране във варненския клуб „Бегун„ Владо Атанасов уточнява още, че трасетата са технични, а очаквания брой състезатели е над 200.

обновено на 19.09.20 в 06:40

Седмица на игрите във Варна

За първи път тази година Варна ще се превърне и в столица на игрите. На 28 август стартира Varna Games Week - фестивал, който поставя началото на споделеното забавление от играта. Състезанията ще се проведат в Юнашкия салон със съдействието на община Варна, информира Стефан Скорчев от Българската бридж федерация. Събитието ще се проведе..

публикувано на 24.08.20 в 10:40

Катя Демирева:“Два златни, пет сребърни и 3 бронзови медала. Какво повече?“

Катя Демирева е главен треньор в СК „Албатрос-2001“ във Варна по скокове във вода. Тя е изключително щастлива от успехите на нейните състезатели. Във Варна се проведе Държавното лично и отборно първенство, а нейните възпитаници спечелиха общо 2 шампионски титли, 5 сребърни медала и 3 бронзови отличия. Оставаме №1 в България в синхронните скокове при..

публикувано на 21.08.20 в 09:15

Симеон Христов: „Всеки от тези 4 отбора може да се бори за титлата“

Наставникът на отбора по плажен футбол МФК "Спартак"-Варна Симеон Христов даде добра оценка на момчетата за представянето до този момент. Те станаха първи в редовното първенство и се класираха за финалната фаза. Шампионите на България за последните години ще се борят за титла и тази година. Финалите са във Варна. Чуйте още от Симеон Христов.

публикувано на 20.08.20 в 09:15

Галин Димов: „Това беше едно от най-силните държавни първенства“

Край Варна, в СОК "Камчия" завърши Държавното първенство по кик бокс в татами стиловете. Всички състезатели от всички клубове развиващи тези стилове у нас се явиха на шампионата. Стана добро държавно първенство със зрелищни срещи Президентът на Конфедерация кик бокс и муай тай Галин Димов дава подробности за Радио Варна.

публикувано на 19.08.20 в 09:15

Николай Колев: "Имаме идеи за нощното бягане във Варна"

Нощно бягане по случай Деня на Варна „Пътят към светлината“ се проведе в морската столица. Организатори на проявата са Община Варна и iRun. Повече от 100 души се включиха в инициативата, която се провежда за пети път. Трасето включваше алеите на морската градина. Николай Колев е един от организаторите и разказва за интересната нощна фиеста.

публикувано на 18.08.20 в 09:15

Павлин Надворни: "Пет първи места в петте гонки на регатата. Това ни удовлетворява напълно"

Екипажът на „Еспресо мартини“ спечели синята лента на тазгодишната юбилейна 20-та регата COR CAROLI iCARD – 2020. Шкипер е Павлин Надворни. Той сподели, че организацията на регатата е била перфектна, както и съдийството. НКупата със синята лента се връчва на най-бързата лодка. Това е екипажът преодолял най-бързо състезателното трасе. Павлин Надворни..

публикувано на 17.08.20 в 09:15