АГ-болницата във Варна с реновирани отделения

Реновираните отделения в СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов" Варна (АГ болница) бяха открити официално днес в присъствието на много официални гости. Община Варна отпусна 1 293 841 лв. на лечебното заведение за закупуване на апаратура и реновация на отделенията. Проф. Емил Ковачев – управител на АГ болницата във Варна обясни за какво са разходвани средствата: 

2278 са ражданията през изминалата 2018 година, каза проф. Ковачев и добави, че това е значително число за България на фона на голямата демографска криза в страната.

Негово високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови новите отделени и екипът на болницата и благопожела:

Заместник кметът по здравеопазване в Община Варна, Коста Базитов пожела повече бебета да проплачат през настоящата година и добави, че е трябвало време, за да се стигне до решението за този голям ремонт. "Това е дом, в който очакванията на семействата се реализират и тази радост се пренася в поколенията":

Една от трите значими в тази област болници е именно във Варна, каза и областният управител на Варна Стоян Пасев. Той сподели, че преди шест години е бил част от екипа на болницата, когато неговата съпруга е раждала. "Тогава още имаше нужда от ремонт и съм щастлив, че днес той е факт", каза още Пасев. Той добави, че Варна подобрява и продължава да е изнесен център извън София с всичките подобрения, закупена медицинска апаратура и квалификация на медицинските кадри:


"По-добре планиран ремонт нямаше как да се случи, казвам го като професионалист" - каза при откриването на ремонтираните отделения в АГ-болницата кметът на Търговище, Дарин Димитров, който добави:ВИЖТЕ ОЩЕ

Каменар: Гората след огнената стихия (Снимки)

Повече от 12 часа горя гората до село Каменар. Миризмата и саждите се стелеха над целия град. За щастие - пострадали хора няма. Пострада "само" гората. Ето как изглежда след огнената стихия, която още тлее сред овъглените стъбла...  Припомняме, че над 60 пожарникари, повече от 20 доброволци и служители на ДГС се включиха в гасенето. Според..

обновено на 19.09.19 в 16:56

Балчик: Десет причини да остана в моя град

Шестима балчиклии бяха отличени за приноса си в обществения живот в рамките на националната кампания „Десет причини да остана в моя град“. Те са биз­нес­ме­ни, об­щес­тве­ни­ци, ин­те­лек­туал­ци, спор­тис­ти, доп­ри­нес­ли за об­но­вя­ва­не­то на гра­да и да­ли сми­съл на хо­ра­та да не на­пус­кат на­се­ле­но­то мяс­то, а да ос­та­нат да жи­веят и..

публикувано на 19.09.19 в 16:47

Не изпращайте SMS-и - "синята зона" не работи

Временно спира таксуването в „синята зона“, съобщават от общинската администрация.  Във връзка с проблем, възникнал с таксуването в „синята зона“, ползвателите не трябва да изпращат SMS до остраняване на проблема, обясниха от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“. Прекъсването на услугата „синя зона“ е свързано с DNS хостинга,..

публикувано на 19.09.19 в 15:55

409 пожара само за ден

409 пожара са гасени вчера в страната. Това съобщи във Варна главен комисар Николай Николов - директор на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" ,който присъства на  учение за търсене и спасяване при авиационно произшествие  на плажа в район "Аспарухово".В момента обстановката е спокойна, но има извънредни дежурства,посочи..

публикувано на 19.09.19 в 15:27

50 модерни симулатора за обучение на зъболекари има вече в Медицинския университет във Варна

С 50 модерни дентални симулатора, разположени в две нови зали, разполага вече Факултетът по дентална медицина на Медицинския университет във Варна.  Новата високотехнологична апаратура дава възможност и за аудиовизуална връзка с преподавателите. Инвестицията във високотехнологичните симулатори и оборудване, осигурено от МУ-Варна за обучението на..

публикувано на 19.09.19 в 15:12

За 20 години убийствата у нас са намалели 4 пъти

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви във Варна, че има намаление с 2 до 4 процента за тригодишен период на битовата престъпност. Борбата с нея остава приоритет за правителството. Той посочи също, че за същия период убийствата са под 100, докато през 90-те години са били 400. Министър Младенов даде висока оценка на проведеното на..

публикувано на 19.09.19 в 14:59

Битката срещу фалшивите болнични продължава

Повече от половината от болничните листове се издават в медицинските центрове, а личните лекари – само 15%, заяви в интервю за предаването „12+3“ Григор Димитров от Българската стопанска камара. Според него първостепенна задача е контролът върху отпускането на болнични: „Има трайна тенденция на увеличаване на болничните дни и сериозно..

публикувано на 19.09.19 в 13:49