АГ-болницата във Варна с реновирани отделения

Реновираните отделения в СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов" Варна (АГ болница) бяха открити официално днес в присъствието на много официални гости. Община Варна отпусна 1 293 841 лв. на лечебното заведение за закупуване на апаратура и реновация на отделенията. Проф. Емил Ковачев – управител на АГ болницата във Варна обясни за какво са разходвани средствата: 

2278 са ражданията през изминалата 2018 година, каза проф. Ковачев и добави, че това е значително число за България на фона на голямата демографска криза в страната.

Негово високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови новите отделени и екипът на болницата и благопожела:

Заместник кметът по здравеопазване в Община Варна, Коста Базитов пожела повече бебета да проплачат през настоящата година и добави, че е трябвало време, за да се стигне до решението за този голям ремонт. "Това е дом, в който очакванията на семействата се реализират и тази радост се пренася в поколенията":

Една от трите значими в тази област болници е именно във Варна, каза и областният управител на Варна Стоян Пасев. Той сподели, че преди шест години е бил част от екипа на болницата, когато неговата съпруга е раждала. "Тогава още имаше нужда от ремонт и съм щастлив, че днес той е факт", каза още Пасев. Той добави, че Варна подобрява и продължава да е изнесен център извън София с всичките подобрения, закупена медицинска апаратура и квалификация на медицинските кадри:


"По-добре планиран ремонт нямаше как да се случи, казвам го като професионалист" - каза при откриването на ремонтираните отделения в АГ-болницата кметът на Търговище, Дарин Димитров, който добави:ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 6,3 млн. души имат право на глас на евроизборите у нас

13 партии и 8 коалиции и 6 независими кандидати ще участват в изборите за Европейски парламент в неделя, съобщиха от Централната избирателна комисия. Общият брой на избирателните секции в страната е 11 661, а общият брой избиратели по избирателни списъци е 6 355 633. Ц ентралната избирателна комисия напомня на избирателите, че в изборния ден в..

публикувано на 24.05.19 в 16:52

МОН може да преразгледа матурата по английски език

МОН има готовност да направи проверка след появилата се снощи петиция с искане за ревизиране на матурата по Английски език, каза за БНР заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. Подписката е подкрепена от хиляди абитуриенти, според които изпитът трябва да се промени, защото съдържа „неточности, двусмислици, граматични и..

публикувано на 24.05.19 в 16:43

24 май в Добрич и Балчик

С богата културна програма Добрич отбелязва днес Празника на българската просвета и култура. По традиция шествието на учениците по централния булевард беше поведено от 109-годишната икона на Светите братя Кирил и Методий, носена от възпитаниците на Хуманитарната гимназия. То продължи до паметника на Йордан Йовков, където бяха положени..

публикувано на 24.05.19 в 15:17
Тереза Мей обявява пред премиерския офис на

Реакциите в Европа след оставката на Мей са разнопосочни

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че оставката на британския премиер Тереза Мей няма да промени позицията му относно споразумението за Брекзит, което бе одобрено от всички страни-членки. В същото време Юнкер не се радва на оставката на британския премиер. Оставката беше коментира и от германския канцлер Ангела..

публикувано на 24.05.19 в 14:44

Над 25 000 души се включиха в празничното шествие за 24 май във Варна

Над 25 000 ученици, учители, студенти и родители участваха в празничното шествие във Варна, въпреки лошото време и непрестанния дъжд. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи благодарствен молебен и благослови всички хора на духа, като припомни великата мисия на Светите братя Кирил и Методий: Кметът на града Иван Портних..

обновено на 24.05.19 в 14:09

24 май посрещат празнично в Албена

Аниматори ще запознаят и чужденците с празника Ваканционно селище Албена ще отбележи празнично Деня на славянската писменост и култура 24 май. От 16:00 часа днес на откритата сцена  ще има празничен концерт с поздравления на три езика. „За нас е важно да отбележим този празник и гостите да знаят защо той ни е толкова скъп“ каза..

публикувано на 24.05.19 в 13:05
Британският премиер Тереза Мей по време на специалното си обръщение на 21 март.

Британският премиер Тереза Мей подава оставка на 7 юни

Британският премиер Тереза Мей ще подаде оставката си като премиер и председател на Консервативната партия на 7 юни. Гласуването за неин заместник ще започне през следващата седмица 10-14 юни. „Съжалявам и винаги ще съжалявам, че не успях да реализирам Брекзит”, заяви Мей по време на емоционалното си изявление пред сградата на Даунинг..

обновено на 24.05.19 в 12:49