Разбиват булевард "Левски", монтират шахти

Изходът от автогара Варна към булевард „Левски” на кръговото до булевард „Сливница” би трябвало да бъде отворен днес, каза за Радио Варна прокуристът на автогарата Веселин Михайлов. Това обаче не се е случило, тъй като от строителната фирма  са дошли майстори, който да поставят отводнителни шахти. След като ги монтират, ще са нужни няколко дена, за да стегне бетонът. Едва тогава ще бъде отворен изходът. Шофьори на автобуси са недоволни от създалата се ситуация. Още от Веселин Михайлов:


Прокуристът на автогара-Варна  Веселин Михайлов пред репортера ни Ваня Славова. В момента на изхода на автогарата в посока кръговото на „Сливница” се реже новият асфалт и се поставят шахти:


Снимка

Все още няма сложени обозначителни табели по булевард "Левски", които да указват кое платно към коя улица или към кой булевард води. С изключение на няколкото табели към центъра, към Бургас, към Златни пясъци.
Снимка
Но пък навсякъде е украсено със знамена: на България, на Евросъюза и на Община Варна. Има и палми, зеленина, която наложи във Варна бившият кмет Кирил Йорданов. От така наречените пасарелки или надлези може да се използва само едната за придвижване. По останалите се извършват довършителни строителни дейности.
Снимка

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Каменар: Гората след огнената стихия (Снимки)

Повече от 12 часа горя гората до село Каменар. Миризмата и саждите се стелеха над целия град. За щастие - пострадали хора няма. Пострада "само" гората. Ето как изглежда след огнената стихия, която още тлее сред овъглените стъбла...  Припомняме, че над 60 пожарникари, повече от 20 доброволци и служители на ДГС се включиха в гасенето. Според..

обновено на 19.09.19 в 16:56

Балчик: Десет причини да остана в моя град

Шестима балчиклии бяха отличени за приноса си в обществения живот в рамките на националната кампания „Десет причини да остана в моя град“. Те са биз­нес­ме­ни, об­щес­тве­ни­ци, ин­те­лек­туал­ци, спор­тис­ти, доп­ри­нес­ли за об­но­вя­ва­не­то на гра­да и да­ли сми­съл на хо­ра­та да не на­пус­кат на­се­ле­но­то мяс­то, а да ос­та­нат да жи­веят и..

публикувано на 19.09.19 в 16:47

Не изпращайте SMS-и - "синята зона" не работи

Временно спира таксуването в „синята зона“, съобщават от общинската администрация.  Във връзка с проблем, възникнал с таксуването в „синята зона“, ползвателите не трябва да изпращат SMS до остраняване на проблема, обясниха от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“. Прекъсването на услугата „синя зона“ е свързано с DNS хостинга,..

публикувано на 19.09.19 в 15:55

409 пожара само за ден

409 пожара са гасени вчера в страната. Това съобщи във Варна главен комисар Николай Николов - директор на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" ,който присъства на  учение за търсене и спасяване при авиационно произшествие  на плажа в район "Аспарухово".В момента обстановката е спокойна, но има извънредни дежурства,посочи..

публикувано на 19.09.19 в 15:27

50 модерни симулатора за обучение на зъболекари има вече в Медицинския университет във Варна

С 50 модерни дентални симулатора, разположени в две нови зали, разполага вече Факултетът по дентална медицина на Медицинския университет във Варна.  Новата високотехнологична апаратура дава възможност и за аудиовизуална връзка с преподавателите. Инвестицията във високотехнологичните симулатори и оборудване, осигурено от МУ-Варна за обучението на..

публикувано на 19.09.19 в 15:12

За 20 години убийствата у нас са намалели 4 пъти

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви във Варна, че има намаление с 2 до 4 процента за тригодишен период на битовата престъпност. Борбата с нея остава приоритет за правителството. Той посочи също, че за същия период убийствата са под 100, докато през 90-те години са били 400. Министър Младенов даде висока оценка на проведеното на..

публикувано на 19.09.19 в 14:59

Битката срещу фалшивите болнични продължава

Повече от половината от болничните листове се издават в медицинските центрове, а личните лекари – само 15%, заяви в интервю за предаването „12+3“ Григор Димитров от Българската стопанска камара. Според него първостепенна задача е контролът върху отпускането на болнични: „Има трайна тенденция на увеличаване на болничните дни и сериозно..

публикувано на 19.09.19 в 13:49