Финалът на Евровизия у нас е достъпен само онлайн

| обновено на 18.05.19 в 10:54
Снимка: eurovisionworld.com

Финалът на песенния конкурс на Евровизия е днес, но за първи път от шест години националната телевизия няма да излъчва финала, който тази година се провежда в Тел Авив.Страната ни не участва и в надпреварата.

Желаещите да видят и чуят финалистите и гост звездата Мадона обаче, могат да се възползват от прякото излъчване на събитието онлайн в канала на "Евровизия" в YouTube, което ще започне точно в 22 ч., съобщават организаторите.

До финала достигнаха 26 изпълнители от цяла Европа и Австралия, а очакванията са шоуто да привлече над 200 млн. зрителите от цял свят.

Междувременно Google състави рейтинг на десетте финалисти на Евровизия въз основа на анкети сред ползвателите на търсачката в интернет.

Най-популярен е представителят на Франция Билал Асани, на второ място е нестандартната група Хатари от Исландия. Челната тройка в проучването приключва със Сергей Лазарев от Русия. Интерес онлайн предизвикват още участниците от Холандия, Беларус, Кипър, Швейцария, Италия, Сан Марино и Швеция.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Рамщайн" тръгват на турне

Германската група "Рамщайн" се отправя на турне, придружена от гигантска кибритена клечка, монтирана върху ТИР-влекач, съобщава сайтът Лайф. Декоративната конструкция е главният символ на новия едноименен албум на "Рамщайн". Клечката е с маса 1,5 тона. За това се съобщава в официалния сайт на бандата. "Следвайте пламъка", насърчават феновете..

публикувано на 19.05.19 в 13:25

Откриват изложба “Галерия на детската рисунка”

Изложба “Галерия на детската рисунка”, съставена от фонда на „Школа по живопис”, с ръководител – художникът Радко Мурзов, ще бъде открита на 20-ти май, (понеделник), от 16.30 ч., във фоайето на Детския и средношколски комплекс към Регионалната библиотека „Пенчо Славейков”. Архивът наброява повече от 1000 рисунки, като в тази експозиция са..

публикувано на 19.05.19 в 08:53

Холандия спечели Евровизия

Холандският изпълнител Дънкан Лаурънс спечели музикалното състезание Евровизия 2019 с баладата „Arcade”, сочат финалните резултати от гласуването на зрителите. 25-годишният Лаурънс, който през 2016 година обяви, че е бисексуален, използва новопридобитата си слава за да призове за толерантност и..

публикувано на 19.05.19 в 05:55

Фестивалът „Varna Jazz Days” започва от днес

С концерт, посветен на 100-годишнината от рождението на Телониъс Монк и в памет на кралицата на соул музиката Арета Франклин започва второто издание на фестивала „Varna Jazz Days”. Събитието стартира от 19 часа, а мястото е сцената на Археологическия музей. Холандската певица Ширма Роуз ще представи пред варненската публика концерт в памет..

публикувано на 18.05.19 в 13:26
Елка Няголова

ХІІІ Международен фестивал на поезията „Славянска прегръдка“

Вече за 13-и път в навечерието на 24 май по традиция се провежда Международният фестивал на поезията „Славянска прегръдка“ . Фестивалът е роден на варненския бряг, но тази година неговата география се разширява и официалното откриване ще бъде в Сливен в Драматичен театър „Ст. Киров“. След това гостите ще вземат участие в празничните поетични вечери..

публикувано на 17.05.19 в 19:24

Варна отбелязва един век "Баухаус"

С представянето на изложба и книга във Варна се отбелязва 100-годишнината на архитектурно-дизайнерска школа "Баухаус". За годишнината в морската столица гостува световноизвестният архитект Юрген Майер, който от подобна на варненската "дупка" в центъра на града, създава културен център на няколко нива "Метропол Парасол" в Севиля. Програмата..

публикувано на 17.05.19 в 16:30

Над 50 събития за "Нощ на музеите и галериите" във Варна

Над 50 събития в рамките на 2 дни и над 60 локации обхваща четвъртото издание на фестивала„Нощ на музеите и галериите”. Той се провежда на 17 и 18 май. Всички варненски музеи ще се включат с различно работно време и вход свободен за посещения. Атрактивна програма в Музея за нова история на Варна, Музея на Възраждането, Военноморския музей..

публикувано на 17.05.19 в 06:00