В “Улица “Събота” днес

В рубриката “Местни герои” си говорим за морето и ролята, която играе то за варненци.

“Дума на седмицата” обобщава събития, направили ни впечатление през последните дни.

10 въпроса задаваме на Мария от младежка фондация “Аморфа”.

След новините в 16 часа ни гостува Нейко Бодуров, който ни дава подробна информация за фестивала “Varna Jazz Days”, който започва днес.

В новата ни рубрика “#Дани” - Дани Момчилова ни обяснява що за чудо е този интернет феномен - хаштагът.

“След няколко часа” дава няколко идеи за прекарване на свободното време през почивните дни.

Започваме след новините в 15.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В "Улица "Събота" днес

В “Местни герои” днес се срещаме с организаторите на предстоящия фестивал MOVING BODY’19 . Той се завръща във Варна между 17 и 20 октомври, за да насити града с движение, танц и филми. Събитието дава шанс на деца, младежи, професионални танцьори, артисти от различни области и любители да се срещнат с активни танцьори и хореографи, които споделят с тях..

публикувано на 12.10.19 в 14:00

"Post Factum" с Валери Великов, на 11 октомври

„Мазно е, хубаво...“ или как се инспектира нова отсечка от магистрала през прозореца на джипката. Голямо Брайлово четене се проведе днес във Варна. Репортажът е на Олга Карова. Утре морската столица ще е домакин на бизнес форум, посветен на отдаването на имоти за краткосрочно настаняване или т.н. нощувки за гости. Още – в интервюто на..

публикувано на 11.10.19 в 16:22

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 11 октомври със Светлана Вълкова

14.00 – 15.00 Новият филм на Станислав Дончев „Писма от Антарктида” на голям екран от днес Нови пътешествия и нови фарове в актива на Бела Бенова – пътешественик, фотограф, писател, авантюрист 15.00 – 16.00 Изложба живопис на Васил Василев “НЕслучайни пространства” – живопис на Пламен Бешков „Стихове и..

публикувано на 11.10.19 в 13:40

"Новият ден" на 11 октомври с Мариела Димитрова

Изложение на дрехи, работно облекло и сувенири, изработени от кооперации на хора с увреждания ще се проведе за втори път през есента във Варна, във Фестивалния и конгресен център. Освен да предложат продукцията си, която най-често е за износ, хората с увреждания от Трудово-производителните кооперациите поставят отново проблемите – ниски..

публикувано на 11.10.19 в 06:52

"На светло" на 10 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

ВиК-Варна ще реализира проект за изграждане и реконструкция на  водопреносната мрежа в града на стойност 138, 4 млн.лв. Кога ще започнат ремонтните дейности и в кои части на града? Кое е най-ценното в работата на архивистите? Голямо брайлово четене организират в СУ за деца с нарушено зрение във Варна. Поводът - Световния ден на..

публикувано на 10.10.19 в 13:14

НОВИЯТ ДЕН на 10.10.2019г.

Бум на ремонтите на автомобили заради некачествено гориво, отчитат от сервизите. Близо 190 000 литра некачествени горива в бензиностанции у нас са забранени за продажба от началото на годината. Според автомонтьори, все по-често шофьорите идват при тях заради проблеми в колата след зареждане с некачествени бензин или дизел. Има ли масови..

публикувано на 10.10.19 в 06:14

"На светло" на 9 октомври

Поредна трудова борса за младежи във Варна, този път домакин е Икономическия университет. Репортаж на Даниела Стойнова. Много малко млади хора днес се захващат със земеделска работа. Като изключение от правилото е следващият събеседник – 33-годишният Ангел Мавров. Той е родом от Провадия, но бизнесът му е в село Снежина. От край време там земеделието..

публикувано на 09.10.19 в 12:01