Разговори на тротоара: Мария от "Аморфа"

Новата рубрика на предаването "Улица "Събота" ни среща с интересните хора на Варна. Първият минувач по тротоара на нашата улица е Мария от младежката фондация "Аморфа", която бе в центъра на събитията във Варна, посветени на Европейската нощ на литературата. Активен човек с важна роля за превръщането на морския град в едно по-добро място за живеене и общуване.

Опиши това, с което се занимаваш, в едно изречение.
"Правя мостове между хората и вътре в самите тях."

Целия разговор слушайте тук:


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 18 юни със Светлана Вълкова

Започна подписка за поставянето на разделители на основните булеварди във Варна Готов ли е триизмерният макет на Черно море пред Аквариума във Варна и как изглежда? 15-годишният Радослав Рачев се гмурка от 5 години, той е един от участниците в проекта „Живият свят на Черно море” Журналистът Анна Заркова за злоупотребата с право Режисьорът..

публикувано на 18.06.19 в 06:48
Варненско крайбрежие

"На светло" на 17 юни 2019 г. с Димитрина Дончева

Ден на отворените врати за журналисти организира днес   ръководството на ТЕЦ "Варна".  Какво беше казано? Какво се крие зад темата „Враговете на хуманизма: Човешката разрушителност и политика на популизъм“? – доц. Харалан Александров. На изпит за външно оценяване по български език и литература след 7 клас. Какво споделят учениците?..

публикувано на 17.06.19 в 13:31

Фоторазказ за Чернобил представя във Варна Милен Цветанов

Фоторазказ „33 години по-късно“ представя във Варна Милен Цветанов. Фотографът предлага своя поглед към живота в зоната около АЕЦ Чернобил. Посетил град Припят и слабо познати за туристите места в района, той споделя за впечатленията си от първо лице във фотоклуб на бул. „Княз Борис I“ 64 във Варна. Срещата започва от 19 часа в понеделник, 17..

обновено на 15.06.19 в 17:10

Разговори на тротоара: Филип Спасов

Поредното издание на „Улица на готвачите” отново се провежда в сърцето на Варна. Морското казино е домакин на събитието, а там вече втори ден се вихри шеф Филип Спасов. Кулинарът е сред организаторите на вкусното събитие и въпреки че е много зает, намери време да отговори на десетте въпроса, които задаваме в рубриката на интересните и цветни..

публикувано на 15.06.19 в 16:41

"Позиция" с Валери Великов, на 15 юни

Ванухи Аракелян след преизбирането й за председател на Варненския апелативен съд. Конгреси, оставки, субсидии и избори – коментарът е на социолога Кольо Колев. Има ли реален недостиг на работна ръка и кога заплатите ни ще стигнат средните за Европа? Отговорите са в интервюто с председателя на Сдружение "Солидарна България" и..

публикувано на 15.06.19 в 07:50
Chart

#545 ТОП 20 (14.06.2019-21.06.2019)

публикувано на 14.06.19 в 19:26

"На село" в Бенковски

Здравейте, уважаеми слушатели! Ведра да бъде сутринта в съботния ден е пожеланието от мен Ваня Славова и от звукорежисьора Недялко Добрев. Предаването за селото излиза във ваканция, но днес все още е налично с фокус село Бенковски. Срещам ви с Хасан Хасанов от Бенковски-мъдрец с богата ерудиция, водопроводчик по професия. С усмивка и съвет..

публикувано на 15.06.19 в 06:10