ПЕРУ: една сбъдната мечта на Кремена Ненкова

Най-хубаво е мечтите да се сбъдват!

Дори, когато е минал период от 20 години, за да се оцветят подобаващо цветно с багрите на Рейнбоу маунтин:Планината- дъга.

Снимка

Рейнбоу маунтин представлява цветна планинска област от Перуанските Анди.Част е от много известната Ausangate mountain, която играе и много важна роля в митологията на древния кечуа народ. Счита се, че мястото е свещено и е пазело Куско, било е божеството закрилник на града. Невероятно тюркоазено се редува пред очите ни със златисто, кестеняво и червено. Сякаш омагьосани са прелестните хълмове. Красивите цветове са получени от ерозирането на слоевете минерали.

Еднодневните трекове в местността се разработват през последните години и наистина е ново и уникално изживяване.

На него успя да се наслади варненката Кремена Ненкова.

Всъщност тя ни е позната най-вече като психолог, хипнотерапевт с Европейско призната диплома, треньор по програмата Трениране на Успешни Родители на д-р Томас Гордън и водещ на курса по приложна психология и психотренинг...

Оказва се, че обожава, освен да помага на хората, да пътува много. Този път по древните и свещени пътеки на инките. В свят, който от голямата си височина те приземява. Близо до корена, макар и далече от родината. В тайните на земята.

Снимка

Перу е имал богат културен живот хиляди години преди Пизаро да се появи в странното си облекло. Разходете се из колониалните градове, в които отеква заветът на Испанските завоеватели, изследвайте древната столица на Инките – Куско, посетете изгубения град Мачу Пикчу и се опитайте да разгадаете загадките на пустинята Наска.

Перу се слави с едни от най-зрелищните природни гледки в Южна Америка. Красивите Перуански Анди подканват с вик на сирени любителите на висококласните планински преходи. Тези планини са дом на местните туземци, които още говорят на древния индиански език Кечуа и водят традиционен начин на живот. 

За всичко това ни разказва Кремена Ненкова:Както чухте от края на звуковия файл, шоколадът в Перу си заслужава вкусването. Да си призная и аз успях да го опитам благодарение на моята събеседничка, уверявам ви, че наистина е невероятен. Някой ден, ако отида там, със сигурност ще се отбия в Museo Del Chocolate - Cuzco.
Оказва се, че много хора вече ходят и заради кулинарните турове. Но за мен лично природата и красотата й са от първостепенна значимост. Разкрива ни нейните чудеса сега Кремена:Многоцветно и дълго стана това интервю, но когато нещата са интересни, си заслужава да им отделим повече време. Поне така извън канона и правилата, си мисля аз, Ваня Славова!
Дано да сме ви дали повод за мечти!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Атанас Киряков: Животът ми беше шарен, разнообразен и много интересен

Голямата награда на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми спечели бразилската лента „ТВОЙ РЕД Е“ на режисьорката Елиза Капаи. Според журито той е особено смел, майсторски, оригинален и въздействащ филм за осъзнаването на силата на социалния протест. 59 филма бяха включени в четирите конкурсни фестивални..

публикувано на 18.06.19 в 11:23
Румен Драганов

Четири хиляди декара дюни - залог на 50-ина фирми

„ Ние сме създали един Закон за черноморското крайбрежие с негативен ефект върху българския туризъм, който не е изследван добре, преди да се пристъпи към поредната му 22-ра поправка ”, това каза за Радио Варна Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Според него с този закон е разрешено увреждането на българския туризъм и..

публикувано на 17.06.19 в 16:04

На цигулката - с любов

Своята 85-а годишнина чества през 2019-а Радио Варна. Сред събитията, с които ще бъде отбелязан празникът, е концертът на открито, на входа на Морската градина, в неделя, 16 юни. Събитието започва в 19 часа, а входът е свободен. Диригент на „Концерт в лятна вечер“ е Страцимир Павлов, а на сцената ще се качат музикантите от Симфоничния..

публикувано на 14.06.19 в 09:56

Тома Белев: Законът за Черноморското крайбрежие не решава проблема със собствеността на дюните

С промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие се предвижда глоба до 1000 лева за поставянето на шатра, палатка, навес или заслон върху дюни.  За паркирането или преминаването върху защитените пясъчни образувания санкцията е до 3 000 лева. Тома Белев от коалицията „За да остане природа в България” коментира: По закон се гарантира..

публикувано на 13.06.19 в 10:39
Румен Драганов

Румен Драганов: Имаме министър, който нищо не разбира от туризъм

„Нашият трагизъм е това, че имаме министър и министерство, които нищо не разбират от туризъм“. Това е мнението на председателя на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Той отчете спад на немския пазар от около 3%. По-малко са и руските туристи у нас, отбеляза Драганов и посочи какво може да се направи: „Можем да се..

публикувано на 12.06.19 в 10:06

Проф. Стефан Вачков: Икономист не може да стане необразованият, некултурният човек

На 11 юни българските икономисти отбелязват своя професионален празник. Проф. д-р Стефан Вачков е ръководител катедра „Финанси“ в Икономическия университет във Варна. Завършил е Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов, специалност „Финанси и кредит“. Доктор е по икономика от 1989 г. Получил специализации „Банково дело (Банков..

публикувано на 11.06.19 в 07:35

Разговори на тротоара: Ангалот Енминас

Наричат го писателят с име на елф. Ангалот в превод означава „желязно цвете“. Той представи своята нова книга „Оскар – истории за един котарак“ неотдавна във Варна. Изданието съдържа четири кратки новели, които разказват за един дебеличък котарак и неговите приятели. С Ангалот и неговото прекрасно чувство за хумор ви срещаме в рубриката „Разговори на..

публикувано на 08.06.19 в 16:00