Градушка колкото лешник удари Юнец и Шкорпиловци

Градушката с размери на лешник е унищожила реколтата в селата
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Градушка с големината на лешник е унищожила насажденията в дворовете на жителите на село Юнец, община Долни чифлик, Варненска област. Кметът на населеното място, което има 30 жители - Стефан Кулев каза, че ще се наложи хората да пренасаждат посевите си (чуйте повече в прикачения звуков файл).

Стана ясно,че едра градушка е паднала и в село Шкорпиловци, където щетите са по-сериозни, но тепърва ще се извършва оглед и ще се събира информация.ВИЖТЕ ОЩЕ

Само за година: Два пъти повече апартаменти за гости във Варна

Увеличаване на броя на категоризираните туристически обекти – стаи и апартаменти за гости, отчитат от дирекция „Туризъм“ към Община Варна. През 2018 година в морския град са регистрирани 260, което е ръст от 85% в сравнение с 2017г. Положителната тенденция продължава и тази година, като до 10-ти юни категоризираните апартаменти за гости са..

публикувано на 19.06.19 в 15:03

Бариера затвори за коли дамбата в Балчик

От тази седмица с бариера е ограничено движението на автомобили по дамбата в Балчик Въведен е пропускателен режим, който ще продължи до 30 септември през КПП "Бяла къща". По крайбрежната алея се позволява влизането на коли, които обслужват търговските обекти, и автомобилите на ОбП БКС. Входни карти се предоставят от Информационен център..

публикувано на 19.06.19 в 14:53
Снимката е илюстративна

Продължават проверките на къщи за гости във Варненско

Експерти на държавен фонд "Земеделие" във Варна продължиха проверките на къщи за гости и посетиха обект, стопанисван от ЕТ "Изгрев Хаус - Стефания Бърдарева" отново в село Изгрев, община Суворово, Собственичката не се яви на място. Айрие Ибрямова - директор на фонда във Варна съобщи, че фирмата е в процедура на връщане на субсидията, тъй като..

публикувано на 19.06.19 в 14:47

Цветалина Генова: Необходимо е да превърнем туризма във високотехнологичен сектор

Крайно време е да се промени виждането, че туризмът е нискотехнологичен сектор. Трябва да има иновации и нови атракции, и заедно с тези които имаме да ги представяме по един по-добър начин. Точно това ще се постараем да покажем на форума. Това каза за Радио Варна Цветалина Генова, мениджър на проект за образователен обмен по предприемачество и устойчив..

публикувано на 19.06.19 в 14:25

Птичи трели огласят Балчик

Първите за тази година птички се излюпиха в къщичките, закупени от ДЛС-Балчик. Преди две години в стопанството стартира кампания за поставяне на къщички за птици в града и околностите. Първите къщурки бяха закачени на дърветата по протежение на еко алея „Ехо“, която се простира от сградата на община Балчик до Архитектурно-парковия комплекс..

публикувано на 19.06.19 в 14:14

Пет години от наводнението в квартал "Аспарухово"

Днес се навършват пeт години от наводнението в „Аспарухово“. На 19 юни 2014 година за броени минути варненският квартал потъна под вода. Невиждани дотогава вълни тръгнаха по двете дерета-убийци в „Аспарухово“ и предизвикаха бедствието, при което загинаха 13 души. "Има подобрение - мръсна канализация направиха, водопроводите смениха. Тук..

публикувано на 19.06.19 в 14:09

Apple Inc. обмисля да изтегли до 30% от производството си от Китай

Американският технологичен гигант "Ейпъл" (Apple Inc.) обмисля да премести приблизително между 15% и 30% от своето производство от Китай в посока Югоизточна Азия или Мексико, съобщи във вторник агенция Nikkei Asian Review, цитирайки източници, запознати с въпроса. Според информацията компанията е поискала от своите доставчици да анализират..

публикувано на 19.06.19 в 13:55