24 май посрещат празнично в Албена

Аниматори ще запознаят и чужденците с празника

Ваканционно селище Албена ще отбележи празнично Деня на славянската писменост и култура 24 май.

От 16:00 часа днес на откритата сцена  ще има празничен концерт с поздравления на три езика.

„За нас е важно да отбележим този празник и гостите да знаят защо той ни е толкова скъп“ каза зам.-директорът по Спорт и Анимация Ервин Линдбихлер, който е главен организатор на събитието.

СнимкаШефът на анимационния екип  Радослав Георгиев ще бъде водещ на тържеството. Той ще представи празника на български, английски и немски език. Целта е гостите да разберат значението на този ден за българската история и култура. Музикалните поздрави за всички зрители на събитието ще бъдат поднесени на синтезатор и саксофон от Павлина Христова и нейната група. Те ще изпълнят някои от обичаните български песни, както и от златните световни хитове на миналия век.

Входът е свободен за всички гости на ваканционно селище Албена.

Традиционно 24 май е и денят, на който Албена отваря своите плажни библиотеки с повече от 50 хиляди книги на 10 езика. Те ще бъдат на разположение на гостите на комплекса през всички топли месеци.

В Албена днес откриват целогодишно плувно училище. Най-добрите треньори ще обучават деца и възрастни


Снимка

Снимка


Треньорите ще бъдат от Grand Swimming Trainers – с доказан опит и много международни отличия зад гърба си. Занятията ще се провеждат на 4 басейна.

Плувното училище ще работи през цялата година, като в есенно-зимния сезон ще се използва реновираният закрит закрит басейн на най-големия хотел в комплекса.

„Нашата мисия е да помогнем на децата да станат по-здрави, по-силни, по-умни и силни емоции, чрез плувни упражнения“ твърдят професионалните треньори, които ще обучават гостите на Албена.

Доказани, одобрени и всеотдайни професионалисти с дългогодишен опит в плувни техники на преподаване, водна гимнастика, гръбначния превенция кривина, обща физическа подготовка на възрастни и деца, както и конкурентна подготовка плуване ще тренират ентусиастите да се докоснат до водните спортове.

Сред треньорите са: Никола Арбалиев – многократен републикански шампион по модерен петобой и кандидат за майстор на спорта; Стефи Красимирова – кандидат-майстор на спорта плуване и треньор с повече от 20-годишен опит; Янко Желязков и Живко Георгиев – опитни спасители и фитнес инструктори, с практика в България и чужбина.

Снимка

Тренировките ще бъдат индивидуални или групови, като сложността ще бъде съобразена с нивото на участниците във всяка група. Те ще се провеждат по график в зависимост от интереса и натовареността на съответния басейн. Часове могат да се запазват на рецепциите на всички хотели, като цените започват от 30 лв. за групови и 60 лв. за индивидуални тренировки. В края на всеки курс, участниците ще получават сертификати за преминато ниво, като са предвидени 6 категории в зависимост от сложността на изучените техники.

Откриването на училище по плуване е част от инициативите, свързани с годината, в която ваканционно селище Албена е Европейски курорт на спорта. В календара от спортни събития на комплекса са включени много професионални и непрофесионални състезания, турнири и тренировъчни лагери.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Европейски статистически институт

България остава с един от най-ниските държавни дългове и най-високи бюджетни излишъци в ЕС

През второто тримесечие правителствените дефицити както в еврозоната, така и в целия Европейския съюз отбелязаха леки повишение спрямо началото на годината, докато държавните дългове се свиха слабо, показват данни на Евростат. В същото време България остава в челната тройка по отношение на най-голям бюджетен излишък и на най-нисък държавен..

публикувано на 22.10.19 в 15:06

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, разпространявал наркотици

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи Добричкият окръжен съд на мъж, обвинен в държане на различни наркотици с цел разпространение. 30-годишният мъж е бил задържан на 18 октомври след извършен обиск и претърсване на жилището му. В апартамента на задържания мъж са открити 5 вида наркотични вещества – марихуана,..

публикувано на 22.10.19 в 10:41

Строителите на пристанище "Карантината" изпревариха лошото време

В надпревара с лошото време и бурното море работят строителите на новото рибарско пристанище в "Аспарухово". За да не спира работата и през зимата тук, на брега в местността "Карантината", първо се изграждат двата мола - хидотехнически съоръжения, които пазят пристанището и лодкостоянките от вълни и наноси.  Вече приключва насипването на..

публикувано на 22.10.19 в 10:37

Решение на годината - лекарска грешка за 450 хиляди лева

В почти 100 % от случаите на лекарски грешки гражданските дела за неимуществени щети се завеждат срещу лечебните заведения, а не срещу физическите извършители, това каза за Радио Варна адвокатът по медицинско право Олга Томова-Куцарова . Причината е, че така по-лесно се удовлетворяват заведените искове.  Практиката показва, че стойността на..

публикувано на 22.10.19 в 08:51

Президентите на Русия и Турция ще обсъдят в Сочи ситуацията в Северна Сирия

Ситуацията в Северна Сирия ще бъде основната тема на днешната среща в Сочи между турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският президент Владимир Путин. Москва смята, че дългосрочната стабилност на региона може да бъде постигната само чрез възстановяване на сирийското единство и че трябва да бъдат взети предвид интересите на..

публикувано на 22.10.19 в 06:36

Къде спира токът днес?

В периода  21.10.2019 г. - 22.10.2019 г. от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Провадия – вилна зона м-ст Шашкъни. В периода  22.10.2019 г. - 23.10.2019 г. от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни..

публикувано на 22.10.19 в 06:29

Лятна есен

Сутринта ще има ниска слоеста облачност и на места ще е мъгливо. Постепенно видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее до слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен предимно от североизток. Максимални температури между 20 и 25 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода около 20 градуса. За Варна максимална температура около 22..

публикувано на 22.10.19 в 06:20