Няма пострадали българи при експлозията в Лион

По данни на френския Координационен център за борба с тероризма, няма данни за пострадали български граждани при експлозията на пешеходната улица в Лион, Франция, съобщи българското Министерство на външните работи. На 24 май около 17,30 ч. в центъра на града избухна взривно устройство. Френската полиция издирва заподозрян за експлозията. До момента сведенията са за 13 леко ранени.

Посолството на България в Париж е в контакт както с френските власти, така и с българската общност в Лион. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни на дежурен телефон 0033 1 45 51 85 90.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Издирват отнесено от Дунав момче

Днес ще продължи издирването на момчето, което изчезна снощи във водите на река Дунав край Силистра. Румънските власти също са предупредени, че ще се извършват действия по издирване, като им е подадено и описание на лицето, в случай че тялото бъде открито на тяхна територия. „Исканията за включване на водолази е добре да се направят..

публикувано на 19.06.19 в 09:53

Ново напрежение в Кипър заради призрачния град Вароша

Ново напрежение в ескалиращия конфликт край Кипър заради незаконните газови сондажи на Турция внася решението, което правителство на непризнатата Севернокипърска турска република взе - да подготви отварянето на „града-призрак“ Вароша във Фамагуста. Екип от експерти ще влезе в „Мъртвия град“ Вароша, за да направи цялостен преглед, инвентаризация..

публикувано на 19.06.19 в 09:52

Инвестициите в недвижими имоти обсъждат на форум във Варна

Форум “Икономика, Инфраструктура и Инвестиции” започва в 15 часа във Варна. Събитието е насочено към възможностите за привличане на местни и чуждестранни инвестиции, подобряване на инфраструктурата и подобряване на икономическите ефекти чрез взаимодействието между администрацията и бизнеса. Фокусът е върху инвестиционния процес в сферата на..

публикувано на 19.06.19 в 08:38

Хиляди седмокласници се явяват на матура по математика

Над 61 000 седмокласници се явяват днес на национално външно оценяване по математика. Заради изпита денят е обявен за неучебен в цялата страна. Изпитът започва в 9 часа и е с продължителност 150 минути. Учениците го полагат в учебните заведения, където са учили до момента.  Там те трябва да носят черен химикал, документ за самоличност..

публикувано на 19.06.19 в 07:49

Ролята на младите в туризма дискутират на форум във Варна

Международен форум в подкрепа на предприемачеството и заетостта в туризма организира Висше училище по мениджмънт – Варна днес и утре. Началото е в от 9,30 часа. В сутрешните часове ще бъдат дискутирани важни аспекти от развитието на сектора, ролята на младите хора, новите тенденции и иновации, които променят бизнеса. С демонстрация на..

публикувано на 19.06.19 в 07:13
Наблюдение на слънчево затъмнение

Слънчево, на места с дъжд

Днес до обяд ще е слънчево, следобед с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, възможни са изолирани краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от север, следобед до умерен от североизток. Максимални температури между 28 и 33 градуса. Вълнение на морето 1-2, следобед 2-3 бала. Температура на морската вода 23-26..

публикувано на 19.06.19 в 07:11

Без ток във Варна на 19 юни

Профилактика и ремонт на съоръженията за доставка на електроенергия оставя днес няколко района във Варна без ток. Във Виница, от 8.30 до 16.30 ч. остават улиците "Гларус", "Черно море“, "Делфин“ и "Албатрос“. От 9 до 17 ч. без ток ще са и около Районния съд на улиците "Алеко Константинов“, "Баба Тонка“, "Дрин“, "Неофит Бозвели“, "Оборище“  и "Поп..

публикувано на 19.06.19 в 07:09