Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Как ще НИ стигнат американците?“ - шоуто на „БЪЛГАРЕ“ и приятели гостува във Варна на 8 юли

В разгара на летния туристически сезон във Варна предстои премиерното представяне на нов сценичен проект, ко-продукция на Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ и Национална импресарска мрежа. Спектакълът ще гостува на сцената на Летния театър в морската ни столица на 8 юли, понеделник, от 21 часа. Събитието се осъществява под патронажа на кмета Иван Портних и със съдействието на Община Варна.

Интригуващото музикално-танцово шоу представлява околосветско пътешествие и е завладяваща феерия от емблематичните музика, песни и танци на много страни - България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ и Русия. Наред с основния участник - ансамбъл „БЪЛГАРЕ“, на варненска сцена Национална импресарска мрежа ще изведе едни от своите най-атрактивни артисти певци: триото тенори „Уникалните гласове“, Звезди („Ахат“), прекрасните сопрани от трио „Ле контессе“, дуета Крис и Велин, взривил церемонията при откриването на Европредседателството ни, родопския славей Албена Вескова, виртуозния гайдар Веселин Кузмов, бузукаря Даниел Стефанов и още популярни изпълнители.

Префразиран, култовият въпрос на Тодор Колев от легендарното му тв шоу ще бъде отправен от друг шуменски комик - Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която той ще представи през своя хумористичен калейдоскоп на зрителите.

Спектакълът е създаден от доказалия се с оригиналните си идеи хореограф и режисьор Христо Димитров - създател на НФА „БЪЛГАРЕ“, на триото тенори „Уникалните гласове“, Фестивала на фолклорната носия в Жеравна и ред други мащабни културни и патриотични идеи и събития.

С много закачка хумористичното шоу разкрива универсалния талант на българите да се наложат във всяка сфера на изкуството и шоу бизнеса. Очаквано, акцентът в спектакъла е върху най-богатия фолклор на планетата - българския. Освен че ще се насладят на изобилие от красива музика, песни и танци в двучасовото представление, зрителите гарантирано ще се почувстват заредени с позитивизъм и гордост от уменията ни като народ. Жителите и гостите на Варна ще се насладят на атрактивното шоу едни от първите в страната. Всеки зрител ще намери по нещо за себе си в новия спектакъл с марката "БЪЛГАРЕ", увлекателно представящ различни музикални стилове и културни традиции.

Билетите за премиерата на "Как ще НИ стигнат американците?" в морската ни столица на цени от 12, 15, 20 и 25 лв. могат да бъдат закупени на касата на Двореца на културата и спорта във Варна, както и в мрежите на Eventim.bg и Ticketportal.bg.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Три гостуващи изложби в Двореца в Балчик

Н а 26 април от 17.00 часа ще се представи младата самоука художничка Дарина Пенева, която влага в своите картини любовта си към природата-творец и към всяко цвете, което тя е създала. Изложбата и "Цветна феерия" може да видите от 26.04. до 09.05.2024 г. в Галерия "Тунела " в ДКИ КЦ "Двореца".Дарина Пенева е дарявала..

публикувано на 24.04.24 в 17:36

"Царствените ботаници" в Ботаническата градина - Балчик

В Университетска ботаническа градина - Балчик е подредена изложба "Царствените ботаници". Тя е посветена на 130-годишнината от рождението на Цар Борис III Обединител и цели да покаже приноса на българските царе Фердинанд I и Борис III за развитието на ботаническата наука и естествознанието в България. Баща и син, те са едни..

публикувано на 24.04.24 в 16:59

Илюстраторката Дияна Нанева гостува на варненската библиотека днес

Илюстраторката Дияна Нанева ще представи днес във Варна първата част от юбилейното издание на детската поредица за Червенокоска от Златко Енев. Събитието ще бъде от 18 часа в отдел "Изкуство" в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". С тази нова визия „Червенокоска в гората на призраците“ прави своя дебют във Варна – родния град на художничката..

публикувано на 24.04.24 в 14:35

Етнически групи в креативен спектакъл на Арлекин

Всички деца имат таланти и всички ги проявяват по различен начин. Младите таланти на "Арлекин" в партньорство с Международната асоциация на театър за деца и младежи ASSITEJ NORWEY - осъщетсвиха спектакъла "Какво мислиш за мен? /Приятелство чрез изкуства/". Участниците са от  Суворово, Пет могили, Игнатиево, Казашко, Каменар...

публикувано на 24.04.24 в 11:19

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна. Концертът на 29 април е финален за 20-тото издание на Европейския музикален фестивал - Варна и първи от съпътстващата програма на ММФ „Варненско лято“ 2024. „Работата с такива изключителни професионалисти е едно творческо..

публикувано на 23.04.24 в 16:34

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна, представя от днес, 23 април, до 18 май 2024 г. самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов..

публикувано на 23.04.24 в 14:42

Фестивал на любителските състави в Балчик на Лазаровден

Традиционният общински фестивал на любителските състави “Лазаровден” ще се проведе и тази година в Балчик.  19-ото издание ще събере na 27 април колективи от общинските читалища и пенсионерските клубове.  Тази година обичайната сцена на проявата се променя и мястото ще бъде информационният център "Мелницата", като за първа година там ще се организира и..

публикувано на 23.04.24 в 14:39