Кралица Елизабет II продава малтийския си „дом“

Снимка: "Уикипедия"

Бившият дом на кралица Елизабет II в Малта – Вила Гуардаманджа, е обявена за продажба за близо 6 млн. евро, предаде Би Би Си.

Вилата в околностите на столицата Ла Валета е единственото място извън Обединеното кралство, което монархът някога е наричала свой „дом“.

Тя е живяла там между 1949 и 1951 г. в първите години на брака си с принц Филип, който е бил военноморски офицер в Малта.

Вилата е с площ 1560 кв. м и е построена през 1900 г. На територията ѝ има басейн, конюшня, място за гости и прислуга. В момента се нуждае от сериозен ремонт. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Училище за билки" по повод Еньовден организира варненският Музей на медицината

Професионалисти от факултета по фармация ще предадат знанието за билките по Северното Черноморие – разпознаване, бране, съхранение, безопасна употреба и въздействие върху здравето. Училището за билки  отвори врати точно в 10 часа на 24 юни - понеделник, а входът е свободен. Този празник е един от най-значимите празници в българския..

публикувано на 24.06.19 в 14:44

Училище за билки в музея на медицината на Еньовден

"Училище за билки" по повод Еньовден организира варненският Музей на медицината. Професионалисти от факултета по фармация ще предадат знанието за билките по Северното Черноморие – разпознаване, бране, съхранение, безопасна употреба и въздействие върху здравето. Училището за билки ще отвори врати точно в 10 часа на 24 юни - понеделник, а входът е..

публикувано на 23.06.19 в 09:21

Жана Пенчева и Искра Иванова - за фестивала "Moving Body" и отношението към танца

“Героите на седмицата” в предаването днес бяха съоснователят на фестивала “Moving Body” Искра Иванова и хореографът Жана Пенчева. Те разказаха за събитието, което е в разгара си, за любовта към танца и начините на изразяване чрез движение. "Moving Body" е платформа за развитие в областта на съвременния танц и изпълнителските изкуства, ориентирана към..

публикувано на 22.06.19 в 18:05

Смъртоносни пластмасови отпадъци са открити в китове и делфини, изхвърлени на бреговете на Гърция

Изследване на китове и делфини, намерени мъртви по бреговете на Гърция за период от 20 години, показа тревожно високи равнища на пластмасови отпадъци - предимно найлонови торбички, в стомасите на животните, които могат да ги обрекат на бавна и мъчителна смърт, информира Асошиейтед прес. В най-тежкия случай - 5,3-метров кашалот, намерен на..

публикувано на 22.06.19 в 16:47

ДГ "Приказка" е единственото eTwinning училище във Варна

Еквивалента на Еразъм плюс програмата за детски градини носи името eTwinning. С помощта на тази европейска програма детските учители не само обогатяват опита си, но и предлагат на децата иновативни и интересни начини за учене. Единствената детска градина във Варна, която носи приза eTwinning училище е детска градина „Приказка”. От 2009та..

публикувано на 24.06.19 в 11:00

Да покориш планина в инвалидна количка

Днес за първи път човек с увреждане ще направи опит за самостоятелно изкачване на Черни връх. Покоряването на най-високата точка на Витоша (2290 м) ще стане с иновативна инвалидна количка, разработена от български изобретатели, съобщиха организаторите на опита. Маршрутът е Хижа Алеко – станция Голи връх – Зелена писта – База РВД – Черни връх...

публикувано на 22.06.19 в 08:53

Женски кашалот и бебето му бяха намерени мъртви в рибарски мрежи в Тиренско море

Женски кашалот и малкото му умряха в Тиренско море, край западния италиански бряг, след като се омотаха в рибарска мрежа, съобщи "Асошиейтед прес". Италианската брегова охрана е отишла на мястото на инцидента. Според нея 6-метровата майка е умряла, опитвайки се да освободи бебето си. Животните са намерени на 13 км от брега на о-в..

публикувано на 21.06.19 в 14:13