Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абитуриентите - отличници по чужди езици и химия, зле са с българския и географията

Снимка: БГНЕС

По-ниски резултати на матурата по български език и литература след 12 клас в сравнение с миналата година и по-високи по втория зрелостен изпит по предмет по избор на учениците. Това показват данни на Министерството на образованието и науката.

Най-високи резултати абитуриентите са показали на изпитите по чужди езици и химия, а най-ниски - по география, биология и литература. 

Максимален брой точки на матурите, провели се в края на миналия месец, са изкарали 226 абитуриенти. Най-големи трудности зрелостниците са срещнали при работата с текст.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Резултатите от матурите вече са публикувани

Резултатите от държавните зрелостни изпити, провели се в края на миналия месец, вече са публикувани, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Проверка на резултати може да бъде направена  с входящ номер и идентификационен код на..

публикувано на 07.06.19 в 13:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пропуски забавят въвеждането на "зелената зона" във Варна

Има установени грешки по време на работата по проекта за зелена зона във Варна и това може да наложи забавянето на влизането ѝ в сила. Това каза за Радио Варна Младен Иванов, директор на Общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона" във Варна...

публикувано на 19.04.24 в 09:20

ЦИК обявява местата за гласуване в чужбина

Очаква се днес Централната избирателна комисия да обяви местата за гласуване в чужбина за изборите 2 в 1, предаде БНР. Те ще бъдат в държавите, които на произведени до пет години преди изборния ден избори, е имало образувана поне една избирателна..

публикувано на 19.04.24 в 08:52

24-часова акция "Скорост" се провежда във Варна

Полицията във Варна стартира 24-часова акция за контрол на скоростта. Камери са поставени в целия град, съобщава Nova.bg.  „2217 са установените нарушения от 15 април до момента. 96 са случаите само за последните часове”, заяви Димитър Дреков,..

публикувано на 19.04.24 в 08:16
Николай Костадинов

Разширението на бул."Цар Освободител" ще утвърди "Владиславово" като най-комуникативния квартал на Варна

Разширението на бул. „Цар Освободител“ ще утвърди квартал „Владиславово“ като най-комуникативния квартал на Варна, коментира за Радио Варна кметът на района Николай Костадинов. Относно градската железница или т.нар леко метро, той посочи, че ще е..

публикувано на 19.04.24 в 08:10

Израел нанесе удари по Иран

Израел нанесе удари по Иран, но не с ракети, както твърдяха първоначалните информации на световните информационни агенции, а с дронове, съобщaват американски служители, цитирани от Би Би Си. Към момента е ясно, че експлозия е била чута северозападно от..

публикувано на 19.04.24 в 08:05

Без валежи и с малко слънце

Днес ще има променлива облачност, преди обяд на места намаляваща и до слънчево, но постепенно навсякъде ще се увеличи и вплътни и главно през нощта срещу събота от югоизток ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад,..

публикувано на 19.04.24 в 05:51

Адресите без ток

В периода 15.04.2024 - 19.04.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Гроздьово – клиентите, електрозахранени от ТП 9 и МТП..

публикувано на 19.04.24 в 05:00