Д-р Емилова: "Най-често всички, които идват за първи път, не го правят за последен"

Лятото е сезонът, в който повечето хора обръщат внимание на това как изглеждат

Винаги e подходящо човек да направи нещо за себе си. Има периоди в годината обаче,  които са особено подходящи  - от днес започва Петровият пост.

Д-р Емилова, какво е хубаво да направим- сега има и много пресни сезонни зеленчуци

Прекрасно време за пост, макар и доста по-кратко от дългия Великденски пост. Сега можем да се насладим на прекрасния вкус и силните лечебни свойства на пресните плодове и суровите зеленчуци. Те вече са в изобилие – има толкова много ягоди, череши. Даже вече може да се радваме и на най-любимите ми – черниците. В нашето село вече са готови всички – и белите, и розовите, и черните

Толкова сме богати с тези пресни хубави плодове, които можем да скъсаме от дървото! Има и много зеленчуци узрели – освен зеленолистните, излязоха и първите краставички, израсли  на слънце, а не в парници. Изобщо едно много благоприятно време е да спазим постите

В това време, освен да се лишим от животински продукти, трябва малко да се успокоим, да укротим егото си, да простим, да помислим повече за душата си, да отделим повече време за хората, които обичаме. Да им показваме с действията си, че ги обичаме. Защото от това по-хубаво няма . Важното е с поведението си да покажем колко много обичаме хората около нас.

Няма как да познаем, когато купуваме от пазара плодове и зеленчуци, дали реално са узрели в градината. Няколко пъти казахте да ги берем пресни  Какво губим от това, че напоследък се предлагат не  съвсем узрели плодове

Губим огромни количества полезни вещества. Хранителните вещества.

Но в този сезон все повече преобладават пресните плодове и зеленчуци. Даже да не сме ги набрали лично,  това, което можем, това да направим, е да не ги подминаваме на пазара. 

Да споменем и голямото разнообразие от постни храни, които може да си приготвим от току-що станалите бакла, грах, зелен боб. Има какво да хапнем, за да правим и няколкото дни по време на Петровите пости

  Ваканцията на клиниката ще бъде малко по-дълга, защото имахме клиенти до средата на юни.  Бързо  трябва да съберем енергия, за да  започнем двумесечния се престой през юли и август . В планината винаги е много хубаво и  се надявам много пациенти да ни последват.  Да дойдат хора, които никога не са идвали до сега, и да останат доволни, защото така се случва. Най-често всички, които идват за първи път, не го правят за последен.

Клиниката на д-р Людмила Емилова е във ваканция до края на юни . След това от  1 юли ще бъде в курорта Боровец.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288


ВИЖТЕ ОЩЕ

С блага дума и обяснение д-р Емилова прави магия

В Клиниката на д-р Людмила Емилова само час преди да отпътуват за Далас се срещаме с две дами от България. Това са  Силвия от София и нейната дъщеря Елица Касабова. Те  са сбъднали своята американска мечта и няма от какво да се оплачат. Тогава какво ги е довело в България и то при д-р Емилова чуйте в звуковия файл Наши приятели ни разказаха..

публикувано на 12.10.19 в 19:50

Клиниката на д-р Емилова е точното място с точните лекари, за да си здрав

Таня и Атанас Атанасови от години вече живеят в САЩ. Те се връщат в родината си, за да намерят "точните лекари" в клиниката на д-р Людмила Емилова. За докторката те четат и слушат още зад океана и със 100 процента вяра идват при нея.  Семейството знае, че в основата на здравето е правилното хранене, но идват в клиниката, за да научат тънкостите и..

публикувано на 06.10.19 в 20:11

Д-р Емилова: Профилактиката е на първо място

Клиниката на д-р Людмила Емилова  отново е  край морето – в хотел Аква Азур край Варна. Най-нетърпеливите пациенти вече са там. Екипът започва сезона със свежи сили За разлика от предходни години, сега започваме по-рано, през септември. Имаме желание пациентите да се възползват от все още хубавото слънце, да се къпят в морето – водата..

публикувано на 29.09.19 в 19:05

Природосъобразният начин на живот е път към здраве и щастие

Туба Димитриу е от Турция, но живее в Кипър. Водена от желанието за здравословен начин на живот. Туба е сред доволните пациенти на д-р Емилова. На 42 години от пациент с хронични заболявания, Туба се превръща в щастлив и здрав човек, който води природосъобразен начин на живот.  Какви здравословни проблеми имахте? Аз имах висок..

публикувано на 23.09.19 в 06:00

Чесънът възпрепятства развитието на раковите клетки

Чесънът има повече от 150 ценни съставки в съдържанието си, но най-важната сред тях е алицинът. Той се намира в цитоплазмата на клетката. Във вакуолите се намира ензим, който превръща по-сложните съединения в алицин. И за това най-полезен за здравето ни е чесънът, когато го смачкаме, разказва д-р Людмила Емилова. И както старите глави чесън,..

публикувано на 16.09.19 в 06:00

Плодолечението дава заряд, сила и енергия

13 години Татяна Стоянова посещава клиниката на д-р Людмила Емилова и споделя идеята за здравословен начин на живот в ежедневието си. През 2003-та година Татяна опитва за първи път лечебното гладуване с резервираното убеждение, че то е несъвместимо с нейното обичайно ниско кръвно. Много бързо обаче разбира, че режимът на плодове и чай я кара да..

публикувано на 09.09.19 в 06:00

Природосъобразният живот е разковничето да си здрав

Няколко сериозни диагнози и необходимостта от спазване на природосъобразен живот, но задължително под лекарски контрол. Това са причините българското семейство Манови, които от години живеят в САЩ, да потърсят  помощ от д-р Людмила Емилова. Здравейте! Каква е Вашата история накратко? Казвам се Красимир Манов, роден съм в България, но от 30 години..

публикувано на 02.09.19 в 15:45