Д-р Емилова: "Най-често всички, които идват за първи път, не го правят за последен"

Лятото е сезонът, в който повечето хора обръщат внимание на това как изглеждат

Винаги e подходящо човек да направи нещо за себе си. Има периоди в годината обаче,  които са особено подходящи  - от днес започва Петровият пост.

Д-р Емилова, какво е хубаво да направим- сега има и много пресни сезонни зеленчуци

Прекрасно време за пост, макар и доста по-кратко от дългия Великденски пост. Сега можем да се насладим на прекрасния вкус и силните лечебни свойства на пресните плодове и суровите зеленчуци. Те вече са в изобилие – има толкова много ягоди, череши. Даже вече може да се радваме и на най-любимите ми – черниците. В нашето село вече са готови всички – и белите, и розовите, и черните

Толкова сме богати с тези пресни хубави плодове, които можем да скъсаме от дървото! Има и много зеленчуци узрели – освен зеленолистните, излязоха и първите краставички, израсли  на слънце, а не в парници. Изобщо едно много благоприятно време е да спазим постите

В това време, освен да се лишим от животински продукти, трябва малко да се успокоим, да укротим егото си, да простим, да помислим повече за душата си, да отделим повече време за хората, които обичаме. Да им показваме с действията си, че ги обичаме. Защото от това по-хубаво няма . Важното е с поведението си да покажем колко много обичаме хората около нас.

Няма как да познаем, когато купуваме от пазара плодове и зеленчуци, дали реално са узрели в градината. Няколко пъти казахте да ги берем пресни  Какво губим от това, че напоследък се предлагат не  съвсем узрели плодове

Губим огромни количества полезни вещества. Хранителните вещества.

Но в този сезон все повече преобладават пресните плодове и зеленчуци. Даже да не сме ги набрали лично,  това, което можем, това да направим, е да не ги подминаваме на пазара. 

Да споменем и голямото разнообразие от постни храни, които може да си приготвим от току-що станалите бакла, грах, зелен боб. Има какво да хапнем, за да правим и няколкото дни по време на Петровите пости

  Ваканцията на клиниката ще бъде малко по-дълга, защото имахме клиенти до средата на юни.  Бързо  трябва да съберем енергия, за да  започнем двумесечния се престой през юли и август . В планината винаги е много хубаво и  се надявам много пациенти да ни последват.  Да дойдат хора, които никога не са идвали до сега, и да останат доволни, защото така се случва. Най-често всички, които идват за първи път, не го правят за последен.

Клиниката на д-р Людмила Емилова е във ваканция до края на юни . След това от  1 юли ще бъде в курорта Боровец.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288


ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-добрата почивка, която човек може да си подари, е при д-р Емилова

Сериозни усложнения след счупване на крайник са причината една българка да прелети хиляди километри и да дойде в клиниката на д-р Емилова. Жената сега се движи сама Какво точно се случи? Казвам се Наталия Шиндзик. Родом съм от България, но от много години живея във Франция и Швейцария. Миналата година си счупих глезена и в..

публикувано на 14.07.19 в 19:35

Да научим езика на природата сред природата кани д-р Емилова

В средата на лятото екипът на д-р Емилова е в курорта Боровец. За хората това е почивка, но не и за лекарите Да научим езика на природата сред природата дава възможност клиниката на д-р Людмила Емилова в Боровец Да, ние работим най-усилено през лятото. През това време цели семейства посещават нашия център. Идват редовни пациенти и от..

публикувано на 07.07.19 в 19:25

Защо дивите ягодки и царя от пътя отбиват

Д-р Емилова, посрещате джулая в планината, а не край морето - как се чувствате с екипа на Боровец? Толкова много се радваме по това време на годината да сме на Боровец - и екипът , и пациентите. Затова тук имаме най-много пациенти - приз юли и август. Освен прекрасния боров въздух, тук вече има и първите узрели диви горски ягоди. С какво ще ни помогнат..

публикувано на 01.07.19 в 06:15

Д-р Емилова: Гладуването се дели на черешово и всички останали

На Еньовден честит празник, д-р Емилова! Вие особено цените билките и всичко, което се съдържа в природата около нас.   В сезона на черешите сме – какво е важно да знаем за тях и защо е важно да не ги пропускаме? Винаги гладуванията при пациентите и при себе си ги деля на два вида – черешово гладуване и всички останали. Започваме с..

публикувано на 24.06.19 в 06:30

Трябва да сте горди, че д-р Емилова е от Варна

Марияна Пантелеева e от Пазарджик. Тя вярва в програмата на д-р  Емилова защото я е изпитала.  Пациентка е от 2001 година. Тук успявам да разтоваря стреса си, негативните преживявания от нормалния живот. Гладът помага и при автоимунните ми заболявания. Почти 20 години спазвате тази програма? За съжаление у дома не успявам да..

публикувано на 09.06.19 в 19:05

Миглена Йорданова посвещава 15 години от живота си на здравословния начин на живот

15 години Миглена Йорданова се опитва да живее и се храни здравословно по съветите на д-р Емилова. Тя е родом от Генерал Тошево, но от години живее в Южна Испания. В търсене на щастие и по-добър живот Миглена намира своя втори дом в туристическия град Торемолинос. Ценител на топлото време, активния спорт и хубавата храна в свободното време,..

публикувано на 03.06.19 в 05:25

Чесънът - природният антибиотик

Чесънът е неизменна част от трапезата и от много готварски рецепти в българската кухня. Мнозина обаче го избягват заради неприятната миризма въпреки полезните съставки. Според д-р Людмила Емилова пресният чесън е много по-полезен и неговата антиоксидантна сила е в пъти по-голяма от тази на стария. За предпочитане е той да бъде доставен от..

публикувано на 27.05.19 в 05:00