Лиляна Кехайова и Кристина Милер гостуват на Варненско лято

Тази вечер от 19 ч. в Градската художествена галерия на Варна можете да се насладите на една изискана сонатна вечер с рядко изпълнявани сонати за виолончело и пиано. От Виена гостуват на „Варненско лято” Лиляна Кехайова (виолончело) и Кристина Милер (пиано).

В програмата ще чуем Соната No.1 в ре мажор от Николай Мясковски, Соната в си минор от Гюнтер Рафаел (първо изпълнение в България) и Соната в сол минор от Сергей Рахманинов.

Ето какво сподели виолончелистката Лиляна Кехайова: „За нас е огромна чест и ние много се радваме, че точно тази програма ще можем да представим на „Варненско лято”, тъй като особено Мясковски и Рафаел са композитори, които много рядко се изпълняват. Специално искам да кажа на всички, че програмата, която ще изпълним, ще бъде много красива, много лесно възприемаща се от слушателя.”

Не пропускайте дуото Кехайова/Милер тази вечер от 19 ч. в Градската художествена галерия на Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмица на италианската култура продължава в Балчик

Дворецът в Балчик ще стане открита сцена за солистите на Държавна Опера – Варна тази вечер. Те ще изпълнят известни произведения от италиански композитори. Концертът "Музиката на Италия" е един разказ за културните традиции на ботуша чрез местната музика. Входът е свободен, а началото е в 21 часа.

публикувано на 20.08.19 в 09:37

„Снимки от улицата“ на холандеца Атце Бос представя ГХГ

Един колекционер и почитател на съвременното българско изкуство – Атце Бос от Холандия, застава пред публиката като автор. Неговата изложба „Снимки от улицата“ се открива на 20.08.2019 г. от 18 ч. в мансардата на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна. Атце Бос прекарва своите ваканции на българското море повече от 20 години...

публикувано на 20.08.19 в 07:00

Как да преборим Дявола разказват в изложба във Варна

С какви атрибути може да бъде преборен Дяволът? Как символът на смъртта – кукумявката, може да спаси човешки живот? Коя е предтечата на SMS-ите? Какво свързва първия военен полет в България и музикалната индустрия? Какво е общото между златната тоалетна в „Гугенхайм“ и българските музеи? Това са само част от въпросите, чиито отговор ще открият..

публикувано на 19.08.19 в 06:48

Започна „Лятно Кино в Квартала”

За шести път в кварталите на Варна ще се проведе филмовият маратон  „Лятно Кино в Квартала”. До 25 август варненци и техните гости, ще могат да гледат 11 филма, а локациите за 12 – парка във Владиславово, поляната до бл. 75 във Възраждане, парка в кв.Аспарухово, кв. Левски, двора на училище „Панайот Волов” във Виница, двора на училище „Ангел..

публикувано на 16.08.19 в 11:30
Мария Бинева

Тракийската певица Мария Бинева: Връщам се на сцената с нови записи!

Тези две песни са поздрав за моя баща. Исках да го зарадвам, да чуе отново гласа ми, връщайки се на сцената, както се казва, защото малко се бях отделила. Връщам се на сцената!, разказа тракийската певица Мария Бинева в ефира на Радио Варна. В предаването "Съботна трапеза" за първи път прозвучаха песните "Изгряли са три..

обновено на 15.08.19 в 09:00

Празничен концерт край фонтана с богата програма и интересни солисти

Държавна опера Варна при Театрално-музикален продуцентски център Варна ще спази и тази година традицията да поднесе на гражданите и гостите на Варна поредния емоционален Концерт край фонтана за празника на града Свето Успение Богородично. Под диригентството на Маестро Кръстин Настев на 15 август от 20.30 часа на централния площад..

публикувано на 15.08.19 в 17:10

Подводната фотография на фокус от днес във Варна

Подводни фотографи от цял свят си дават среща днес в първия Международен салон по подводна фотография в България, чийто домакин е Градската художествена галерия във Варна. Изложбата ще ни пренесе в тайнството на подводния свят – екзотични риби, костенурки, скатове, причудливи морски създания и изненадващи подводни превъплъщения на човешкото тяло и..

публикувано на 14.08.19 в 09:09