Лиляна Кехайова и Кристина Милер гостуват на Варненско лято

Тази вечер от 19 ч. в Градската художествена галерия на Варна можете да се насладите на една изискана сонатна вечер с рядко изпълнявани сонати за виолончело и пиано. От Виена гостуват на „Варненско лято” Лиляна Кехайова (виолончело) и Кристина Милер (пиано).

В програмата ще чуем Соната No.1 в ре мажор от Николай Мясковски, Соната в си минор от Гюнтер Рафаел (първо изпълнение в България) и Соната в сол минор от Сергей Рахманинов.

Ето какво сподели виолончелистката Лиляна Кехайова: „За нас е огромна чест и ние много се радваме, че точно тази програма ще можем да представим на „Варненско лято”, тъй като особено Мясковски и Рафаел са композитори, които много рядко се изпълняват. Специално искам да кажа на всички, че програмата, която ще изпълним, ще бъде много красива, много лесно възприемаща се от слушателя.”

Не пропускайте дуото Кехайова/Милер тази вечер от 19 ч. в Градската художествена галерия на Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Арсений Арсов представя спектакъла „Синът на музите”

Фестивалите на Варна-18 ММФ „Варненско лято” 2019 Н а 16 юли , вторник, от 19 ч. в Градската художествена галерия на Варна, обичания и високоценен варненски тенор Арсений Арсов ще представи спектакъла „Синът на музите” . На сцената ще му партнират актьорът Ивайло Христов, пианистът Руслан Павлов и цигуларката..

публикувано на 16.07.19 в 11:24

Следващият Джеймс Бонд е чернокож и от женски пол

Главната роля в следващия - двадесет и пети - филм за Джеймс Бонд ще бъде поверена на чернокожа дама. Това е британската актриса Лашана Линч, съобщава в. "Сън". Тя е на 31 години и се е снимала в лентата "Капитан Марвел" в ролята на Мария Рамбо, най-добрата приятелка на Карол Денвърс. От 2006 година ролята на Джеймс Бонд се изпълняваше..

публикувано на 15.07.19 в 17:29

Изложба ни пренася в кабинета на Панчо Владигеров

Изложбата „Снимки и спомени от кабинета на Владигеров”, посветена на 120-годишнината на великия български композитор, припомня мигове от живота и творческата му работа. Документалните свидетелства от творческия процес на Панчо Владигеров ще застанат пред погледите на варненската публика във фоайетата на Фестивалния и конгресен център...

обновено на 15.07.19 в 11:57

Чехия в еуфория за 80-годишния юбилей на Карел Гот

Стотици хора от страната и чужбина чакаха въпреки проливния дъжд в центъра на Прага в неделя, за да си купят сувенирна банкнота "Zero Euro", изобразяваща чешкия поп певец Карел Гот в чест на 80-годишнината му. Някои нетърпеливи фенове и колекционери бяха чакали..

публикувано на 15.07.19 в 06:17

Изявени музиканти в Градската художествена галерия във Варна довечера

  На 14 юли, неделя, в Градската художествена галерия на Варна ще чуем четирима изявени млади музиканти, участници в майсторския клас по пиано на проф. Людмил Ангелов (НБУ).   И тази година фестивалът „Варненско лято” продължава традиционния формат „Подиум на младия изпълнител“. Славчо Тодоров, Николай Димитров, Доач Бездюз и Теодор..

публикувано на 14.07.19 в 11:59

Софийската филхармония свири във Варна днес

  На 13 юли, събота, на „Варненско лято” гостува Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров и солист Юлиан Рахлин (цигулка). В програмата ще чуем премиера на „Токата” от Милко Коларов, последвани от Концерт за цигулка и оркестър No.1от Дмитрий Шостакович и „Еврейска поема” от Панчо Владигеров.   Найден Тодоров е носител е на..

публикувано на 13.07.19 в 09:10

БОНД отмениха юбилейното си турне в България

Концерт на струнен квартет BOND в Летния театър във Варна няма да има. Планираният за вчера концерт в Бургас също не се състоя, тъй като групата изобщо не пристигна в България. Към момента не е известна причината за случилото се. Организаторите на събитието уточняват, че въпреки многократните им опити от вчера не могат да се свържат с..

публикувано на 12.07.19 в 07:45