Изгаряме и под чадъра

„Безопасното време за плаж е до 10 и след 16 часа”, това каза за Радио Варна дерматологът д-р Красимира Тинова. Децата до тригодишна възраст не бива да се излагат на слънце. Дори и под чадър има опасност от изгаряне заради т.нар. отразена светлина. Когато излизат навън, децата трябва да бъдат намазани с крем със защитен фактор 50+, който има минерален екран, каза д-р Тимова.

Фотозащитните кремове трябва да се нанасят на всеки два часа при по-дълъг престой на слънце и задължително след къпане в морето. Модата за тен с кокосово масло е вредно, понеже подобни масла нямат фактор и привличат слънчевата светлина. „Ще почернеем, но може да изгорим”, твърди дерматологът. Слънцезащитната козметика е с гарантирано качество единствено в аптечната мрежа, каза д-р Тимова, и препоръчва да се доверим на аптечните консултанти, които могат да ни дадат правилна насока за ефективна защита. 

Чуйте още от съветите на д-р Тинова в прикачения файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо нараства интересът към BG-домейните

Уебсайт, домейн и АЙ ПИ адрес са понятия, които все повече чуваме в обществото. Нараства интересът към точка. bg   домейните с първото полугодие на 2019 г. Така най-общо могат да бъдат обобщени резултатите, съобщени от "СуперХостинг. БГ". Как се обяснява този нараснал интерес, коментира пред БНР Любомир Русанов, управител на компанията:..

публикувано на 23.08.19 в 17:30

Чужденците и синята зона във Варна

Синята зона във Варна вече действа от една година. Посредством нея водачите на МПС могат лесно да намерят паркомясто в централните райони на града. Работното време на синята зона е всеки делничен ден от 9 до 19:00 часа. Престоят на автомобил в зоната може да е до 3 часа, като за всеки час се плаща по 1 лев. Има три начина, по които можете да платите..

публикувано на 23.08.19 в 13:40

Хапче-чудо намалява риска от сърдечносъдови проблеми

Евтино хапче, което съчетава аспирин с лекарства за понижаване на кръвното налягане и холестерола и се приема веднъж дневно, намалява риска от сърдечна недостатъчност и инсулт с една трета, съобщиха днес учени, цитирани от АФП. В клиничните тестове т.нар полихапче се е оказало особено ефективно при хора, които нямат сърдечносъдови заболявания,..

публикувано на 23.08.19 в 11:04

Турски рибари уловиха 5-метрова акула

Рибари в турския окръг Чанаккале уловиха петметрова акула, тежаща един тон, съобщи турската телевизия НТВ. Гигантската акула била хваната, след като попаднала в рибарска мрежа. Рибата била уловена в Егейско море близо до село Бабакале (в района на град Айваджък). Огромната акула е предизвикала голям интерес на пристанището в..

публикувано на 22.08.19 в 16:46

Иван Ценков и Калоян Василев – на огъня с любов

Повече от половината си живот посвещават на огъня Иван Ценков и Калоян Василев. Те са приятели и са част от варненската група „Палячи” . Описано с няколко думи, те танцуват с огън, но това, с което се занимават, трябва да бъде видяно и усетено. Вълнение, щастие, страст – това са думите, които използват, когато ни разказват за изкуството на..

публикувано на 22.08.19 в 13:59

Най-новото българско село в България се намира в едно от най-чистите места на планетата

С решение на правителството от тази година ваканционното селище "Свети Константин" над град Пещера, Южна България, стана най-новото село в страната. Освен че има богато историческо минало, то е разположено и в един от най-чистите райони на планетата. Като курорт “Свети Константин” възниква край Пещера, през 1910 г., с указ на княз..

публикувано на 22.08.19 в 11:27

Коренът на "Шеметна Варна"

Отборното   състезание „Шеметна Варна” ще се проведе на 31 август от 10:00 ч. в Морската градина. Деветото издание е под надслов „Коренът” и ще припомни българските обичаи, народна памет и привичките на ежедневието в далечното минало. В „Шеметна Варна” отбори по трима и четирима души премерват сили срещу останалите участници като..

публикувано на 20.08.19 в 17:25