Радио Варна подготвя двоен албум за 85-ия си рожден ден!

| обновено на 13.08.19 в 11:40
Снимка: Вилияна Шопова

През 2019-та Радио Варна предлага на слушателите всеки месец специални празнични събития - концерти, изложби, изнесени студиа. Програмата по повод 85-ата ни годишнина става все по-интересна. Особен акцент в честванията е издаването на двоен компактдиск с музикални изпълнения, записвани в най-старото извънстолично радио. Албумът няма да се продава, той е почит към всички изпълнители, които през годините са работили за авторитета на радиото. 

43 записа от средата на миналия век до 90-те години разкриват богатия и разнообразен на фолклорни диалекти музикален фонд в Радио Варна. 

Освободени от каноните на регионалната естетика, с далновидност и мащабна мисъл музикалните ръководители през годините са канели редица известни имена, гастролиращи в морската столица, за запис в радиото. Почитателите ще чуят отново своите любими популярни народни певци и инструменталисти като Соня Кънчева, Добра Савова, Мария Балтаджиева, Калинка Вълчева, Георги Германов, Янка Рупкина, Иван Паунов, Димитър Стойков, Атанас Вълчев (...), но и ще се запознаят с артисти, звучащи основно в програмата на Радио Варна - Йорданка Калчева, Димо Димов, Аксаковската фолклорна група, оркестър „Албена”, акордеонистите Стоян Парушев, Сашо Шишков, Тодор Димов и много други. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 19 август

Ако се разходите по улица „Братя Миладинови” в частта и в близост до Община Варна, ще видите, че на мястото има засадени млади широколистни дървета.   Те са на разстояние от 2 до 5 метра едно от друго и са разположени предимно от страната на четните номера на улицата. Как изглеждат те и как се поддържат, чуйте в репортажа на Дана Момчилова . Ваня..

публикувано на 19.08.19 в 06:00

В "Улица "Събота" на 17 август

"Местни герои" - въвлечените в предстоящото Сърф състезание - лека аматьорска среща на плаж “Кабакум”. “Разговори на тротоара” - Кирил Хаджиев-Тино; Иван Ценков и Калоян Василев - за огнените шоу програми, новите техники за въртене на огън и запалването на искрата; “Сериалите на Златков” -  след като ни представи успешния сериал “Sence8”на..

публикувано на 17.08.19 в 12:34

В "Гравитация нула" на 16 август с Мартин Николов

- Фестивалът „Varna Rock 2019“ – разговор в студиото със Светлана Близнакова и Рали Велинов от група SEVI; - Баритонът Кирил Манолов в специално интервю за Радио Варна; - Радио Варна с награда от Българска асоциация на работодателите в областта на културата; - Почетни граждани на Варна – професор доктор Димитър Камбуров, композиторът професор Милко..

публикувано на 16.08.19 в 11:39

Разговори на тротоара: Мартин Николов

В рубриката "Разговори на тротоара" ви срещаме с интересните хора във Варна. Цветни са и хората в екипа на Радио Варна – познавате ги от ефира ни, от техните предавания и репортажите в програмата, но не познавате и тяхната друга страна – страната им на обикновени хора. Един от тях е Мартин Николов – автор и водещ на предаването за тежка музика..

публикувано на 15.08.19 в 16:10
Chart

#554 ТОП 20 (16.08.2019-23.08.2019)

публикувано на 15.08.19 в 13:58

"На светло" на 15 август с Емилия Николова

Варна празнува – репортаж от градските чествания Минаваме  „С 30 км/ч в града” - кампанията популяризира модели на безопасност на движението по пътищата Уникален   арт локомотив на БДЖ бе композиран във Варна. Какво символизира? Любовните графити на Варна през погледа на стажант-репортера  Дана Камбурова  „Варна Рок..

публикувано на 15.08.19 в 12:16

"Новият ден"на 15 август с Мариела Димитрова

В празничния за Варна ден ще ви запознаем с пловдивчанката Мария Иванова, която избра да живее във Варна. За този житейски избор, за местните традиции, които я изненадаха, какво от Пловдив й липсва във Варна и как празнува имения си ден, чуйте в 8.10 часа. Рибарско корабче, плавало някога по Дунав, а днес оборудвано с образователни игри и екрани с..

публикувано на 15.08.19 в 07:15