Ниви и панелки се търсят на имотния пазар в Балчик

Пазарът на вили и къщи е замрял в района на Балчик, търсят се панелни апартаменти и земеделска земя. Така обобщи ситуацията към настоящия момент брокерът на недвижими имоти от града Николай Колев.

Основните купувачи са българи, които сключват сделки със земеделска земя масово срещу 2500 лева за декар, а за двустайна панелка в квартал „Балик“ са готови да броят броят 50 хиляди лева. Предлагането е ограничено.

В цен­тъ­ра ма­со­во се про­да­ват къ­щи, но ку­пу­ва­чи ня­ма.

"Хо­ра­та ча­ка­ха доб­ри купувачи, чуж­ден­ци, за да вземат повече пари, но в момента не могат.  Един имот ис­ка под­дръж­ка, има еже­год­ни раз­хо­ди. Мо­же би же­ла­нието на собствениците е да не вла­гат пари в имота си и искат да се избавят. Те обаче не про­да­ват на вся­ка це­на. В мо­мен­та най-ев­ти­но­то пред­ло­же­ние за къ­ща с двор в цен­тъ­ра на Бал­чик е 80 хи­ля­ди ев­ро за 400 квад­рат­ни мет­ра. Пар­це­ли­те за строи­тел­ство с мор­ска па­но­ра­ма вър­вят око­ло 100 ев­ро квад­рат­ния ме­тър“, посочи представителят на агенция за недвижими имоти.

Тър­се­не на ва­кан­цион­ни апар­та­мен­ти край мо­ре­то и в голф ком­плек­си­те също ня­ма. Сдел­ки се сключ­ват за око­ло 600 ев­ро на квад­рат. „Пре­ди вре­ме бяхме пред­по­чи­та­ни от ан­гли­ча­ни и рус­на­ци. Сега не сме ат­рак­тив­ни ка­то це­ни и ус­лу­ги, пред­по­чи­тат имо­ти в Ис­па­ния, Гър­ция и Ита­лия",  ко­мен­ти­ра бро­ке­рът мне­ние­то на свои клиен­ти от чуж­би­на.

За­що най-скъ­па­та зе­ме­дел­ска зе­мя в Бъл­га­рия е в Бал­чик, чуйте в интервюто в прикачения звуков файл.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Емил Билярски от MESZECSINKA: "Когато си на върха, единственото, което ти остава, е да скочиш в дълбокото"

MESZECSINKA е онзи подсъзнателен свят, който можеш да достигнеш или с помощта на нещо по-твърдо или с помощта на музиката. Вторият вариант е за предпочитане, защото води до психеделични измерения и светове, разказва приказки и споделя теории за онова, което е отвъд реалността. А и музиката е универсален език, колкото и клиширано да звучи. А в MESZECSINKA..

публикувано на 18.09.19 в 12:55

Политолози очакват оспорвани избори в София, Пловдив, и Варна

Интригата при изборите ще бъде в София, Пловдив и вероятно във Варна, каза пред БНР проф. Александър Маринов. Според него Цветан Цветанов доста ще липсва на ГЕРБ. „Остава да видим какво ще каже избирателят. Тези избори са рубиконът за ГЕРБ. Според мен това е вододелът, от който започва спускането или падането надолу. Тази партия много дълго..

публикувано на 18.09.19 в 10:53

Пчеларите Александър Маринов и Гюнтер Исмаилов - за лошия сезон и проблемите в сектора

Александър Маринов и Гюнтер Исмаилов са пчелари от Русе. Маринов има 160 пчелни семейства. Той и колегата му изкарват прехраната си с пчеларство от години. Двамата взеха участие в Международния панаир на пчеларски продукти , който се провежда във Варна до 19 септември. За нивото на пчеларството в България и проблемите на производителите на..

публикувано на 17.09.19 в 16:34

Красимир Премянов: Клисарова не е пожарно решение

Трябва да се промени политическият диалог не само вътре в партиите, но и между политическите сили, изказа мнение пред БНР Красимир Премянов, член на БСП. „Във Варна БСП беше значим фактор, защото това беше вторият по икономически статус град и област. Кадрите на БСП бяха основата, върху която се градеше това развитие. В последствие..

публикувано на 17.09.19 в 14:43

“Школата Баухаус и архитектурата на Българското Черноморие“

В рамките на проявите по повод 100-годишнината на немската архитектурно-дизайнерска школа Баухаус, оказала трайно влияние върху архитектурата и изкуствата в Европа и света, в Балчик гостува изложба “Школата Баухаус и архитектурата на Българското Черноморие“. Тя бе официално представена в Художествената галерия на Балчик от проф. Росица Никифорова -..

публикувано на 16.09.19 в 10:55

Домашното образование привлича все повече родители

В навечерието на новата учебна година, когато повечето деца ще тръгнат отново на училище и ще влязат в класните стаи, една част от българските семейства ще оставят децата си вкъщи, за да продължат тяхното обучение не в конвенционалното училище, а у дома. Цифрата се увеличава с всяка година и от близо 200 семейства през 2017 г. днес те са над..

публикувано на 13.09.19 в 07:00

Jen Majura от EVANESCENCE: Музиката наистина свързва хората!

Две години след първата им поява в България, двукратните носители на наградата "Грами", EVANESCENCE, се завръщат с грандиозно шоу и първи самостоятелен концерт в София. Феновете ще могат да се насладят на най-големите хитове на групата на 11 септември 2019. Четири години по-рано към EVANESCENCE се присъединява китаристката Jen Majura, с която..

публикувано на 10.09.19 в 11:01