Петър Денчев и „Малкият бог на земетръса“

ИК Жанет 45 представя Петър Денчев и „Малкият бог на земетръса“ 

7 август, сряда, Радио Варна, голяма зала, 18:30 часа

Един мъж по следите на мистериозно среднощно изчезване, се връща по стъпките на своето и чуждото минало – в своя гардероб, сред руините на бащината къща, по софийските улици, на брега на Дунав, насред чаршията в Скопие. Преживявайки разпадането на своята любовна връзка, за да оцелее по следите на изгубеното, той разполага себе си на входовете и изходите на настоящето. Дали това интензивно издирване е в състояние да надмогне усещането за живота като съставен от страхове и липси? Възможно ли е един личен бог да стабилизира свлачището на живота, за да забави напредването на лудостта, която превръща хората в машини за ритуали? „Малкият бог на земетръса“ представя една удивителна история, която прониква в скритите отношения на живеенето.“

Борис Минков

***

Петър Денчев е български писател и театрален режисьор. Завършил е театрална режисура (НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, 2010 г.), с магистърска програма по театрално изкуство (2017). С книгата си “Тъй, както мъж целува жена, която обича” печели конкурса за нов български роман “Развитие” през 2007 г. По-късно излизат сборникът с разкази “Истории в минало време” (2010, ИК “Жанет 45”) и романът “Тихото слънце” (2012, ИК “Жанет 45”). Има публикации в периодичния печат, преводи на разкази в чужбина. Поставял е спектакли на сцените на повечето от големите театри в България (Народен театър “И. Вазов”, Сатиричен театър “А.Константинов”, ДТ “С. Бъчваров” Варна, ДТ “С. Огнянов” Русе, ДТ “Г. Милев” С. Загора и др.). В периода 2017-2018 г. е драматург на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ Варна. 

/вход свободен/
ВИЖТЕ ОЩЕ
КОНЧЕ №7

Фотоизложба "Конче №7" в Арт салона на Радио Варна

22 юли, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа Фотопроект на Симеон Тодоров и Радио Варна Проектът КОНЧЕ №7 на Симеон Тодоров и Радио Варна е свързан колкото с възраждането на част от визуалната памет на Варна, толкова и на личните ни истории за това как пораснахме край морето. Идеята на фотографа – лекар е да възроди традицията на..

публикувано на 16.07.19 в 09:50

Познанието на предците в "Тракийските Хроники"

25 юли, четвъртък, Концертно студио на Радио Варна, 18:30 часа Среща с академик Цветан Гайд – директор на Института по Т-наука. Ще имате възможност за въпроси, мнения и дебат по трудовете на Института по Т-наука, поместени в книгите на д-р Стефан Гайд и академик Цветан Гайд от поредицата „Тракийското Писмо Декодирано”. ✅ Древните технологии..

публикувано на 16.07.19 в 09:40

Владимир Сълов и "Тракийският код"

ИК Жанет 45 представя Владимир Сълов и "Тракийският код" 8 август,  четвъртък, Радио Варна, малка зала, 18:30 часа С романа си „Тракийският код“ Владимир Сълов намира убедителна и увлекателна връзка между Древна Тракия, реални артефакти, намерени по нашите земи, различни светилища в България и символи по тях, с Древен Египет и времената, когато..

публикувано на 10.07.19 в 12:53

Иван Ланджев и "Ти, непрестанна новина"

6 август , вторник, Радио Варна, малка зала, 18:30 часа ИК Жанет 45 представя Иван Ланджев и "Ти, непрестанна новина" * * * Нали светът е сума от събития, А не предмети? Услугите са върнати, Решенията – взети. Гладният и ситият Ако се сетят, могат ли да се прегърнат и Лицата им какво ще си разкажат? Истината вън лежи – делфин на плажа, Цял..

публикувано на 09.07.19 в 10:22

ИК Жанет 45 представя в Радио Варна

ИК Жанет 45 и Асоциация българска книга в рамките на Алея на книгата Варна 2019 представят: ИК Жанет 45 и Радио Варна  представят  Вечер на Стефан Цанев   5 август , понеделник, Радио Варна, голяма зала, 18:30 часа,  /вход свободен/ ИК Жанет 45 и Радио Варна  представят Иван Ланджев и "Ти, непрестанна новина" 6 август , вторник, Радио Варна,..

публикувано на 05.07.19 в 13:52

Срещи с литературата и в Радио Варна

Алея на книгата , най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната, акостира във Варна за десета поредна година! Алеята обхваща два летни уикенда - между 2-ри и 11-ти август белите шатри гостуват на морската столица на бул. "Сливница", между хотел "Черно море" и Фестивален и Конгресен Център Варна.  По традиция част от събитието е Литературният..

публикувано на 05.07.19 в 13:27