Владимир Сълов и "Тракийският код"

ИК Жанет 45 представя Владимир Сълов и "Тракийският код"

8 август, четвъртък, Радио Варна, малка зала, 18:30 часа

С романа си „Тракийският код“ Владимир Сълов намира убедителна и увлекателна връзка между Древна Тракия, реални артефакти, намерени по нашите земи, различни светилища в България и символи по тях, с Древен Египет и времената, когато боговете, може би дошли от митичната Атлантида, са били все още сред нас...
Героите на книгата са обикновени хора, въвлечени по волята на случайността в намирането на един артефакт и разкриването на загадките, които крие той. По пътя си те изследват светилища и находки, сблъскват се с коварни противници, участват в много приключения, за да открият неочаквани връзки във времето и пространството и своеобразен код, с който древните са защитили своите мистерии.

Владимир Сълов е роден през 1972 г. във Варна, където завършва Английска гимназия, а по-късно и висше образование. Понастоящем е професор и доктор по информатика в Икономически университет – Варна и автор на над 50 научни публикации. В свободното си време е фотограф, пътешественик, приключенец и изследовател на древни световни и български мистерии и учения.

/вход свободен/

ВИЖТЕ ОЩЕ
КОНЧЕ №7

Фотоизложба "Конче №7" в Арт салона на Радио Варна

22 юли, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа Фотопроект на Симеон Тодоров и Радио Варна Проектът КОНЧЕ №7 на Симеон Тодоров и Радио Варна е свързан колкото с възраждането на част от визуалната памет на Варна, толкова и на личните ни истории за това как пораснахме край морето. Идеята на фотографа – лекар е да възроди традицията на..

публикувано на 16.07.19 в 09:50

Познанието на предците в "Тракийските Хроники"

25 юли, четвъртък, Концертно студио на Радио Варна, 18:30 часа Среща с академик Цветан Гайд – директор на Института по Т-наука. Ще имате възможност за въпроси, мнения и дебат по трудовете на Института по Т-наука, поместени в книгите на д-р Стефан Гайд и академик Цветан Гайд от поредицата „Тракийското Писмо Декодирано”. ✅ Древните технологии..

публикувано на 16.07.19 в 09:40

Петър Денчев и „Малкият бог на земетръса“

ИК Жанет 45 представя Петър Денчев и „Малкият бог на земетръса“  7 август , сряда, Радио Варна, голяма зала, 18:30 часа Един мъж по следите на мистериозно среднощно изчезване, се връща по стъпките на своето и чуждото минало – в своя гардероб, сред руините на бащината къща, по софийските улици, на брега на Дунав, насред чаршията..

публикувано на 10.07.19 в 12:46

Иван Ланджев и "Ти, непрестанна новина"

6 август , вторник, Радио Варна, малка зала, 18:30 часа ИК Жанет 45 представя Иван Ланджев и "Ти, непрестанна новина" * * * Нали светът е сума от събития, А не предмети? Услугите са върнати, Решенията – взети. Гладният и ситият Ако се сетят, могат ли да се прегърнат и Лицата им какво ще си разкажат? Истината вън лежи – делфин на плажа, Цял..

публикувано на 09.07.19 в 10:22

ИК Жанет 45 представя в Радио Варна

ИК Жанет 45 и Асоциация българска книга в рамките на Алея на книгата Варна 2019 представят: ИК Жанет 45 и Радио Варна  представят  Вечер на Стефан Цанев   5 август , понеделник, Радио Варна, голяма зала, 18:30 часа,  /вход свободен/ ИК Жанет 45 и Радио Варна  представят Иван Ланджев и "Ти, непрестанна новина" 6 август , вторник, Радио Варна,..

публикувано на 05.07.19 в 13:52

Срещи с литературата и в Радио Варна

Алея на книгата , най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната, акостира във Варна за десета поредна година! Алеята обхваща два летни уикенда - между 2-ри и 11-ти август белите шатри гостуват на морската столица на бул. "Сливница", между хотел "Черно море" и Фестивален и Конгресен Център Варна.  По традиция част от събитието е Литературният..

публикувано на 05.07.19 в 13:27