НА СВЕТЛО в сряда, 10 юли

Плажът на Карантината във Варна
Снимка: Ваня Славова, Радио Варна

Какви са причините за все по-честите случаи на умрели делфини в Черно море?;

Започва изграждане на кръговото кръстовище във Варна на бул. "Васил Левски", ул. Пеячевич" и бул. "Девня с цел облекчаване на трафика - разказваме след 14.30ч.;

Изчезва ли Черноморската мида? Търсим отговор след 15ч.;

Преди премиерата за България на мюзикъла „Любовта никога не умира“ от Сър Андрю Лойд Уебър ви срещаме с диригента Страцимир Павлов;

Публична презентация на тема: „Отношенията между България и Франция в морското дело от 1878 година до днес“ ще се проведе в 18ч. във Военноморския музей във Варна. Среща с директора Марияна Кръстева;

"Да послушаме кино" - концертът, който ще ни пренесе в миналото с незабравимите филмови песни в българското кино е утре вечер на сцената на Летен театър - Варна. Гости в студиото ще бъдат Хилда Казасян, Живко Петров и Христо Йоцов;

Проследяваме поредният протест на медицинските работници, насрочен за днес в 18ч. във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 юли с Мартин Николов

Петър Райчев представя биографична книга за световноизвестния български диригент Руслан Райчев по повод 100-годишнината от рождението му; „В края на деня“ – изложба на Антон Антонов; Снимки и спомени от кабинета на Панчо Владигеров; Димо от P.I.F. за новата песен на групата "Понякога" и спектакъла „Тодор Колев - Фалшив Герой“; „Кинетична живопис“..

публикувано на 19.07.19 в 11:50
Chart

#550 ТОП 20 (19.07.2019-26.07.2019)

публикувано на 19.07.19 в 09:49

"Новият ден" на 19 юли с Емилия Николова

Един от най-четените испански ежедневници – El Pais, излезе със специален материал за България като туристическа дестинация. Водещите редове са посветени на историческата и духовна столица Велико Търново. С Борислав Йорданов от Туристическия-информационен център в Царевград Търнов правим своя сутрешен тур около старата столица.  Разказваме ранобудна..

публикувано на 19.07.19 в 05:59

НА СВЕТЛО на 18 юли със Светлана Вълкова

182 г. от рождението на Васил Левски Заседание на Общинския съвет в Балчик Експерти от Областна дирекция „Земеделие“ съдействат при кандидатстването по различни схеми за държавни помощи Обратно на село: Николай Кателиев, който има ферма в село Рудник Книга за братя Шкорпил излезе във Варна Програмата на Международния музикален фестивал „Варненско..

публикувано на 18.07.19 в 13:45
Картина, изобразяваща Васил Левски

"Новият ден" на 18 юли с Мариела Димитрова

За всеотдайността на Апостола на свободата към делото, което той приема като свой личен ангажимент и за факта, че и днес това провокира много хора да излизат зад неговото име - в 8.10часа разговор с историка Мариана Николова, ръководител на варненския Музей на Възраждането. По повод 182 г. от рождението на Васил Левски в 10.40 часа чуйте и..

публикувано на 18.07.19 в 07:00

"На светло" на 17 юли с Емилия Николова

След пробива в системата на НАП, има ли риск за други сектори в икономиката и коя е най-добрата защита срещу киберпрестъпления? Албена Спасова, председател на Международната академия за обучение по киберразследвания Варна стана дигитална – как се оцелява в дигиталната онлайн среда? Репортаж от фолклорния фестивал «Света Марина» в..

публикувано на 17.07.19 в 12:45

"Новият ден" на 17 юли с Доротея Николова

В края на октомври последната българска подводница "Слава" ще бъде базирана за последно. Мястото е край ферибота в Белослав, на южния бряг на езерото в непосредствена близост до Музея на стъклото. Там "Слава" ще бъде превърната в музей, преди това обаче - до края на годината, виртуален тур ще разказва и пресъздава над 100-годишната история на..

публикувано на 17.07.19 в 08:01