"Новият ден" на 11 юли с Емилия Николова

Здравните власти съветват да не ходим на плаж след дъжд. Какво сочат последните данни за качеството на морската вода? 

Вместо лодки, автомобили 4х4 има на варненските плажове „Паша дере” и „Шкорпиловци”. Какво показа проверката на община и областен управител? 

Експерти от Североизточното държавно предприятие започват срещи-обучения с членовете на ловните сдружения как да действат при африканска чума по дивите свине. Колю Панайотов, председател на Сдружение „Ловно-рибарски съюз” Варна с опасения, че има случаи, които остават скрити 

Добрият пример – още едно околоблоково пространство бе облагородено със сили и средства на живеещите в кв. Трошево. Как се променя градската среда? 

След Деня на рибната зависимост - Европейският съюз вече е изконсумирал всичките си рибни ресурси за 2019 г. Къде е България? 

Традиционната кампания „Лято без риск“ за 11 година  във Варна. Бисерка Алексиева от дирекция „Превенции“ към Община Варна представя предстоящото

40 произведения на 20 румънски художници представят живопис, графика и декоративно изкуство в експозицията "Бал­чик - без гра­ни­ци"  
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 юли с Мартин Николов

Петър Райчев представя биографична книга за световноизвестния български диригент Руслан Райчев по повод 100-годишнината от рождението му; „В края на деня“ – изложба на Антон Антонов; Снимки и спомени от кабинета на Панчо Владигеров; Димо от P.I.F. за новата песен на групата "Понякога" и спектакъла „Тодор Колев - Фалшив Герой“; „Кинетична живопис“..

публикувано на 19.07.19 в 11:50
Chart

#550 ТОП 20 (19.07.2019-26.07.2019)

публикувано на 19.07.19 в 09:49

"Новият ден" на 19 юли с Емилия Николова

Един от най-четените испански ежедневници – El Pais, излезе със специален материал за България като туристическа дестинация. Водещите редове са посветени на историческата и духовна столица Велико Търново. С Борислав Йорданов от Туристическия-информационен център в Царевград Търнов правим своя сутрешен тур около старата столица.  Разказваме ранобудна..

публикувано на 19.07.19 в 05:59

НА СВЕТЛО на 18 юли със Светлана Вълкова

182 г. от рождението на Васил Левски Заседание на Общинския съвет в Балчик Експерти от Областна дирекция „Земеделие“ съдействат при кандидатстването по различни схеми за държавни помощи Обратно на село: Николай Кателиев, който има ферма в село Рудник Книга за братя Шкорпил излезе във Варна Програмата на Международния музикален фестивал „Варненско..

публикувано на 18.07.19 в 13:45
Картина, изобразяваща Васил Левски

"Новият ден" на 18 юли с Мариела Димитрова

За всеотдайността на Апостола на свободата към делото, което той приема като свой личен ангажимент и за факта, че и днес това провокира много хора да излизат зад неговото име - в 8.10часа разговор с историка Мариана Николова, ръководител на варненския Музей на Възраждането. По повод 182 г. от рождението на Васил Левски в 10.40 часа чуйте и..

публикувано на 18.07.19 в 07:00

"На светло" на 17 юли с Емилия Николова

След пробива в системата на НАП, има ли риск за други сектори в икономиката и коя е най-добрата защита срещу киберпрестъпления? Албена Спасова, председател на Международната академия за обучение по киберразследвания Варна стана дигитална – как се оцелява в дигиталната онлайн среда? Репортаж от фолклорния фестивал «Света Марина» в..

публикувано на 17.07.19 в 12:45

"Новият ден" на 17 юли с Доротея Николова

В края на октомври последната българска подводница "Слава" ще бъде базирана за последно. Мястото е край ферибота в Белослав, на южния бряг на езерото в непосредствена близост до Музея на стъклото. Там "Слава" ще бъде превърната в музей, преди това обаче - до края на годината, виртуален тур ще разказва и пресъздава над 100-годишната история на..

публикувано на 17.07.19 в 08:01