Най-добрата почивка, която човек може да си подари, е при д-р Емилова

Сериозни усложнения след счупване на крайник са причината една българка да прелети хиляди километри и да дойде в клиниката на д-р Емилова. Жената сега се движи сама

Какво точно се случи?

Казвам се Наталия Шиндзик. Родом съм от България, но от много години живея във Франция и Швейцария.

Миналата година си счупих глезена и в следствие на това развих алгоневродистрофия или болестта на Зудек.

Не е животозастрашаващо, но страда цялото тяло и води до изкривяване на крайниците

Почти една година сте се движили с помощта на патерици?

Да, до февруари тази година бях с патерици, после ги замених с щеки. Когато реши да дойда при д-р Емилова хвърлих всичко, за да се настроя за възстановяването още от самото тръгване.

Кракът ви беше ли подут когато дойдохте?

Да, глезенът ми беше подут като тенис топка, а останалата част от стъпалото до пръстите изглеждаше като поничка. Възпален и подут глезен имах, с изключителни болки при ходене повече от 15 минути. За мен дори да стигна дотук беше тежко усилие.

В момента вече след 30 дена гладуване и 11 дни захранване / 22 смятам да направя/ кракът ми има драстично подобрение –и  визуално, и като усещане.  Нямам болки, подуването е слабо и на път тотално да изчезне

Колко лекарства вземахте  в  началото и сега?

Пет лекарства. Пет различни сутрин и пет вечер. По пълна шепичка сутрин и вечер. Сега останах само на противовъзпалителното, като и него постепенно ще спра, но не трябва всичко наведнъж, за да може тялото постепенно да се възстановява меко, а не да бъде травмирано.

Вие сте българка, но живеете от години в чужбина – вашите лекари какво казваха?

Те не вярваха.

Всъщност аз се записах при д-р Емилова без да кажа на моя лекар. Когато съобщих на швейцарския си терапевт той каза, че понеже толкова отдавна ме лекува, нека се опита и някакъв алтернативен метод, но той не вярваше болестта на Зудек да има каквото и да било подобрение от това.

Сега видяха ли кракът ви как изглежда? Изпращахте ли снимки?

О, да. На фейстайм. Хубаво, че ги има тези комуникации. Лекарите са възхитени!

А синът ми даже каза, че съм станала фина, елегантна. Аз не дойдох за това, но това е бонуса.

Колко килограма свалихте?

Като килограми общо осем и половина. Важното обаче е, че шест от тях са мазнини. Много съм доволна, защото аз преди да дойда дори кортизони вземах  и не съм си мислила колко пагубни последици може да има. Така че аз съм щастлива. Чувствам се пълна с енергия.

Тук даже новите пациенти са едни оклюмали, умърлушени и аз им казвам да се усмихнат, че само да издържат четвъртия ден и те ще са усмихнати и ще се смеят от сърце

На мен не само физически ми помогна този център на д-р Емилова, но и душевно. Съвсем сериозно!

Снимка

Чувствам се много по-спокойна.

Започвам да си мисля, че има по-ценни неща в живота от кариерата например, и върху тях бих се концентрирала.

Просто се чувствам страхотно, прекрасно. Това е най-добрата почивка, която съм си подарявала.

Снимка

Клиниката на д-р Людмила Емилова  през юли и август е в курорта Боровец.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Три поколения жени с пълно доверие към д-р Емилова

"Плодолечението е моето лечение и за всичко се доверявам на д-р Емилова". Така Феня Динкова от Пазарджик започва разказа си защо избира  да отпразнува 63 си рожден ден с дъщерята и внучката в клиниката при д-р Людмила Емилова. Всяка година тя поне по два пъти се среща с докторката и провежда гладолечение под нейно наблюдение.  Резултатите,..

публикувано на 19.08.19 в 12:50

Плодолечението помага и при анорексия

Програмата за природосъобразен начин на живот на д-р Людмила Емилова помага не само на хора с повече килограми, но и на такива, които са под нормата. За това разказва д-р Донна Спасова, която е последното попълнение в клиниката на д-р Емилова. -   Какво се случи при Вас? -   Аз не бях с наднормено тегло, а тежах 55 килограма...

публикувано на 12.08.19 в 06:00

При д-р Емилова си поемам дъх

Необходимостта да обърне духовните очи към себе си е една от причините Маргарита Хофер да дойде отново в клиниката на д-р Емилова. Тя идва от Швейцария, където живее в продължение на десетилетия. "Посвещават те в теб самия и ти казват да се вземеш в ръце“. Така звучи случващото се в клиниката на д-р Емилова през очите на една от нейните..

публикувано на 05.08.19 в 06:00

Край на главоболието с плодолечение

За втори път в клиниката на д-р Людмила Емилова край Варна идва една дама от Русия. Доволна е от постигнатите резултати и продължава борбата за своето здраве. Аз се казвам Людмила Седорина и съм от Москва. Имам много познати, които са били при д-р Емилова и са много доволни, защото имат отлични резултати. Затова по тяхна препоръка аз дойдох..

публикувано на 29.07.19 в 06:00

Плодов коктейл създава приятелства

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как се стигна до..

публикувано на 22.07.19 в 06:00

Да научим езика на природата сред природата кани д-р Емилова

В средата на лятото екипът на д-р Емилова е в курорта Боровец. За хората това е почивка, но не и за лекарите Да научим езика на природата сред природата дава възможност клиниката на д-р Людмила Емилова в Боровец Да, ние работим най-усилено през лятото. През това време цели семейства посещават нашия център. Идват редовни пациенти и от..

публикувано на 07.07.19 в 19:25

Защо дивите ягодки и царя от пътя отбиват

Д-р Емилова, посрещате джулая в планината, а не край морето - как се чувствате с екипа на Боровец? Толкова много се радваме по това време на годината да сме на Боровец - и екипът , и пациентите. Затова тук имаме най-много пациенти - приз юли и август. Освен прекрасния боров въздух, тук вече има и първите узрели диви горски ягоди. С какво ще ни помогнат..

публикувано на 01.07.19 в 06:15