"Цветният" ни замириса

За забавяне в обслужването на съдовете за битови отпадъци, разположени в „Цветен квартал“ и квартал „Васил Левски“, съобщават слушатели на Радио Варна. Служители към сектор „Екологичен контрол“ в община Варна също са констатирали нарушения. Наложената глоба само за един ден е в размер на 11 хиляди лева, съгласно условията по сключения с фирма "ЗМБГ-АД"  договор. Глобата обаче не учудва Магдалена Иванова от „ЗМБГ”-АД, която за Радио Варна каза – „Ние регулярно и ежедневно си имаме санкции от страна на районните кметства и община Варна.”  

На територията на район „Приморски“ работят 10 преси и 3 бордови автомобила. Към момента сметоизвозването в района е нормализирано. 

Чуйте повече от Магдалена Иванова в прикачения файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

„Ко-миксер“ – изданието за комикси и варненката Милена Симеонова

Милена Симеонова е родена във Варна, завършила е „Анимационно кино” в Нов български университет в София, а тези от вас, които обичат комиксите, свързват името й със сборника “Ко-миксер”. Милена е един от съставителите на  изданието, което създават през 2011 г. заедно с Ива Груева и Славена Симеонова. Първото издание на "Ко-миксер" се ражда на "AniFest..

публикувано на 25.08.19 в 11:16

Офис служителите са най-продуктивни между 10 и 11 часа

Ако ви се наложи да имате работа с чиновници, най-добре е да я свършите между 10 и 11 часа, тъй като тогава служителите са най-продуктивни, пише в. "Мирър". Изданието цитира национално проучване на сайта за наемане на офис персонал с променливо работно време Workthere, осъществено сред 2000 души. Те били запитани кога са най-продуктивни на..

публикувано на 24.08.19 в 16:35

Защо нараства интересът към BG-домейните

Уебсайт, домейн и АЙ ПИ адрес са понятия, които все повече чуваме в обществото. Нараства интересът към точка. bg   домейните с първото полугодие на 2019 г. Така най-общо могат да бъдат обобщени резултатите, съобщени от "СуперХостинг. БГ". Как се обяснява този нараснал интерес, коментира пред БНР Любомир Русанов, управител на компанията:..

публикувано на 23.08.19 в 17:30

Чужденците и синята зона във Варна

Синята зона във Варна вече действа от една година. Посредством нея водачите на МПС могат лесно да намерят паркомясто в централните райони на града. Работното време на синята зона е всеки делничен ден от 9 до 19:00 часа. Престоят на автомобил в зоната може да е до 3 часа, като за всеки час се плаща по 1 лев. Има три начина, по които можете да платите..

публикувано на 23.08.19 в 13:40

Хапче-чудо намалява риска от сърдечносъдови проблеми

Евтино хапче, което съчетава аспирин с лекарства за понижаване на кръвното налягане и холестерола и се приема веднъж дневно, намалява риска от сърдечна недостатъчност и инсулт с една трета, съобщиха днес учени, цитирани от АФП. В клиничните тестове т.нар полихапче се е оказало особено ефективно при хора, които нямат сърдечносъдови заболявания,..

публикувано на 23.08.19 в 11:04

Турски рибари уловиха 5-метрова акула

Рибари в турския окръг Чанаккале уловиха петметрова акула, тежаща един тон, съобщи турската телевизия НТВ. Гигантската акула била хваната, след като попаднала в рибарска мрежа. Рибата била уловена в Егейско море близо до село Бабакале (в района на град Айваджък). Огромната акула е предизвикала голям интерес на пристанището в..

публикувано на 22.08.19 в 16:46

Иван Ценков и Калоян Василев – на огъня с любов

Повече от половината си живот посвещават на огъня Иван Ценков и Калоян Василев. Те са приятели и са част от варненската група „Палячи” . Описано с няколко думи, те танцуват с огън, но това, с което се занимават, трябва да бъде видяно и усетено. Вълнение, щастие, страст – това са думите, които използват, когато ни разказват за изкуството на..

публикувано на 22.08.19 в 13:59