Снимката като уловена емоция през погледа на Деян Стоев

| обновено на 20.07.19 в 14:15

Деян Стоев е сватбен фотограф, който се занимава и със събитийна, детска и стрийт фотография. Първия си фотоапарат получава като подарък от майка си, когато е на 11 години. През 2004-а, обаче, когато купува първия си дигитален апарат, започва да се занимава професионално с хобито си от дете. Две години по-късно в Щатите вече заснема и първата сватба.

„Това не може да бъде само професия. Винаги имаш страст към това изкуство, а след това започваш да се занимаваш професионално с това. Много харесвам така наречената стрийт фотография. Това са уловените моменти по улицата, интересните случки с хората, с които се разминаваме, светлините и сенките на сградите. До голяма степен тази фотография граничи със сватбената”, подчерта Стоев.

В пика на сватбения сезон, фотографът е искрен, че почти не му остава време за друг вид заснемане. „Лятото при нас е наистина много натоварено, през този сезон не се спи. Но за мен най-хубавият месец за организиране на сватба и за заснемането й, е октомври”, допълни фотографът.

Снимка: Деян Стоев

17 часа снимки по време на сватба и близо 8 хиляди кадъра, запечатани от него и още един колега – това е личният рекорд на Деян Стоев по време на работа. „Много хора мислят, че това, което правим, е само и единствено в рамките на деня. Но нашата работа е пред компютър – за 10 часа снимки се отделят приблизително 40 часа за обработка”, поясни той.

Снимка: Деян Стоев

Кои са най-емоционалните моменти, които е изпитвал по време на снимки Деян Стоев, какви са желанията на младоженците и какви са съветите към непрофесионалистите – чуйте в прикачения звуков файл:
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Археологически музей-Варна

Изложба на Модел клуб-Варна

От днес до 1-и септември в Археологическият музей ще се проведе IX-тата клубна изложба на Модел клуб-Варна. Ще бъдат показани модели-макети на самолети, танкове, автомобили, кораби, къщи, сгради, фигури и др, .изработени от различни материали – пластмаса, дърво, картон. Поканени са моделисти от града и страната, както и чужденци. Извън..

публикувано на 17.08.19 в 08:20

Петрова нива

Национален възпоменателен събор по повод 116-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание ще се проведе в местността „Петрова нива“ в община Малко Тръново.Събитието е под почетния патронаж на президента Румен Радев.В местността край странджанското село Стоилово на 29 юни 1903 година е взето решението за избухването на Преображенското..

публикувано на 17.08.19 в 08:11

Земляни на път

Да прекосиш Европа с колело може би не звучи като непосилна задача за трениран велосипедист. Но да го направиш заедно с 18-месечната си дъщеря и почти без да използваш електричество, гориво и пари със сигурност е обречена кауза. Особено когато крайната ти дестинация е Австралия. Изабел, Дамиен и Ориан обаче са френско семейство, което доказва, че..

публикувано на 16.08.19 в 19:15

3 000-те км на Abora IV започват от днес

Дългоочакваното начало на плаването на построената край Варна тръстикова лодка „Abora IV” започва в 16 ч. на днешният 16 август. Целта на експедиция Абора IV е да докаже сведенията на Херодот, че са били осъществявани търговски контакти между древен Египет и народите по бреговете на Черно море и Източното Средиземноморие през..

публикувано на 16.08.19 в 12:35

Варна след концерта

Чист се оказа рано сутринта районът на Морска гара - Варна, където снощи се проведе концертът по повод празника на града. Работният ден на  хората  от общинската фирма "Проектиране и озеленяване" е започнал още в 6 часа сутринта. На помощ с метли и лопати са им се притекли работници от "Чистота" към район "Приморски". До 8 часа камионът на "ЗМБГ-АД"..

публикувано на 16.08.19 в 10:45

Набират пари за паметника на моряка

При добро стечение на обстоятелствата следващата пролет във Варна ще бъде  готов и монтиран паметника на моряка. Това каза за Радио Варна кап. Димитър Димитров, председател на УС на фондация "Морски съдби", която е ангажирана с паметника. За момента около 55 хил. лв. са нужни за довършването на паметника на моряка. Набирането на парите започна..

публикувано на 16.08.19 в 10:36

Зона 30 км/час - мисия възможна и във Варна

Намаляване на броя на загиналите и тежко ранените при катастрофи, снижаване на шума и вредните емисии, както и улеснено пресичане на улиците са ползите от обособяването на зона с ограничение на скоростта на движение до 30км/час, това коментира арх. Максим Недков - част от екипа на сдружение "Таляна" и един от инициаторите на кампанията "С 30 км/ч в..

публикувано на 15.08.19 в 15:31