Преобладаващо слънчево време в събота

Снимка: Емил Йовев

Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е от източна четвърт във вътрешността слаб, а по крайбрежието до умерен от изток-североизток, временно усилен от бриза. Следобед от северозапад ще се заоблачи, ще се развива купеста облачност, но краткотрайни валежи с гръмотевици се очакват само над изолирани места в крайните северни части. Максималните температури във вътрешността ще достигнат 29-34 градуса, по крайбрежието малко  по-ниски от 26 до 29, за Варна около 28 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 24-27 градуса.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Поскъпване на горивата се очаква и у нас

Поскъпване на горивата в България ще има заради шока на световния петролен пазар, прогнозира пред "Хоризонт" главният икономист в Института за пазарна икономика Лъчезар Богданов. По думите му обаче увеличението на цените няма да е толкова голямо, колкото е на различните видове черно злато на международния пазар. Много е рано да очакваме..

публикувано на 17.09.19 в 15:31

Полицаи влизат в учебните часове

Редица мерки предприема полицията във Варна по повод началото на учебната година за предпазването на децата в техния път за и от училище. Проведени са срещи с директорите на учебните заведения, ръководството на Регионалното управление на образованието. Набелязани са мерки, които да гарантират живота и здравето на децата. Полицаи са извършили проверки на..

публикувано на 17.09.19 в 15:18
Бисер Петков

През октомври става ясно с колко ще се увеличат пенсиите догодина

В началото на идния месец ще е ясен точният процент на увеличение на пенсиите от 1 юли 2020 година. Към момента очакванията са за повече от 6 на сто, каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който бе на посещение в русенското село Баниска. „5,3 процента е заложено в тригодишната бюджетна прогноза. Текущо, на база на..

публикувано на 17.09.19 в 14:51

В Аксаково отвори врати нов корпус на ДГ “Детство мое”

От днес Детска градина “Детство мое” в град Аксаково работи в пълния си капацитет и приема още повече деца - в нови две групи, след като официално бе открит новият корпус на детското заведение. “Тази детска градина е сред най-красивите в цяла България”, коментира кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов. “Родният ни град се развива и променя..

публикувано на 17.09.19 в 14:27

Белгиец падна зад борда на Морска гара-Варна

22-годишен белгиец е паднал от кораб за разходки на Морска гара - Варна. Сигналът е подаден от приятелите му в два часа след полунощ. Екипи от водолази издирват тялото на мъжа. Опeрацията продължава и в момента. Собственикът на кораба Лъчезар Братоев коментира инцидента за Радио Варна:

публикувано на 17.09.19 в 13:15
плаж Кабакум, Варна

210 хил. туристи са почивали край Варна през юли - най-много са от Румъния

В пиковия юли хотелите край Варна са били на 2/3 заети. Това става ясно от данните, разпространени днес от Националния статистически институт.   Общата заетост на леглата в местата за настаняване в областта през юли 2019 г. е 66.6%, като тя е най-висока в хотелите с 4 и 5 звезди - 76.8%, . В сравнение със същия месец на предходната година заетостта..

публикувано на 17.09.19 в 11:26

Безплатни изследвания за туберкулоза се провеждат във Варна

Безплатни изследвания за туберкулоза се провеждат във Варна в рамките на "Седмица на отворените врати” в „Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна”. Инициативата започна вчера, а варненци и гостите на гарда ще могат да се изследват безплатно до края на седмицата.  Според доктор Нина Русева, специалист..

публикувано на 17.09.19 в 11:23