Жителите на Монтана и Русе пият най-много бира

Снимка: БГНЕС

Дъждовното лято и по-слабият туристически сезон намаляват продажбите на бира с около 5 процента. Производителите са предпазливи в прогнозите за бирения пазар през годината въпреки ръста в производството.

5,5 милиона литра бира са продадени в страната през миналата година, а оборотът на пивоварните предприятия е близо 480 милиона лева.

Ако неблагоприятната тенденция за спад в продажбите от началото на лятото не се промени през целия пиков за бирата летен сезон, очакванията за пазарните резултати към края на годината не са оптимистични, коментират от Съюза на пивоварите.

В началото на сезона, 55 на сто от пълнолетните българи са консумирали бира поне веднъж седмично, а 60 процента от тях считат, че бирата е най-подходящата напитка.

Според статистика на бранша, най-много пиво е изпито в Монтана и Русе. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Първата звукозаписна компания в България, първите SMS, първият военен полет..в изложба във Варна

В Парк-музей на бойната дружба – 1444 „Владислав Варненчик“ бе открита гостуващата изложба „Музеят – неочакван, отворен, споделен“, подготвена от екип на Националния военноисторически музей (НВИМ). „Целта е да се противопоставим на стандартния консервативен подход към музейния разказ“, сподели при откриването директорът на Парк-музей..

публикувано на 20.08.19 в 17:32
Първи учебен ден, Математическа гимназия - Варна

Седем варненски училища получават 228 864 евро по програма „Еразъм+“

"Стратегията на обърнатата класна стая за борба с  отсъствията в училище, по-добра мотивация и ефективност на учениците“ (  "Flipped Classroom strategy to fight against school absenteeism improving students motivation and performance“). Така е наречен проектът, по който ще работи варненското  СУЕО "Ал. Пушкин“ през следващата учебна година. Той е един от..

публикувано на 20.08.19 в 17:20

Засилва се напрежението заради турските газови сондажи в Източното Средиземноморие

Ескалиращото вече четвърти месец напрежение в Източното Средиземноморие заради незаконните газови сондажи на Турция край Кипър нарасна още повече от началото на тази седмица. В понеделник турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви, че четвърти турски кораб - изследователският кораб „Оруч Рейс”, е на път към Източното Средиземноморие...

публикувано на 20.08.19 в 16:41
Майк Помпейо

САЩ признаха, че „Ислямска държава“ набира нови сили

Американският държавен секретар Майк Помпейо призна днес, че „Ислямска държава“ набира сили в някои райони, но посочи, че капацитетът на терористичната организация да извършва атака е до огромна степен намалял, предаде Ройтерс. „Сложно е. На някои места ИД е по-мощна днес отколкото преди 3 или 4 години“, каза Помпейо в интервю за Си Би Ес. Той..

публикувано на 20.08.19 в 16:40

Представят проекта за новото рибарско пристанище в "Аспарухово"

Проектът "Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище "Карантината", район Аспарухово" ще бъде представен в сряда, 21 август, от 10:00 часа в зала "Варна".  Строителството се финансира по Процедура „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки“ на Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 год. чрез..

публикувано на 20.08.19 в 16:38
ОБЩИНА АКСАКОВО

Празникът на Аксаково започва още днес

С олимпийски игри започват празничните дни на Аксаково. По традиция градът празнува в последната неделя на август, но тази година тържествата ще са 3 дни заради  15-ата годишнина от обявяването на Акасково за град.   Днешният 20 август е посветен на най-мъдрите обитатели на общината, които ще премерят сили в различни спортове на градския стадион...

публикувано на 20.08.19 в 16:18
Община Мездра

1 500 декара нови гори ще бъдат залесени в Североизточна България

Двойно повече площи, в сравнение с предходни години, ще бъдат залесени на територията на Североизточното държавно предприятие в периода 2020/2021 година. Това стана ясно по време на среща на директорите на стопанства, в които има разсадници, както и на специалистите, които работят в тях. Събирането е по инициатива на ръководството на..

публикувано на 20.08.19 в 15:54