България ще подкрепи Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор

Лаура Кьовеши
Снимка: Уикипедия

България ще подкрепи румънката Лаура Кьовеши за поста на европейски главен прокурор. Това потвърдиха за БНР от Министерски съвет.

По-рано днес онлайн изданието на "24 часа" цитира премиера Бойко Борисов, че досега подкрепата не е била обявявана публично, тъй като е изчаквано общо решение на Европейската народна партия кой да е фаворитът на десните за поста.

Лаура Кьовеши остана единственият кандидат за поста след като през тази седмица Франция оттегли кандидатурата на Жан-Франсоа Бонер.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Научните експерти в туризма се събират във Варна

Виртуалната реалност, изкуственият интелект, умни чат-ботове, които дават насоки и пишат оферти, роботи рецепционисти...от известно време всички тези неща навлизат в туристическото обслужване по света, а дори у нас. Макар и иновативни, технологиите си проправят път и в България. Дори във Варна вече има хостел, в който няма персонал, а влизането е..

публикувано на 21.08.19 в 09:45

Според експерт законът трудно може да обособи "парти" и "семейна" зона в курортите

До 1990 година имаше ясно определени зони в курортите ,особено в тези, които бяха целево изградени-"Слънчев бряг", "Златни пясъци", "Албена", след демократичните промени обаче тези зони се размесиха и сега със  закон много трудно могат да се обособят "парти" зони и такива за семеен туризъм- това заяви във Варна проф.Стоян Маринов- бивш..

публикувано на 21.08.19 в 09:18

Деца ще учат правилата за движение и тази учебна година

Варненската полиция ще продължи с инициативата под надслов „Учим правилата заедно“, която е насочена към ученици от началният курс. Това каза за Радио Варна комисар Илиян Илиев от Охранителна полиция. Чрез срещи с ученици, учители и родители се подписват договори между деца и родители, че взаимно ще се контролират при спазването на основните..

публикувано на 21.08.19 в 09:00

Къде няма да има ток на 21 август

Профилактика на съоръженията оставя без ток днес селата Цонево, Гроздьово, Казашка река, Аврен, Садово, Блъсково и Венелин между 9 и 16 ч. В с. Снежина и Градинарово ток няма да има от 9 до 15 ч. От 8 до 5 следобед без ток остава и местността "Боровец Юг". В "Боровец" токът ще спре между 9 и 16.30 ч. Между 8.30 и 17 ч. "на тъмно" ще са и в..

публикувано на 21.08.19 в 06:37
времето море небе плаж слънчево

Слънце и в сряда

И днес ще е предимно слънчево, във вътрешността горещо, около и следобед от изток на запад ще има временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб от северозапад, следобед умерен вятър от североизток. Максимални температури между 30 и 35, по крайбрежието от 27 до 30 градуса, за Варна около 29. Вълнение 1-2, следобед по южното..

публикувано на 21.08.19 в 06:11

Първата звукозаписна компания в България, първите SMS, първият военен полет..в изложба във Варна

В Парк-музей на бойната дружба – 1444 „Владислав Варненчик“ бе открита гостуващата изложба „Музеят – неочакван, отворен, споделен“, подготвена от екип на Националния военноисторически музей (НВИМ). „Целта е да се противопоставим на стандартния консервативен подход към музейния разказ“, сподели при откриването директорът на Парк-музей..

публикувано на 20.08.19 в 17:32
Първи учебен ден, Математическа гимназия - Варна

Седем варненски училища получават 228 864 евро по програма „Еразъм+“

"Стратегията на обърнатата класна стая за борба с  отсъствията в училище, по-добра мотивация и ефективност на учениците“ (  "Flipped Classroom strategy to fight against school absenteeism improving students motivation and performance“). Така е наречен проектът, по който ще работи варненското  СУЕО "Ал. Пушкин“ през следващата учебна година. Той е един от..

публикувано на 20.08.19 в 17:20