„Щурм на Бермудския триъгълник” – нова мания в Интернет

Снимка: ЕПА/БГНЕС / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ново събитие събира почитатели в Интернет. То зове към „щурмуване” на регион в Атлантическия океан, на север от Куба, за който се твърди, че има концентрация на изчезвания на кораби и самолети. „Щурм на Бермудския триъгълник” има по-малко регистрации за участие от „Атаката на Зона 51” от преди дни, но динамиката е обещаваща, информира АФП.

Изглежда, че прословутият флашмоб "Атака на Зона 51" изглежда се сдоби с достоен наследник. Повече от 19 000 души са се регистрирали за събитие,то нахлуване в Бермудския триъгълник, тайнствена част от Атлантическия океан, разположена на североизток от Куба, за който се говори, че „поглъща” кораби и дори самолети. В допълнение, около 25 000 души са се заявили като "заинтересовани" да се включат.

Подобно на девиза за атака на Зона 51, че "охраната не може да ни застреля всички", организаторът на новото събитие, Антъни Карновал, казва, че мистериозното място "не може да ни погълне всички".

Планирано за 1 октомври тази година, събитието дори има своя собствена страница за тълкуване, тъй като Карновал се стреми да събере около 175 000 долара, за да „предостави лодки и водолазно оборудване“ за присъстващите. Ако кампанията се провали, Карновал обеща да върне парите. Ако успее организаторът обещава да вложи средствата в парти с "жива музика, забавления и плажно парти".

Бермудският триъгълник, известен още като „Дяволския триъгълник”, е слабо населен район, където се смята, че няколко самолета и кораби са изчезнали. Има няколко естествени обяснения за това, като най-често срещаните са свързани с тежките метеорологични условия в региона. По принцип всеки основен ураган, включително ураганите Катрина, Ирма и Флоренция, произхождат от този регион.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Участник в събор на бесарабски българи от Молдова и Украйна

Снимка в телефона или снимка на стената?

180 години се навършват през 2019, откакто фотографията е призната за изкуство от Френската академия на науките и изящните изкуства. Оттогава фотографията се развива и модернизира, за да можем днес да държим в джоба си телефон с камера, по-хубава от някои съвременни фотоапарати. Дали заснета с..

публикувано на 19.08.19 в 16:15

Розово фламинго завладя Атанасовското езеро

Атанасовско езеро се е превърнало в привлекателно място за близки и далечни гости. Вероятно най-вълнуващи са многобройните птици фламинго, които намират спокойствие и сигурност в тихите басейни в северната част на езерото - територията на поддържания резерват. По време на орнитологичния мониторинг, извършван в рамките на проект „Лагуната на живота“..

публикувано на 19.08.19 в 15:52

Любовните графити на Варна

Невинаги е лесно да кажеш “Обичам те”. Затова много романтици го правят не чрез думи, а чрез жестове - от по-интимни като вечеря на свещи или цвете без повод до публични излияния под формата на билборд или флашмоб. А понякога, думите и жестовете се сливат и така надписът “Обичам те” се появява по стените на блокове,..

обновено на 19.08.19 в 15:32

Земляни на път

Да прекосиш Европа с колело може би не звучи като непосилна задача за трениран велосипедист. Но да го направиш заедно с 18-месечната си дъщеря и почти без да използваш електричество, гориво и пари със сигурност е обречена кауза. Особено когато крайната ти дестинация е Австралия. Изабел, Дамиен и Ориан обаче са френско семейство, което доказва, че..

обновено на 19.08.19 в 15:31

Джордж Клуни иска да продава италианско сирене

Джордж Клуни иска да продава любимото си италианско сирене в Америка, след като го открил, докато бил на почивка в езерото Комо, съобщи Контактмюзик. Говори се, че звездата е станал почитател на сиренето Пекорино де Парду - което е направено от фермер на име Пепино на езерото Лаглио - след като го опитал на закуска докато почивал във вилата си..

публикувано на 19.08.19 в 08:12

Днес отбелязваме Световния ден на хуманитарната помощ

По този повод Върховният комисариат на ООН разпространи доклад, според който бежанците в света достигнаха 70 милиона, което е рекорден брой след Втората световна война. Хората бягат главно от войни, преследвания и последици от глобалното затопляне. Хуманитарната организация "SOS детски селища" съобщи, че 12 000 деца са убити или ранени през..

публикувано на 19.08.19 в 07:11

Номинации за любими дървета

До 6-и септември фондация "Екообщност" набиране номинации за любими дървета, оставили неизличим спомен, свързан с лични преживявания, местни предания или национални исторически моменти. Конкурсът е отворен за всички. Има няколко категории - „Дърво с корен“ и „Вековните дървета говорят”. Дървото-победител ще бъде избрано сред отличени от журито..

публикувано на 18.08.19 в 14:27