Неделчо Ралев, рибар: Черно море не е бездънна яма, трябва да се мисли за бъдещето

| обновено на 13.08.19 в 09:38
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Тенденцията е рибата да е по-малко. Няма добър улов на сафрид, например. И цацата не е „цъфнала“. Моето виждане е, че едно нещо, стане ли обект на печалба, спира“. Това каза в предаването „12+4“ Неделчо Ралев, рибар от Черноморец и член на Съюза на ловците и риболовците, в коментар за актуалното състояние на риболова по българското крайбрежие

По думите му „големите се развиват, малките се мачкат“:

„Гонят се печалби и пари, не се мисли за бъдещето“.

Според Ралев трябва да се наблегне върху контрола:

„В даден район, в който се риболува, ако концентрацията на дребната риба е повече от тази, която ще се ползва, да не се пипа. Това са неща, които трябва да се решават на по-високо място и по-сериозно, а и време няма. Черно море не е бездънна яма, то е много малко, за да си позволяваме такива неща. Всички черноморски държави трябва да са по-отговорни“.

Интервюто с Неделчо Ралев можете да чуете в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Йордан Генов: Може да тренирам по-малко, но почивка не си давам

Варненските лекоатлети-ветерани отново блеснаха на голям международен форум. В Торино, Италия, се проведоха откритите европейски олимпийски игри за ветерани по лека атлетика. Това е своеобразна ветеранска олимпиада в този спорт, защото откритият статут на надпреварата докара състезатели от цял свят и от всички континенти. Варненският представител,..

публикувано на 17.08.19 в 11:49

След Виена талантливата Жасмина Темелкова пее и във Варна

За пръв път в празничния концерт край фонтана ще посрещнем още едно талантливо варненско сопрано – младата Жасмина Темелкова Шест пъти ще излезе на сцената, шест арии ще изпее тази вечер най-младият изпълнител в празничния концерт за Деня на Варна, 15 август. Тя е възпитаничка на Варненската детско-юношеска опера, сега студентка по..

публикувано на 16.08.19 в 17:05

1500 проверки и едва 8% нарушения в хотелите и в заведенията по Черноморието

„Контролните органи не установяват съществени нарушения в хотелите и заведенията по Черноморието. Въпреки единичните сигнали за дублиране, за отмяна на резервации, за нелюбезно отношение към клиенти, в общата картина се наблюдава старание от страна на предоставящите туристическата услуга“. Това каза в предаването „Преди всички“..

публикувано на 14.08.19 в 10:15

Да пееш фламенко като андалусец

Фламенко формацията на Еду Вико прави европейско турне в Белгия, Франция, Холандия, Полша, Швейцария и България, където аудиторията се докосва до това, което българската публика вече е изживяла – експлозивните емоции от докосващата сетивата музикаи страстните танци, които оставят трайна следа в сърцата на хората. Фламенко танци и поезия..

публикувано на 12.08.19 в 09:25

Mon Amour, разговорът започва...

Понякога интервютата стават без уговорка, без предварителни въпроси и без дълго мислени отговори. Спонтанно. Естествено и случайно - неслучайно. Точно такъв  се оказа разговорът на Ваня Славова с Патрис Рейсак. Французин, който, освен родната Франция, обича и нашата България: с разнообразието на природата в нея, с аромата на морето,..

публикувано на 08.08.19 в 15:14

Околосветско пътешествие с яхта и десет литра ракия от Мъглиж

Днес от морската гара във Варна за Румъния потегли яхтата "WAMM III". Защо Ви занимаваме с това? Защото с нея плава шкиперът Мариус Албу, който планира околосветско пътешествие, при което смята да не спира никъде. 64-годишният ветроходец и алпинист е първият румънец обиколил света с яхта през 1994-97. Предстоящото приключение отново ще е първо в..

публикувано на 07.08.19 в 10:20
Фотос от серията „Морски фарове“ на Владимир Спасов

Фотографът Владимир Спасов и неговата поредица от морски фарове

От няколко години насам фотографът Владимир Спасов снима своята серия „Морски фарове“, която документира  морските навигационни светлини от Ахтопол до Шабла. Казва, че най-подходящата светлина за снимане на морски фар се получава когато небето е облачно, а зад него прозират слънчевите лъчи. Опасява се, че новите технологии ще изместят нуждата от..

публикувано на 07.08.19 в 09:32