"На светло" на 14 август с Емилия Николова

След сутрешната блокада на пътя Варна – Белослав, докога ще продължат протестите в името на асфалта? Разговор с кмета на село Константиново Мария Полихронова

 Две официални церемонии във Варна „откриване на обект” – какво и къде се променя?

Улица „Македония” 131 е без тротоар вече четири десетилетия. Докога? 

Как се отглеждат 300 пернати знае русенецът Пламен Костадинов

Павел Митков с изложба живопис в галерия „Графит”

Откриват сборна изложба – графика “Рози и Лъвове” в Арт Галерия "Ларго"

Регата „Кор Кароли iCard“-  готова за старт. Повече от капитан Тома Томов, председател на едноименната фондация

 Финалът е с много лед. Коктейлът „На светло” сервира Тихомир Михайлов 

ВИЖТЕ ОЩЕ

”На светло” на 21 август с Мариела Димитрова

Проектът "Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище "Карантината", район Аспарухово" беше представен на пресконференция в община Варна днес. Репортаж 14.20 часа.  Какво е състоянието на находището на Варненския халколитен некропол и какви действия може да бъдат предприети за съхраняването и отварянето му за посетители ще чуем в 14.40..

публикувано на 21.08.19 в 12:04

"Новият ден" на 21 август

Мобилните телефони стават все по-голям фактор за възникване на пътнотранспортни произшествия именно защото разсейват водачите. Затова и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ провежда информационна кампания под мотото „Пиши, когато стигнеш“. Целта на кампанията е да покаже колко опасно е   да използваме мобилния си телефон докато..

публикувано на 21.08.19 в 06:27
времето море небе плаж слънчево

"На светло" на 20 август

Каква е съдбата на релефната карта в Морската градина? В разгара на „Сезон-2019” интервю с проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара Стоян Маринов Чий е призът за най-добър сувенир в рамките на 23-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата?  Нестандартна изложба дава отговор на въпроса как може да бъде преборен..

публикувано на 20.08.19 в 13:07

"Новият ден" на 20 август с Мариела Димитрова

През летните месеци, а дори и през късната пролет и ранната есен, когато времето е по-топло, Варна и курортите около града посрещат хиляди туристи от цял свят. За всеки идеалната почивка има различна дефиниция. За някои тя е спокойствие и тишина,   други, обаче, свързват ходенето на море със силна музика и партита до изгрева на слънцето...

публикувано на 20.08.19 в 06:57

”На светло” на 19 август с Мариела Димитрова

Световният ден на фотографията търсим начина на употребата й днес. Фотографският процес е изобретен от Луи Дагер през 1833 г. На 19 Август 1839, френското правителство изкупува патента и го обявява на широката публика като "подарък към света". Има ли интерес все още към снимките копирани на хартия или дигиталната версия е взела тотален връх –..

публикувано на 19.08.19 в 15:46

"Новият ден" на 19 август

Ако се разходите по улица „Братя Миладинови” в частта и в близост до Община Варна, ще видите, че на мястото има засадени млади широколистни дървета.   Те са на разстояние от 2 до 5 метра едно от друго и са разположени предимно от страната на четните номера на улицата. Как изглеждат те и как се поддържат, чуйте в репортажа на Дана Момчилова . Ваня..

публикувано на 19.08.19 в 06:00

В "Улица "Събота" на 17 август

"Местни герои" - въвлечените в предстоящото Сърф състезание - лека аматьорска среща на плаж “Кабакум”. “Разговори на тротоара” - Кирил Хаджиев-Тино; Иван Ценков и Калоян Василев - за огнените шоу програми, новите техники за въртене на огън и запалването на искрата; “Сериалите на Златков” -  след като ни представи успешния сериал “Sence8”на..

публикувано на 17.08.19 в 12:34