Румен Петков с критика срещу забавеното въвеждане на тол системата

Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия АБВ Румен Петков критикува във Варна забавянето на въвеждането на тол системата, която трябваше да заработи от 16 август. Новият краен срок, който бе обявен е 1 март следващата година. Петков постави въпроса откъде се изплащат заплатите на служителите в тол полицията в момента, тъй като първоначалното намерение е било това да става от приходите на системата, които още не са реализирани. Ето какво още посочи Румен Петков:

Румен Петков направи анализ на законодателната дейност на Народното събрание, която според него е незадоволителна. Той даде за пример закони, които са променяни многократно като Законът за обществените поръчки например, който е променян 16 пъти само за три години.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цената на петрола тръгна надолу

Рекордният скок се задържа едва един ден. Цената на петрола спадна рязко с 5 %. В момента черното злато се търгува на нивата от преди атаките с дронове срещу рафинерии в Саудитска Арабия. Страната обяви,  че може да възстанови обичайното си производство за 2-3 седмици, а не за месеци, както се смяташе. Според саудитските власти вече са възстановени..

публикувано на 18.09.19 в 08:44

Съдът гледа мерките на задържаните за трафик на жени

Специализираният съд решава дали да остави в ареста 4-мата задържани за трафик и сексуална експлоатация на жени. Групата им беше разбита в Бургас след няколкомесечно разследване. В хода му е установено, че участниците принуждавали момичета да проституират, като печелели доверието им със скъпи коли или ги изнудвали с компрометиращи записи от..

публикувано на 18.09.19 в 08:28

Протест пред здравното министерство

Нуждаещи се от белодробни трансплантации и техни близки искат оставката на здравния министър. Според тях Кирил Ананиев е незаинтересован от техните нужди и не може да реши проблемите им. В България белодробни трансплантации не се извършват, липсват и договори с чуждестранни клиники. Преди няколко месеца единственото действащо споразумение с..

публикувано на 18.09.19 в 07:18

Варна без топлоподаване от днес до събота

Поради планирано спиране на газоподаването от страна на „Булгаргаз“ ЕАД, от 00:00ч на 18.09.2019г. /сряда,  спряно топлоподаването към всички абонати на „Веолия Енерджи Варна“ ЕАД. Очаква се услугата да бъде възстановена след 14:00ч. на 21.09.2019г. /събота/ информира дружеството, от където добавят, че ще използват този период за извършване на..

публикувано на 18.09.19 в 06:46

Социализират Варненския некропол

Концепции за социализация на Варненския некропол, в който бе открито най-старото обработено злато в света, ще предложат архитекти, специализиращи в магистърската програма „Опазване на културното наследство“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ по време на започващия днес уъркшоп. Ментор на магистрите е световно известният..

публикувано на 18.09.19 в 06:43

Предимно слънчево в сряда

Днес до обяд ще е предимно слънчево, с променлива висока облачност. Следобед от север на юг с преминаването на студен фронт постепенно ще се заоблачава, но валежи се очакват едва през нощта срещу четвъртък. Вятърът от югозапад ще се обърне от северозапад, по-късно от североизток и привечер временно ще се усили. Ще остане все още топло с..

публикувано на 18.09.19 в 06:24

Намериха тялото на белгиеца, паднал зад борда на яхта в морето край Варна

Тялото на 22-годишния белгиец, който миналата нощ падна от кораб за разходки на Морска гара - Варна, е намерено, научи Радио Варна. Очаква се всеки момент то да бъде извадено на брега. Сигналът е подаден от приятелите на чужденеца в два часа след полунощ. Компанията се забавлявала на борда на наета лодка за разходки. Екипи от..

обновено на 17.09.19 в 18:25