Бистра и Наце: Стараем се пътуването да ни бъде начин на живот

Бистра Якимова и Наце Сапунджиев гостуваха в предаването "Хоризонти". Те са пътешественици с огромен опит и световна популярност, най-вече заради техния блог Themagicoftraveling.com. Когато инвестираш всичко, можеш да превърнеш живота си в професионален пътешественик, особено ако имаш своя сродна душа. Тези и още доста ценни познания за пътуването може да научите от разговора с тях. А влиянието на блогърите върху туризма ще става все по-голямо и затова не случайно се обръщам към тях. В техния блог дават съвети и идеи на всеки, който пътува за кратка или по-дълга ваканция, както и на всеки, който е на път да опознае в дълбочина пътуването като начин на живот. Искат да насърчат другите да пътуват, нещо което напълно съвпада с идеята на "Хоризонти".

- Пътувате заради приключението или вече основната ви цел е да разкажете и да споделяте?
- Пътуваме заради приключението, заради преживяването, но и се стараем да споделяме голяма част от всичко това. Доколкото едно такова приключение може да бъде разказано, ние се стараем да го направим.
-До каква степен блогърите могат да влияят на туристическите дестинации?
-През годините все повече се засилва тази тенденция места да стават суперпопулярни само защото блогърите са разказали за тях или пък места да стават не толкова популярни, само защото блогърите са показали колко много хора вече има на тях. Така, че това е една отговорност какво ще разкажеш, как ще го разкажеш и дали и какви хора ще привлечеш. Има цяло направление от места, които са станали суперпопулярни само благодарение на Инстаграм. Там всеки може да си качи снимка, не е необходимо да си блогър. Това са обикновено едни такива фотогенични места или места, където има поне един фотогеничен кадър. За съжаление вече много места стават претрупани от хора, които искат просто да си направят снимка там. Дори в България много места добиха голяма популярност заради това.
-Сякаш в последно време много бързо се променя туризмът... Кои са големите промени?
-Една от най-ярките промени е, че в момента информацията е много достъпна и човек много лесно може да разбере къде може да отиде, как да отиде и какво да прави там и от друга страна, особено в Европа вече станахме много близки едни до други различните държави, градове, забележителности заради нискотарифните самолетни линии. Реално за много малко пари можеш да отидеш и да разгледаш почти която и да е европейска страна. Преди не беше така, а тази тенденция започва да се разраства на ниво целия свят.
Чуйте разговора с Бистра и Наце:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разговори на тротоара: Милена Симеонова

Рубриката “Разговори на тротоара” и този път предлага интересните отговори на десетте въпроса, които задаваме на свежите и цветни личности, свързани с Варна. В "Улица "Събота" думата даваме на Милена Симеонов а - момичето, част от редколегията на сборника “Ко-миксер” и проекта "All My Lives". Милена е човек, който обича комиксите и определено знае как..

публикувано на 22.09.19 в 14:49
Бисер Петков

Министър Бисер Петков: Да се намали броят на дните болничен, издаван от личните лекари

Да се намали броят на дните болничен, които личните лекари могат да издават. Това предложи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков по време на дискусия, която потърси решения на проблема с фалшивите болнични листа. Предложенията на работодателите първите три дни от болничния да са неплатени или да се изплащат от НОИ, са социално..

публикувано на 20.09.19 в 14:44
Христо Родинов и лютите му чушки

Брутално лютият "Български дух" на Христо Родинов

Нов сорт люта чушка, наречена „Български дух” създаде фермерът Христо Родинов от варненското село Страшимирово. „Българският дух” е брутално лют – много повече, отколкото друг известен наш сорт – „Български морков”, обясни за Радио Варна Христо Родинов и допълни: Интересното при новата българска люта чушка е, че тя е кръстоска между..

публикувано на 19.09.19 в 10:51

Емил Билярски от MESZECSINKA: "Когато си на върха, единственото, което ти остава, е да скочиш в дълбокото"

MESZECSINKA е онзи подсъзнателен свят, който можеш да достигнеш или с помощта на нещо по-твърдо или с помощта на музиката. Вторият вариант е за предпочитане, защото води до психеделични измерения и светове, разказва приказки и споделя теории за онова, което е отвъд реалността. А и музиката е универсален език, колкото и клиширано да звучи. А в MESZECSINKA..

публикувано на 18.09.19 в 12:55

Политолози очакват оспорвани избори в София, Пловдив, и Варна

Интригата при изборите ще бъде в София, Пловдив и вероятно във Варна, каза пред БНР проф. Александър Маринов. Според него Цветан Цветанов доста ще липсва на ГЕРБ. „Остава да видим какво ще каже избирателят. Тези избори са рубиконът за ГЕРБ. Според мен това е вододелът, от който започва спускането или падането надолу. Тази партия много дълго..

публикувано на 18.09.19 в 10:53

Пчеларите Александър Маринов и Гюнтер Исмаилов - за лошия сезон и проблемите в сектора

Александър Маринов и Гюнтер Исмаилов са пчелари от Русе. Маринов има 160 пчелни семейства. Той и колегата му изкарват прехраната си с пчеларство от години. Двамата взеха участие в Международния панаир на пчеларски продукти , който се провежда във Варна до 19 септември. За нивото на пчеларството в България и проблемите на производителите на..

публикувано на 17.09.19 в 16:34

Красимир Премянов: Клисарова не е пожарно решение

Трябва да се промени политическият диалог не само вътре в партиите, но и между политическите сили, изказа мнение пред БНР Красимир Премянов, член на БСП. „Във Варна БСП беше значим фактор, защото това беше вторият по икономически статус град и област. Кадрите на БСП бяха основата, върху която се градеше това развитие. В последствие..

публикувано на 17.09.19 в 14:43