"Ваканция във Варна" търси киносценаристи

Завърши ученическата работилница за киносценаристи "Ваканция във Варна". В нея се включиха ученици до 18-годишна възраст, с желание да развият идеята си за сценарий на младежки игрален филм. Ръководител на работилницата бе д-р Петър Айолов, преподавател по сценарно майсторство в СУ "Св. Климент Охридски", той е и ментор на младежкото жури на МФФ „Любовта е лудост”. Целта на уъркшоповете бе варненските ученици и гостите на морската столица да се запознаят с изкуството на сценарното майсторство и методите за реализация на техните идеи по време на кинофестивала, информира Десислава Христова от организаторския екип на филмовия фестивал.  Сценариите трябва да бъдат предадени до 29 август. Те ще бъдат оценявани както от Петър Айолов, така и от младежкото жури. Написалият най-добър сценарий ще спечели ваучер за книги на стойност 100 лева. Наградата ще бъде връчена на официалното закриване на филмовия фестивал "Любовта е лудост".

За трета година младежко жури ще оценява филмите в конкурсната младежка програма – те са четирима Станимир Стефанов, Йоанна Венелинова, Мироцвета Цветкова и Кристина Стефанова – представители на новото поколение, израснало пред екрана и четиримата, запалени почитатели на киното.

Чуйте повече в прикачения файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Търси се най-значимата доброволческа инициатива за 2019 година

За първи път Община Варна организира конкурс за доброволческа инициатива. Право на участие имат неправителствени организации и училищни настоятелства, работещи на територията на Община Варна. Участниците в конкурса трябва да  опишат реализираната от тях инициатива /до две стандартни страници/ и да изпратят формуляра до 31 октомври на..

публикувано на 15.10.19 в 06:32

12 нови български песни за деца на Европейския международен конкурс за детска песен „Златни искри“

На 19 и 20 октомври във Варна предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за детска песен „Златни искри“. Той се провежда ежегодно във Варна, в две конкурсни линии - за песен и за изпълнител. Конкурсът е член на Световната асоциация на фестивалите, а негов организатор е фондация „Откритие“, със съдействието на..

публикувано на 11.10.19 в 10:19

Театър "Щурче" на 60!

"Театрална среща Варна" е форум на сценичните изкуства, посветен на 60-я рожден ден на театър "Щурче". В програмата са включени представления за малки и големи. Някой от тях гостуват във Варна за пръв път. В програмата са включени заглавия като: "Абсурдни времена", "Кой прибира сутрин звездите?", "Живак" и др.  За почитателите на..

обновено на 08.10.19 в 08:25

На "Златна роза" дискутират промени в Закона за киното

Дискусия за предстоящите промени в Закона за филмовата индустрия се проведе в рамките на 37 Фестивал на българския филм „Златна роза”. Основният фокус на обсъжданията са предложенията за т.нар. данъчни стимули за чуждестранни продукции, които се снимат у нас. Това е част от разработваната държавна политика за привличане на чужди инвестиции..

публикувано на 02.10.19 в 14:52

С велосипед из Варна

Инициативата "С велосипед из Варна" събира всички привърженици на безмоторното придвижване в градски условия. Поводът е Европейският ден без автомобили, който по традиция се отбелязва на 22-ри септември. Всеки желаещ да участва в масовото каране на велосипеди може да се включи с едноколесно, двуколесно или триколесно превозно средство...

публикувано на 19.09.19 в 14:26

XI-тото издание на конкурса "Морски звездички" ще се проведе на 21 и 22 септември

Организатор е Читалище Петко Рачев Славейков 1928 . Конкурсът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна чрез фонд "Култура". Място: концертна зала "Владиславово" на Народно читалище "Петко Рачев Славейков 1928" гр. Варна. Конкурсът включва две категории: • I категория - индивидуални изпълнители. Участниците са разпределени в пет възрастови..

публикувано на 16.09.19 в 14:39

Изложбата „1968 - от първа ръка“ в черно-бели краски за събитията от онова време

Изложбата „1968 - от първа ръка“  припомня на варненци и гостите на града събитията от Пражката пролет 1968 г., които до голяма степен поставиха началото на падането на социалистическия блок в Източна Европа. Експозицията е в зала „Север“ на Археологически музей – Варна. Събитието е част от дейностите по проект „Годината, която промени..

публикувано на 10.09.19 в 11:55