ОУ "Ангел Кънчев" с нов проект по програма Еразъм +7 варненски училища ще започнат новата учебна година с нови проекти по програма Еразъм +. Едно от тях е Основното училище „Ангел Кънчев”, а проекта, който ще реализира през следващите две години е „Другите и ние, мостовете между нас”.  Той е на стойност 31 744 евро.

Целта на проекта е постигане на интеркултурност на различни равнища – национално, етническо, социално и междуличностно, каза за Радио Варна директора на училището Марионела Николова. Дейностите ще са широкообхватни и ще бъдат насочени към основните аспекти от живота на децата, ще са свързани с интересите им, ще дават възможност за себеизява, разбиране на другия и за развиване на умения за работа в екип. Особено внимание ще се обърне на децата със специални образователни потребности, каза още Марионела Николова.

Тя допълни, че  ОУ "Ангел Кънчев" ще стартира новата учебна година като иновативно училище. Учебният материал ще бъде преподаван и под формата на ролеви игри, ще има специална стая за иновативен клас.

Николова каза още, че за втора година обучението в училището е на едносменен режим, което значително подобрява усвояването на учебния материал от учениците.

Чуйте още в звуковия файл


ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът отказа да задължи кметовете да приемат граждани

Парламентът не прие днес предложението киметовете да са задължени по закон да имат приемни дни за гражданите. С 18 гласа "за", 20 -"против" и 87 "въздържал се" депутатите отхвърлиха на първо четене проекта на Славчо Атанасов ("Обединени патриоти") в Закона за местното самоуправление и местната администрация да се запише, че кметът приема и изслушва..

публикувано на 18.09.19 в 11:28

С велосипед и пеша из Варна в Деня без автомобили

Инициативите „Върви с нас“ и "С велосипед из Варна"  канят за участие всички привърженици на безмоторното придвижване в градски условия по повод Европейския ден без автомобили, който по традиция се отбелязва на 22-ри септември. Организатори са Община Варна, велоклуб "Спартак", сдружение „Варна-Европейска младежка столица“. За събитието „С велосипед..

обновено на 18.09.19 в 11:13

Внимание: "Ало"-измамниците вече звънят и на деца!

След пенсионерите "ало"-измамниците вече се пренасочиха и към деца. 12-годишно момче от Добрич е станало жертва на телефонна измама.  Детето е било заблудено по познатата схема – съдействие на полицейски служител, съобщават от Областната дирекция на МВР. Около 15.30 часа вчера на домашен телефон се обадил непознат мъж, представящ се за служител на МВР...

публикувано на 18.09.19 в 11:03

Интерактивна площадка за пътна безопасност има вече в ОУ ,,Захари Стоянов“ във Варна

Интерактивна площадка за обучение по безопасност на движение по пътищата получиха в началото на учебната година първокласниците от ОУ ,,Захари Стоянов“ във Варна.  Мащабното съоръжение, което е предоставено от голяма енергийна компания, дава възможност на децата да се забавляват и да научат пътните знаци и правилата за движение. Обучението се..

публикувано на 18.09.19 в 10:52

Евродепутатите обсъждат днес ситуацията с Брекзит. Какво следва?

Евродепутатите ще обсъдят и гласуват днес проекторезолюция за актуалното състояние по оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз на пленарното си заседание в Страсбург. В дебата ще участват председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и главният преговарящ за Брекзит Мишел Барние. Засега датата, на която трябва да се..

публикувано на 18.09.19 в 09:54

Цената на петрола тръгна надолу

Рекордният скок се задържа едва един ден. Цената на петрола спадна рязко с 5 %. В момента черното злато се търгува на нивата от преди атаките с дронове срещу рафинерии в Саудитска Арабия. Страната обяви,  че може да възстанови обичайното си производство за 2-3 седмици, а не за месеци, както се смяташе. Според саудитските власти вече са възстановени..

публикувано на 18.09.19 в 08:44

Съдът гледа мерките на задържаните за трафик на жени

Специализираният съд решава дали да остави в ареста 4-мата задържани за трафик и сексуална експлоатация на жени. Групата им беше разбита в Бургас след няколкомесечно разследване. В хода му е установено, че участниците принуждавали момичета да проституират, като печелели доверието им със скъпи коли или ги изнудвали с компрометиращи записи от..

публикувано на 18.09.19 в 08:28