ОУ "Ангел Кънчев" с нов проект по програма Еразъм +7 варненски училища ще започнат новата учебна година с нови проекти по програма Еразъм +. Едно от тях е Основното училище „Ангел Кънчев”, а проекта, който ще реализира през следващите две години е „Другите и ние, мостовете между нас”.  Той е на стойност 31 744 евро.

Целта на проекта е постигане на интеркултурност на различни равнища – национално, етническо, социално и междуличностно, каза за Радио Варна директора на училището Марионела Николова. Дейностите ще са широкообхватни и ще бъдат насочени към основните аспекти от живота на децата, ще са свързани с интересите им, ще дават възможност за себеизява, разбиране на другия и за развиване на умения за работа в екип. Особено внимание ще се обърне на децата със специални образователни потребности, каза още Марионела Николова.

Тя допълни, че  ОУ "Ангел Кънчев" ще стартира новата учебна година като иновативно училище. Учебният материал ще бъде преподаван и под формата на ролеви игри, ще има специална стая за иновативен клас.

Николова каза още, че за втора година обучението в училището е на едносменен режим, което значително подобрява усвояването на учебния материал от учениците.

Чуйте още в звуковия файл


ВИЖТЕ ОЩЕ

Студентска научна конференция „Търговия 2020“ организира Икономически университет – Варна

През 2019 г. за VI-и пореден път катедра „Икономика и управление на търговията“ в Икономически университет – Варна организира студентска научна конференция „Търговия 2020“ , която привлече 19 талантливи студенти. Те представиха разработки по актуални проблеми на икономическата наука и търговския бизнес. Докладите на младите изследователи,..

обновено на 13.11.19 в 19:12

Три отбора участваха в националното състезание по медиация във Варна

Три отбора от ученици, участвали в националното състезание по медиация във Варна, бяха наградени на тържествена церемония в рамките на Дните на медиацията в  морската столица. 60 са участниците от 15 училища във Варна и областта, първото място спечелиха медиаторите от 12 клас на Средното училище по хуманитарни науки и изкуства "Константин..

публикувано на 13.11.19 в 17:23

Пиян вози деца - хванаха го

Пиян шофьор на  пълен с деца автобус, е бил заловен от полицията във вторник.  Той е на 55 години от вълчидолското село Червенци. Около 14 часа - малко след края на първата училищна смяна, автобусът бил спраян в град Вълчи дол. Проверката с дрегер на водача отчела 1,99 промила алкохол в кръвта.  Шофьорът е задържан за денонощие. Срещу него е образувано..

публикувано на 13.11.19 в 16:42

Всяка трета жена получава остеопорозна фрактура през живота си

Клиниките по образна диагностика и ендокринология в УМБАЛ „Св. Марина“ започват кампания за измерване на костната плътност, която ще продължи до 8 декември. Измерванията с последно поколение остеометър ще се извършват в дните от понеделник до петък след предварително записване на час на телефон 052/ 978 207. Остеопорозата представлява..

публикувано на 13.11.19 в 16:16

Продължава водният режим в селата Голица и Булаир

Хората в селата Голица и Булаир,община Долни чифлик са на воден режим, а водата там е негодна за пиене поради открити колиформи и ентерококи. По тази причина от ВИК –Варна изпълняват предписанието на Регионалната здравна инспекция  за дезинфекция на питейната вода с увеличаване на концентрацията на хлор. Това съобщи за Радио Варна София Кирякова -..

публикувано на 13.11.19 в 15:59

Първи опит за Смарт Бургас вече е онлайн

През последните години Община Бургас въведе редица интелигентни системи за управление на мобилността, управление на отпадъците, мониторинг на околната среда, рисковете от бедствия, видеонаблюдение на градски пространства, публични и транспортни обекти. Сега тя прави следващата крачка, обединявайки ги в обща платформа. Бургас тръгва към модела СМАРТ СИТИ..

публикувано на 13.11.19 в 15:45

Бургас и Одрин се обединяват за опазване на водните екосистеми

Бургас и Одрин ще създадат център за "син растеж", насърчаващ устойчивото развитие, приложните изследвания и опазването на водните екосистеми ще бъде финансиран с над 2,3 млн. евро по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството програма "Interreg - ИПП България - Турция 2014 - 2020 г.". Това бе решено по време на..

публикувано на 13.11.19 в 14:39